Trending:


Jak obalit cuketu bez vajec? 3 tipy, čím nahradit základní pojivo v trojobalu

Cuketa je velmi oblíbená sezónní zelenina, která je spíše chuťově nevýrazná, přesto dokáže na sebe báječně vázat chutě i vůně. Dozrávání této zeleniny nastává během měsíce července až srpna.


Vyměňte jednohubky za mezze a tapas: Indické a španělské předkrmy poslouží jako skvělé party jídlo

Pořádáte narozeninovou oslavu a přemýšlíte, čím hosty ohromit? Zapomeňte na jednohubky s klobásou. Vyzkoušejte chutnou a skvělou exotiku. Mezze či španělské tapas můžete připravit kdykoliv během roku.


Jak šel čas s účesy Sandry Bullock: Od ikonické helmy, bezpočtu mikád a hrátky s blond až k dokonalým dlouhým vlnám

Vývoj stylu někdejší hollywoodské hvězdy Sandry Bullock (60) je fascinující cestou plnou změn. Od neurčitých začátků v 90. letech přes odvážné experimenty s kratšími střihy až po současnou eleganci a moderní styl. Herečka i přesto, že už pověsila kariéru na hřebík, stále dokazuje, že umí držet krok s dobou a přitom si zachovat svůj jedinečný šarm.


Co patří do nejlepšího piknikového koše?

Ať už hodujete na pláži, nebo na louce, hodování za pěkného počasí vyžaduje trochu přemýšlení a hodně fantazie. Stále nevíte, co připravit? Klikněte na tuto galerii a prohlédněte si podrobný plán jídelníčku.


Co si pro nás hvězdy nachystaly od 26. 7. do 1. 8.? Náš týdenní horoskop vám to prozradí

Ráda nahlížíte do budoucnosti? Zajímá vás, co vás čeká v příštích dnech? Přečtěte si naši astrologickou předpověď, která poodhalí roušku věcí příštích... Pobavte se u našeho speciálního týdenního horoskopu.


Denní horoskop na 27. července 2024: Váhy budou sledovat olympiádu, Štírům hrozí krádeže

Denní horoskop nejen pro ženy na sobotu 27. 7. 2024. Přečtěte si aktuální denní horoskopy pro všechna znamení zvěrokruhu na webu Lifee.cz a zjistěte, co vám hvězdy připravily.


Vše o kedlubně: Jak ji použít v teplé i studené kuchyni? Připravte si třeba chutné řízky, lehký salát či zdravé kimchi

Kedlubnu můžete pěstovat celoročně – a to na polích, ve sklenících, dokonce i v truhlících. Zpracovat se dají jak bulvy, tak mladé lístky. Kedlubnu vyžijete nejen ve studené kuchyni, výborné je například kedlubnové zelí a skvěle si pochutnáte i na řízcích z této košťáloviny.


Překvapivé způsoby, jak tyto celebrity utratily své první tučné výplaty

V této galerii si můžete prohlédnout, co si vaše oblíbené hvězdy dopřály, když začaly vydělávat velké peníze, od aut přes domy, nábytek, jídlo až po tapety.


Jak nebezpečné je volné potápění a zda byste se do něj pustili?

Pokusili byste se potopit do hloubky 253 m a vynořit se bez pomoci kyslíku? Přesně to dokázal jeden muž, který se stal mistrem světa ve volném potápění! Volné potápění je způsob potápění pod vodou, který spočívá v zadržování dechu až do vynoření, nikoli v používání dýchacích přístrojů, jako je potápěčská výstroj. Je to fascinující, ale vysoce rizikový extrémní sport, který se těší velké oblibě po celém světě. Proč by se ale někdo vůbec chtěl ponořit do takových hloubek? No, vlastně byste se divili! Klikněte a dozvíte se více o tom, jak se tato jedinečná disciplína vyvinula, a seznamte se s některými jedinci, kteří jsou zodpovědní za její vzestup do hlavního proudu.


Sušení prádla venku může být dobré pro vaše zdraví i peněženku, neplatí to ale vždy

Když je krásný den, vyprané prádlo vám venku uschne rychleji a bez nákladů za energii, které byste jinak vložili do drahé sušičky, navíc se budete moct radovat ze svěží vůně a vyhnete se komplikacím s neskladným sušákem v bytě. Z těchto výhod se ale nemůže těšit každý.


5 tipů, jak vkusně zahrnout skříňky do kuchyně s prosklenými dveřmi

Skříňky s prosklenými dveřmi mohou dobře fungovat v mnoha stylech interiérového designu – jde jen o to najít správný způsob, jak je zavést. O post 5 tipů, jak vkusně zahrnout skříňky do kuchyně s prosklenými dveřmi apareceu primeiro em DecorStyle.


Potraviny, které byste nikdy neměli ohřívat v mikrovlnné troubě

Mikrovlnná trouba je pro většinu lidí základním vybavením kuchyně. Může být záchranou, když jde o oběd v kanceláři se zbytky ze včerejšího večera nebo o večerní jídlo bez zbytečných starostí. A i když je to užitečná věc, když potřebujete ohřát jídlo, ne všechno by se mělo ohřívat v mikrovlnné troubě. Ohřívání některých pokrmů vás bohužel může vystavit riziku otravy jídlem nebo i něčemu horšímu. Také silné paprsky uvnitř tohoto spotřebiče mohou být pro některé potraviny příliš silné. Kliknutím na tuto stránku zjistíte, které potraviny byste v mikrovlnné troubě nikdy neměli ohřívat a jak je správně ohřívat.


Plastové nebo betonové obrubníky jsou pasé. Víme, jak mít krásně oddělené záhony od trávníku mnohem levněji

Divočina v zahradě je pěkná věc, ale měla by mít své hranice. A to doslova. Když prorůstá trávník do záhonů, stává se z organizovaného chaosu nevzhledný nepořádek. Linie prostě do zahrady patří, působí harmonicky a zvyšují estetický dojem. Jestli si ale myslíte, že to nejde bez obrubníků, tak vás vyvedeme z omylu.


Zapomenuté umění kaligrafie

Slovo kaligrafie doslova znamená psát krásně, což vychází z řeckého původu slova. A zdokonalit se v kaligrafii, tedy v umění ozdobného rukopisu nebo ručně psaného písma, je skutečně krásné umění. Komu však můžeme poděkovat za rozvoj tohoto výrazného, ornamentálního a harmonického způsobu komunikace a je to ztracená forma umění? Projděte si následující galerii a zjistěte více o dekorativním umění psaného slova.


Muškáty pěstuje na balkoně každý, vsaďte na lilek jasmínokvětý, hořcový stromek a andělskou minitrumpetku

Pokud vám muškáty připadají příliš obyčejné, nebudeme vám to rozmlouvat. Zato vám představíme rostliny, které jsou na našich balkonech mnohem méně k vidění, a přitom vykvétají tak krásně, že by byla veliká škoda se s nimi neseznámit. Andělská minitrumpetka vám na první pohled připomene vzrůstné andělské trumpety, i když s nimi nemá nic společného, květy lilku jasmínokvětého zase prozrazují příbuznost s našimi bramborami a hořcový stromek...


Triky pro odstranění zápachu po domácích mazlíčcích z vašeho domova

Pokud máte domácího mazlíčka, jistě víte, že není nic trapnějšího, než když někoho pozvete k sobě domů a on se pozastaví nad zápachem. Zatímco vy jste možná k zápachu svého chlupatého přítele slepí, vaši hosté si ho určitě všimnou. Proto je důležité udržovat čistý obytný prostor a pravidelně řešit případné pachy související s domácími mazlíčky. Ať už máte psa, kočku nebo křečka, v této praktické příručce najdete řadu tipů, jak udržet svůj domov bez zápachu. Klikněte na něj a objevte triky, jak odstranit zápach domácích mazlíčků z vašeho domova, a začněte se seznamem hostů ještě dnes!


Tipy a triky pro jarní úklid s omezeným rozpočtem

Je čas vyřešit nepořádek a provést jarní úklid. Dodejte svému domovu i sobě nový pocit díky těmto snadným a levným tipům a trikům pro úklid. Klikněte na ně a podívejte se!


Homosexuální chování je u zvířat běžnější, než se zdá: Podle výzkumu se týká bizonů, tučňáků nebo třeba makaků

Pojmy homosexuální orientace a homosexuální chování označují dva ne tak docela stejné fenomény. Zatímco typ sexuální orientace se týká trvalé a hluboké přitažlivosti k osobám určitého pohlaví, homosexuální chování zahrnuje samotný akt sexuálních interakcí s osobami stejného pohlaví – bez ohledu na trvalou přitažlivost. Aktuální poznatky vědců navíc ukazují, že je v živočišné říši relativně časté.


Jaký je prastarý původ vašeho znamení zvěrokruhu?

Astrologie byla po většinu lidské historie stále přítomným aspektem a civilizace jí byla po staletí hluboce ovlivněna. Dnes mladé generace hledají vedení a jasnost v naději, že by je hvězdy mohly vést. Ať už vás zajímá, jaké je vaše hvězdné znamení, historie jejich existence vás možná překvapí. Zajímá vás to? Projděte si následující galerii a zjistěte, jak váš osud vzešel z hvězd.


Jak ušetřit peníze při renovaci domu

Rekonstrukce domu obvykle vyžaduje spoustu plánování a samozřejmě i finančních prostředků. Ať už máte v plánu malý projekt, nebo kompletní rekonstrukci svého domova, máme pro vás několik užitečných tipů, díky kterým ušetříte. Kutilství je jedním ze způsobů, jak během renovačního projektu ušetřit peníze, ale je třeba zvážit i mnoho dalších věcí. Projděte si následující galerii a zjistěte, jak ušetřit peníze při renovaci vašeho domova.


Novoluní ve znamení Lva: Třem znamením zvěrokruhu přinese odvahu v práci i vztazích

Osmé novoluní roku 2024 přichází ve znamení Lva a nastane v neděli 4. srpna v 13:12. Co to znamená, když po vodním znamení Rak přebírá nadvládu ohnivé znamení zvěrokruhu Lev?


60 jedinečných způsobů použití soli

Sůl neslouží jen k dochucování jídel! V poslední době si získala poněkud špatnou pověst, ale v kuchyňské skříňce zůstává základním prvkem. Je to rozhodně silná látka, a proto je tak užitečná pro mnoho věcí. Podívejte se do této galerie na obrovské množství způsobů použití soli!


Jak ochránit jahody a borůvky před ptáky: I na drzouny někdy platí maličkosti

Jak ochránit jahody a borůvky před ptáky: I na drzouny někdy platí maličkosti. Pohled na hejno ptáků sestupující na pečlivě udržované záhony vyděsí každého zahradníka. Obzvláště špačci, kteří se zdržují ve velkých hejnech, mohou během krátké chvilky způsobit na vašem dozrávajícím ovoci spoušť


Velká věštba na srpen pro Váhy: Pozor, ať se nezamilujete do někoho zadaného!

Co čeká Váhy v osmém měsíci roku 2024? Na co byste si měli dát pozor, čeho se vyvarovat a co byste neměli promeškat? A díky jakému rituálu můžete požádat zemi, aby vám pomohla s vašimi těžkostmi? Přečtěte si předpověď na srpen, kterou pro Váhy z tarotových a mariášových karet vyčetla slavná kartářka Helen Stanku.


Jak technologie změnily způsob, jakým žijeme a učíme se?

O tom, jak technologie změnily způsob, jakým se učíme, jak spolu komunikujeme a jak trávíme čas, můžeme vyslovit nejrůznější domněnky, ale jak oddělit fakta od fikce? Jak technologie, konkrétně internet, skutečně změnily způsoby, jakými žijeme a učíme se? Zjistěte to v galerii!


Jak na domácí brunch: Nebojte se kombinovat chutě a vejce připravujte na různé způsoby

Máte chuť na brunch, ale nejraději byste vůbec neopouštěli pohodlí domova? Dobrá zpráva je, že si jej můžete připravit i doma. A navíc vám to nezabere ani příliš času, pokud se budete řídit našimi radami.


Nejzvláštnější suvenýry z celého světa

Většina lidí se shoduje na tom, že zážitek z cestování je tou pravou odměnou: vůně, zvuky a památky jsou tím pravým důvodem, proč poznáváme svět. Vždycky je ale dobré přivézt si něco, co nám tyto zážitky připomene, a čím jedinečnější, tím lepší. I přesto, že si v New Yorku každý koupí tričko s nápisem „Miluji NY“, jistě existují i jedinečnější suvenýry, které vám uchovají příjemné vzpomínky na prožitá dobrodružství.Čtěte dále a seznamte se s některými z nejzvláštnějších a nejunikátnějších suvenýrů, které byste si mohli přivézt domů z příštího výletu.


Nejlepší materiály do vedra: Stylistka Barbora Havlíková radí, v jakém oblečení se v létě nebudete potit

Každé léto se potýkáme s vysokými teplotami, které nemusí být všem příjemné. Pokud si v horku oblékáte minimum oblečení a přesto máte pocit, že se každou chvíli uvaříte, je potřeba zamyslet se nad volbou materiálů. Stylistka Barbora Havlíková pro vás připravila výčet těch nejvhodnějších látek, které pomáhají zabránit pocení, spolu s tipy, jak se o tyto materiály správně starat.


Video: Model mimo standardů zkouší stejné oblečení jako její kamarádka, aby ukázala, že vypadají skvěle na každém těle

Ariella Nyssa je influencerkou propagující pozitivní přístup k tělu, která své kamarádky přesvědčuje, aby zkoušely stejné oblečení jako ona, aby ukázala, že všechny ženy mohou vypadat dobře The post Video: Model mimo standardů zkouší stejné oblečení jako její kamarádka, aby ukázala, že vypadají skvěle na každém těle appeared first on Instafamosos.


Jak vařit v páře. Jednoduchý postup podle videonávodu

Vaření v páře je jednoduchý způsob přípravy jídla, který používaly i naše babičky. Tento způsob vaření je vůči potravinám šetrný a zachová v nich vyšší podíl vitamínů a minerálů, které by se při obyčejném vaření vyluhovaly z velké části do vody.


Řecké souvlaki na grilu, s pitou a svěžím salátem

Víte, co jsou to suvlaki nebo souvlaki? Oblíbený pokrm, který pochází z Řecka. Je to vlastně špíz, na který napícháte různé druhy masa, klidně i zeleniny a opečete ho na grilu.


Must-have doplněk stylových Francouzek: Taška, kterou jsme dosud nosili jen na pláž, je trendem léta 2024

Máloco křičí „léto a prázdniny“ tak moc jako proutěná taška. Stačí se na ni podívat a hned máte pocit, že slyšíte šumění moře, nohy se vám boří do rozehřátého písku a nad hlavou povykují racci. Dobrá zpráva je, že se díky ní můžete pocitově přenést na pláž, kdykoliv jen chcete. Slaměné kabelky totiž patří k nejžádanějším trendům léta 2024. Posvětily je stylové Francouzky a unosíte je na jakoukoliv příležitost.


Cibuli byste na slavných cibulácích hledali marně. Název vznikl omylem

Cibulový vzor zdobí český porcelán už více než sto let, během nichž se stal symbolem elegance a tradičního řemesla.


Úplňky od srpna do konce roku 2024: Jaký vliv budou mít na naše chování a kdy být při důležitém rozhodování opatrnější

Na každý měsíc v roce 2024 stále zbývá jeden úplněk. To není dobrá zpráva úplně pro všechny. Chování lidí se s úplňkem dočasně mění, většinou jsme nervózní a hrubí, aniž bychom věděli proč. Budou ale všechny úplňky tak negativní?


Dovolená snů na míru vašemu znamení horoskopu: Tady vám bude báječně podle hvězd

Ideální dovolenou si každý z nás představuje jinak. Láká vás all inclusive v resortu u moře, túra po horách s dechberoucími výhledy nebo poznávací zájezd do malebných italských měst? Zjistěte, na jaké dovolené si nejvíc užije právě vaše znamení zvěrokruhu.


Víkendový horoskop: Býci budou lenošit, Štíři zažijí vášnivé chvíle, Kozorohy čeká hádka

Poslední červencový víkend si říká o nějakou tu větší akci. Ať už na chatě či u moře. Jak ho strávíte vy? To se dozvíte v našem víkendovém horoskopu.


S e-receptem do ciziny


Nejkrásnější knihovny na světě

Knihovny jsou jedním ze základních kamenů moderní společnosti, a přestože se technologie neustále mění, knihovny neztratily svůj význam. Prohlédněte si v galerii neuvěřitelné knihovny po celém světě, které jsou proslulé svou architekturou nebo historickým významem.


Denní horoskop na pátek 26.7.2024: Berani, nepolevujte ze svých plánů, Blíženci, přijměte názory druhých

Denní horoskop přináší odpověď na otázku: jaká bude naše budoucnost? Náš denní horoskop vám pomůže plně využít příležitosti, které se nám staví do cesty. Pomůže usnadnit plánování života, učinit rozhodnutí, přijmout výzvy nebo se naopak držet zpátky.


Zahrada na talíři: Vypěstujte si vlastní jedlé květy

Jedlé květiny přinášejí do kuchyně nejen estetiku, ale i zajímavé chutě a zdravotní benefity. Jsou zdrojem vitamínů, minerálů a antioxidantů, které obohatí vaše pokrmy a zároveň podpoří zdraví. Zjistěte, které druhy jsou nejoblíbenější, a jak je využít v kuchyni. Objevte krásu a chuť přímo ze své zahrady. Proč je pěstovat? Pěstování jedlých květin v zahradě přináší mnoho […] The post Zahrada na talíři: Vypěstujte si vlastní jedlé květy appeared...


Snadné způsoby aktualizace kuchyně

Kuchyně je sice srdcem domácnosti a možná o ní máte vysněnou představu, ale její kompletní renovace nemusí být momentálně ve vašem rozpočtu. Naštěstí existuje několik snadných způsobů, jak kuchyň aktualizovat, aniž byste museli vytahovat kladivo. Projděte si tuto galerii a získejte inspiraci na vylepšení kuchyně.


Food blogger vyzkoušel jídelníček Joea Bidena a Donalda Trumpa. Špatně mu bylo z obou

TikToker Bennett Rea (35) si na vlastní kůži (a žaludek) vyzkoušel stravovací režim Donalda Trumpa a Joea Bidena. A zatímco o Trumpovi je známo, že jeho jídelníček je notoricky nezdravý, ukázalo se, že Bidenova strava není o moc lepší.


Borůvkové koláče od finalistky Peče celá země Terezy: Voní máslem, ovocem i rumem, nadchnou skvělou drobenkou

Koláče hrají v české kuchyni nezastupitelnou roli. Pokud na ně navíc přidáte čerstvé ovoce, získávají další plusové body. Finalistka soutěže Peče celá země Tereza Olbrichtová ráda připravuje tento moučník s borůvkami, a tak jsme ji požádali o recept.


Jak ochutnat víno jako profesionál

Každý dokáže rozeznat červené od bílého, ale jak víno skutečně ochutnat a správně ocenit? V této galerii se dozvíte, jak používat chuťové buňky, čich a oči, abyste si už nikdy nedali sklenku špatného vína. Klikněte a dozvíte se více!


Jsou kuchyňské skříňky se skleněnými dveřmi stále v módě? Odborníci hodnotí, zda je tento klasický design nadčasový nebo zastaralý

Vytvoření nadčasové kuchyně vyžaduje ty správné prvky, což vás může přimět k otázce: jsou kuchyňské skříňky se skleněnými předními stále v módě? Ačkoli se určitě hodí do estetiky tradičního stylu, jsou stále tou správnou volbou, nebo existuje nějaký jiný design, který vypadá moderněji a aktuálněji? O post Jsou kuchyňské skříňky se skleněnými dveřmi stále v módě? Odborníci hodnotí, zda je tento klasický design nadčasový nebo zastaralý apareceu...


Jak správně obalit květák? Cesta k dokonalému květáku krok za krokem

Květák je oblíbenou zeleninou nejen díky své specifické chuti, ale také díky všestrannému využití v kuchyni. Jednou z jeho nejoblíbenějších úprav v české kuchyni je smažení. Jak jej správně obalit, aby byl chutný a křupavý? Pojďme si to ukázat krok za krokem.


„Noční sovy“ mají podle vědců lepší kognitivní schopnosti než „ranní ptáčata“

Z hlediska spánkových návyků lze lidi obecně rozdělit na dva chronotypy. „Noční sovy“ jsou lidé, kteří mají tendenci být nejaktivnější a nejproduktivnější...


Na otevření Českého domu v Paříži zavítalo několik stovek fanoušků

Paříž - Několik stovek návštěvníků - převážně Čechů, ale i domácích Francouzů nebo třeba Holanďanů - dnes zavítalo na podvečerní otevření olympijského Českého domu pro fanoušky v pařížském parku La Villette. Přivítalo je umělecké pásmo s tanečníky a akrobaty, česká hymna v podání dechového sextetu Jihočeské filharmonie a také olympijská šampionka ve snowboardcrossu Eva Adamczyková či šestinásobný paralympijský vítěz v cyklistice Jiří Ježek.


Petúnie a péče o ně ve vegetačním období - vyčištění odkvetlých květů se vám vyplatí v podobě bujných květů

Petúnie jsou ozdobou vaší zahrady s jejich hýřivými barvami. Můžete je zasadit i do květináčů nebo do záhonů. Pokud chcete mít krásné květy v létě, lze tomu pomoci.


Make-up olympiáda: 15 produktů jako dělaných pro sport a jinou zátěž

Znáte to, chcete si jít zacvičit nebo si dát rychlou chůzi po práci a váš make-up to narozdíl od vás neustojí. Jak se nalíčit na sport a jinou zátěž? Vybrali jsme pro vás 15 produktů, co stojí za to zařadit do vaší sportovní, i beauty rutiny.