V PROSTřENO! SE BUDE VAřIT PODLE UMěLé INTELIGENCE. BáRA CHRáNí KRáLíKY PřED SMRTí

Tři ženy a dva muži. Přesně takový bude poměr sil u stolů v Moravskoslezském kraji od pondělí 29. dubna. Kdo se více předvede, kdo ohromí a komu oblíbené recepty nevyjdou? Komu se bude dařit, kdo vsadí na vyzkoušené menu a které naopak bude ostatním soutěžícím připadat nudné?

Emoce budou hýbat vším, jelikož se nebude všechno dařit podle představ. Komu půjde o výhru a kdo bude šetřit s body? Uvidíte, u koho se odehraje nejlepší zábava. Kdo vsadí na klasiku, kdo na exotiku, a jak celým týdnem zamíchá úkol týdne, kterým je tentokrát příprava masové pomazánky a její zakomponování do menu tak, aby ji nikdo nepoznal? Kdo nakonec odklopí pokličku, pod kterou se budou ukrývat peníze, je zatím ve hvězdách.

Novinka: Celý týden Prostřeno! online v předpremiéře

Už od 29. dubna najdete každé pondělí od 17:00 na online platformě prima+ všech pět dílů Prostřeno! celého týdne, a můžete je tak zhlédnout, kdykoli chcete. A to v placených tarifech LIGHT a PREMIUM.

Soutěžící budou i v tomto týdnu bojovat o hlavní výhru 60 tisíc korun a také o diváckou přízeň, která jim může přinést deset tisíc. Ze stejné částky se pak může těšit i jeden z diváků, pokud bude štěstěna na jeho straně. Sledujte proto Prostřeno! od pondělí do pátku a hlasujte!

Pondělí: Podnikatel Radim (35) sestavil menu se slaným dezertem

Jako první se k plotně postaví Radim, majitel autoservisu. Radim nemá rád sladké, a tak zvolí dezert, který všechny překvapí – placky na blaše se zakysanou smetanou a domácím bůčkem hosty zrovna neohromí. A jak dopadnou ostatní části menu? Radim připraví pečená rajčata plněná mozzarellou a vajíčkem, hovězí vývar s nudlemi a vepřové výpečky se zelím a domácím knedlíkem. Oslní menu plné masa? Nejmladšího hosta u stolu rozhodně ne. Bára se ostatním svěří s tím, že maso moc nemusí a byla a vlastně pořád tak trochu je vegetariánkou. Pro všechny pak bude šokující zábava – bude se střílet vzduchovkou skoro potmě. Jak si tato parta sedne? Sledujte už v pondělí.

Úterý: Maminka na mateřské dovolené Martina (30) se věnuje rodině a zahrádce

Žije s manželem Ondřejem a synem Jakubem. Bydlí v rodinném domě, který manžel skoro celý sám postavil. Martina sladké ráda má, a tak připraví sněhovou roládu s ovocem. Kromě té sází na domácí paštiku s brusinkami, slepičí vývar s játrovým drobením a nudlemi a zvěřinovou roládu se šťouchaným bramborem s cibulkou a salátem. Martina je inženýrka na mateřské dovolené, a kromě rodiny se věnuje hlavně malému rodinnému hospodářství. Doma chovají slepice, králíky, indické běžce, křepelky, a ještě mají kočky. Martinu baví také práce na zahradě, cestování a rybaření. Není divu, že většinu surovin má z domácího chovu a výpěstků. Pro vegetariánku Báru to ale bude stresující. Při šmejdění bude zvířatům dávat jména a bude doufat, že Martina je v budoucnu ušetří toho, aby skončila na talíři. Sledujte už v úterý, jak její klasické menu zaujme.

Středa: Důchodkyně Daniela (63) si chce účast v Prostřeno! užít

Do pořadu se přihlásila, protože ráda vaří a zajímá ji, jak to celé probíhá. S výhrou nepočítá, a ani nepřemýšlela, jak by s penězi naložila. Milovnice cestování, malování, hor a kultury sází na babičkovské retro menu, ve kterém nechybí oblíbená polévka jejího milovaného vnoučka – babiččina rajská polévka s nočky. Kromě ní Daniela připraví salát z krabích tyčinek, marinovaného králíka s grilovanými bramborami a krupicové flameri s pařížskou šlehačkou. Hosté sice babičkovské menu čekají, a dokonce se na něj těší, ne všechna Danielina provedení je ale ohromí.

Čtvrtek: Technický konzultant Lukáš (28) vygeneroval menu s pomocí umělé inteligence

Žije sám a nemá manželku ani děti. Do pořadu ho přihlásili kamarádi, protože občas něco uvaří anebo upeče nějaký dort a sladké. Kamarádům jeho jídlo chutná. Pokud by vyhrál, tak by celou výhru věnoval na charitu. Jeho velkým koníčkem je běh, turistika, tanec a skákání přes švihadlo. Lukáš hosty přivítá v bytě, ve kterém žije sám. V bytě má sice naklizeno, ale docela neútulně, až stroze. Lukáš se hostům svěří s tím, že má rád minimalismus, a dámy hned poznají, že v bytě žádná ženská ruka nevládne. Ajťák Lukáš se při sestavování menu poradil s umělou inteligencí, která mu vybrala menu podle jeho kuchařských schopností: caprese špízy, cibulačku s krutony, lososa na grilu s citronem a bylinkami a jako dezert čokoládový mousse. Při výběru dezertu se Lukáš umělé inteligenci vzepřel a upravil si ho podle sebe. Jak se mladému ajťákovi podaří navařit podle umělé inteligence? A vyjde sázka na italskou kuchyni?

Pátek: Studentka Barbora (19) se soustředí na maturitu. Po ní by si chtěla dát rok pauzu a cestovat

Pak by chtěla pokračovat ve studiu na vysoké škole. Od 17 let bydlí s tátou, který pracuje v zahraničí a doma moc není. Samotu jí zpříjemňuje její druhá rodina, kterou tvoří její přítel a nejbližší přátelé, u kterých najde vždy oporu. Většinu času tráví právě s nimi. S maminkou má hezký vztah – ve všem ji podporuje a inspiruje. Na začátku roku sledovala s kamarádkou každý večer Prostřeno!, tak se rozhodla, že to zkusí i ona. Vegetariánka Bára, která se masu po celý týden vyhýbala, překvapí ve svém menu panenkou. S její přípravou nemá moc zkušeností, tak jsou hosté zvědaví, jak si s ní poradí. Bára panenku do menu zařadila hlavně kvůli masožravým soupeřům, ti se ovšem svěří, že by raději ochutnali vegetariánské menu. Hosty v každém případě menu zaskočí už na papíře, protože v názvech se vyznat neumějí. A ani nemohou. Bára si pro rady zašla k umělé inteligenci a ta jí vygenerovala menu plné tajuplných názvů: granátová zahrádka zdraví v zeleném odstínu, vepřová panenka v medovém objetí a vanilková pohádka s krustou lásky nakonec. Jak si hosté pochutnají? A kdo to nakonec vyhraje?

Těšte se na páteční pokličky, nad kterými bude vše odhaleno! O soutěžících tohoto týdne se totiž hodně dozvíte!

2024-04-28T05:35:31Z dg43tfdfdgfd