VLASTNí MOřE NA ZAHRADě: VYMěňTE VODU V BAZéNU ZA SLANOU

Máte rádi letní koupání v bazénu? A co, když se přitom můžete koupat ve slané vodě? Slaná voda v bazénu podporuje zdraví, dokáže zatočit i s mnoha škodlivými mikroorganismy. Příznivý vliv má i na pokožku a pomůže těm, kteří trpí na dýchací cesty. Napusťte si bazén slaným roztokem i vy, nebudete litovat.

Chlorovaná voda už není in

Sůl, jinými slovy chlorid sodný, dokáže bazén zbavit mikroorganismů. Poslouží podobně jako dezinfekce. Díky slané vodě nebude bazén cítit ani chlorem jako tomu bývalo dosud. Většina bazénů je přitom na příjem slané vody připravena. Důležité je pouze to, aby bazén neobsahoval kovové části, dochází pak často ke vzniku koroze. Platí to i pro filtrační systém. Jakmile bazén obsahuje části, které by mohly korozi podlehnout, na výměnu sladké vody za slanou raději zapomeňte.

Foto: Pixabay

Sůl do bazénů pouze nesypte, pořiďte si také solinátor. Salinizační jednotka se před vypuštěním musí v bazénu vždy správně nainstalovat. Nechte si poradit proto raději odborníky nebo s instalací postupujte přesně podle návodu. Jednotkou poté protéká slaná voda, ze které se postupně uvolňuje i volný chlor. Ten není na kůži rozhodně na závadu, ba naopak, je přirozený a bez závad.

Kolik to stojí?

Cena jednoho salinátoru však není úplně nízká, vyjde vás v úplném začátku až na několik desítek tisíc korun. Na 1000 litrů vody je pak potřeba přibližně 3 kg bazénové soli. V obchodech seženete 25 kg soli přibližně za 350 korun.

Jedna dávka soli bohatě na jednu sezónu stačí. Mnohem důležitější je hlídat koncentraci, která by se měla pohybovat okolo 0,4 %. Pokud bude soli v bazénu málo, salinizační jednotka vás na nedostatek soli vždy včas upozorní. Investice je vždy drahá jen v začátku, poté již údržba bazénu stojí víceméně stejné peníze.

Zdroje informací: https://www.homeincube.cz/slana-voda-v-bazenu-jak-na-ni-prejit-a-pro-koho-je-vhodna/

https://www.lovelyhome.cz/pece-o-bazen-se-slanou-vodou/

Náhledové foto: Pixabay

The post Vlastní moře na zahradě: vyměňte vodu v bazénu za slanou first appeared on Náš dům.

2024-05-03T11:06:11Z dg43tfdfdgfd