Zprávy

Trending:


Etika DIY genetiky: co byste měli vědět o domácích testech DNA

V posledních letech se rozšířily domácí testy DNA. Lidé v nich vidí příležitost, jak se o sobě dozvědět více z hlediska rodinných vazeb a možných zdravotních dopadů. Přestože však tyto testy mohou přinést mnoho dobrého, je důležité se zabývat také jejich etickými aspekty. Přemýšleli jste například o tom, kam se vaše údaje dostanou, jak jsou uloženy nebo kdo k nim má přístup? Pokud ne, pravděpodobně byste měli! Zajímá vás, co jste možná přehlédli? Klikněte a dozvíte se více.


Žížalí čaj jako elixír zahrad: Vyrobit si ho můžete i doma. S námi je to hračka

Že jste ještě neslyšeli o žížalím čaji? Pak byste měli zpozornět. Žížalí čaj je přímo pokladem pro vaši zahradu, a jestli vás už jen to, z čeho je vyráběný, odpuzuje, přečtěte si tento článek. Zjistíte, že nic lepšího pro milovníky zahrad zkrátka neexistuje. Co je to žížalí čaj? Jedná se o výluh žížal, který sám vznikne […] The post Žížalí čaj jako elixír zahrad: Vyrobit si ho můžete i doma. S námi je to hračka appeared first on HomeInCube.


Domácí skvělé těsto na pizzu s námi zvládnete jako nic

Těsto na pizzu můžeme připravit poměrně rychle a jednoduše, ale nebude takové jako v pizzeriích. Tam totiž pracují s dlouhým kynutím, které způsobí výborné vlastnosti těsta. Naučíme se to podle nich.


Co se dává do marinády na grilovaná masa: grilovací sezona začíná

Začínají teplé letní večery, kdy se s přáteli nebo rodinou potkáváte na své zahradě při grilování. Kromě klasických uzenin jistě grilujete i masa. Aby se vše podařilo dokonale zvládnout a vy se blýskli jako skvělí hostitelé, nepodceňte přípravu. Dokonale ochucené maso na gril chce svůj čas, protože budete maso na několik hodin marinovat. Co to vlastně marináda je a jaké suroviny se používají?


Magie noční oblohy: Jak si správně přát, když padají hvězdy

Když se na noční obloze objeví padající hvězda, mnoho z nás věří, že je to příležitost k vyslovení tajného přání. Ačkoliv nikdy nebyla dokázána žádná souvislost, která by potvrzovala, že hvězdy opravdu dokážou plnit sny, tato tradice je rozšířena po celém světě. Přestože padající hvězdy jsou ve skutečnosti meteory, je s nimi spojena zvláštní magie, která přetrvává dodnes.


Střelci možná potkají v příštím týdnu spřízněnou duši. Co čeká ostatní znamení zvěrokruhu?

Ráda nahlížíte do budoucnosti? Zajímá vás, co vás čeká v příštích dnech? Přečtěte si naši astrologickou předpověď, která poodhalí roušku věcí příštích... Pobavte se u našeho speciálního týdenního horoskopu.


Jahody, smetana & želé: Dokonalá trojice, ze které vytvoříte skvělé dezerty. Pojďte si připravit třeba jahodový želé koláč nebo jahodovou bombu s ovocem

Léto přináší sezónu čerstvých jahod, které jsou jako stvořené pro sladké kulinářské kreace. Kombinace jahod, smetany a želé nabízí nespočet možností pro vytvoření lahodných dezertů, které nejen potěší chuťové pohárky, ale také ohromí svým vzhledem. Jak mohou tyto tři suroviny společně zářit v různých pečených i nepečených dezertech?


Byt velký jako krabice od bot? Podívejte se, jak si designérské studio poradilo s garsonkou velkou 15 metrů čtverečních

Na malém prostoru se dají dělat velké věci. Klíčem k tomu, aby malý byt fungoval, je flexibilní nábytek. Mrkněte, jak zvládli architekti zařídit dokonalé a efektní bydlení s maximálním kouzlem na pouhých 15 metrech čtverečních. Designové studio dokázalo do mikrogarsonky na střeše starého domu vtěsnat všechno, co je potřeba. Majitel chce maličký byt pronajímat na AirBnB na […] The post Byt velký jako krabice od bot? Podívejte se, jak si...


Dovolená v Brazílii: Tanečnice Veronika Lálová vybírá nejkrásnější místa, která stojí za návštěvu

Brazílie je fascinující místo přírodních úkazů. Znějící bubny v ulicích určují rytmické tóny jihoamerického státu, kde se narodila samba a bossa nova. Od dechberoucí Amazonie po pulzující městská centra jako Rio de Janeiro, Brazílie je zemí, která nabízí nekonečné možnosti pro objevování. A své o tom ví i tanečnice Veronika Lálová. Přijměte její pozvání a vydejte se do Jižní Ameriky i vy!


Uhodnete, které celebrity jsou na těchto fotografiích?

Zajímalo vás někdy, jak vypadali nejkrásnější a nejslavnější muži Hollywoodu, hudby a sportu jako děti? Myslíte si, že byste na fotografii z minulosti poznali Bruce Willise, Tobeyho Maguirea nebo Brada Pitta? Klikněte na tuto fantastickou galerii plnou úžasných starých fotografií hvězd z doby, kdy ještě nebyly slavné. Kolik z nich uhodnete správně?


Apetit piknik je za dveřmi: Krok za krokem průvodce největšími lákadly letošního ročníku

Letošní Apetit Piknik v nádherném parku Grébovka slibuje celodenní zábavu plnou kulinářských zážitků. Program zahájí kuchařská show Jana Punčocháře a vyvrcholí vystoupením vítěze MasterChef 2023 Jana Albrechta. Kromě skvělého jídla a zábavy se můžete těšit na známé osobnosti, jako je Roman Staša, Vojta Vrtiška, Chilli, Pavel Berky a další. Přijďte si užít den plný nejen gastro lákadel.


Nealkoholické pivní mixy COOL se rozrůstají o novou generaci COOL+. Co přinášejí nového?

Pivovary Staropramen zahajují novou éru ochuceného nealkoholického piva. Nová řada COOL+ není pouhým rozšířením nabídky, je revolučním krokem na poli osvěžjících nápojů. Ty navíc poskytují zajímavé funkční výhody.


Dekorativní stěrka s nekonečnými možnostmi využití

Líbí se vám představa využití stěrky v rámci celého interiéru, a to jak na stěnách, tak i na podlaze? Na které povrchy se zaměřit vám prozradí Jiří Jiroušek, technik Němec s.r.o. Jedinečnými a odolnými povrchy, které oživí váš domov a umožní vám ho sjednotit do jednoho harmonického celku jsou stěrky z řady Betonepox®. Ty nabízejí nepřeberné množství […] The post Dekorativní stěrka s nekonečnými možnostmi využití appeared first on HomeInCube.


Shopaholic Nicol se stále vyrovnává s porodem

Influencerka Shopaholic Nicol je od března šťastnou maminkou. Na svět přivítala společně s přítelem Adamem syna Huga. I když je to pro ni šťastné období, porod měla náročný a nerada na něj vzpomíná.


Umění oblékat se originálně a šik z druhé ruky: Jak pořídit luxusní outfit za pár korun

Objevte tajemství šik oblečení za pár korun. Naučte se, jak se díky nákupům oblečení z druhé ruky stát majitelem luxusních outfitů bez zbytečných výdajů. Zjistěte, že nejde pouze o ušetření peněz, ale o objevování unikátních kousků, které upoutají pozornost a vyvolají obdivné reakce.


Tamara (28): Po otevření dveří do koupelny se mi můj partner znechutil, nezapomenu, co vyváděl s mými kalhotkami

Tamara po několikaměsíční známosti začala bydlet s partnerem Richardem. Jednou se nečekaně vrátila z práce dříve, otevřela dveře do koupelny a nevěřícně zírala na Richarda, který byl evidentně fetišista.


Nejlepší šaty na léto pro ženy nad 50 let: Jak se obléct, aby byly návaly horka snesitelnější

Léto je obdobím, kdy si mnoho žen chce užít slunce, přírodu a dlouhé teplé večery. Pokud je vám nad 50 let, může být výběr správného letního oblečení výzvou, zejména pokud se potýkáte s návaly horka, které jsou běžné v období menopauzy. Vybrat vhodné šaty, které budou nejen krásné, ale také praktické a pohodlné, je klíčem k tomu, jak se cítit skvěle i během horkých letních dní. Tento článek vám poradí, jaké šaty zvolit, abyste si léto užily co...


Karolína Čapková a Agáta Burešová, modelky, které dobývají módní svět

Není důležité zvítězit, ale zúčastnit se. Sešli jsme se se dvěma finalistkami předchozích ročníků Elite Model Look, které i bez vítězství v soutěži úspěšně pracují v Česku i zahraničí. Seznamte se s Karolínou Čapkovou a Agátou Burešovou.


Restauraci Kamin otevřeli bratři Jan a Marek vloni: Zkoušíme, co lidi vydrží, knedlíky s vajíčkem šly na dračku

V rodinném podniku vaří Honza jídla inspirovaná kuchyní Beskyd a oprašuje i staré recepty svých prarodičů. Každému pokrmu ale ještě vetkne něco ze sebe. Vznikají tak jídla jako kuřecí roláda se šneky nebo míchaná vajíčka s lanýži.


Denní horoskop na 16. června 2024: Berani budou v neděli odpočívat, Blíženci naslouchat své intuici

Denní horoskop nejen pro ženy na neděli 16. 6. 2024. Přečtěte si aktuální denní horoskopy pro všechna znamení zvěrokruhu na webu Lifee.cz a zjistěte, co vám hvězdy připravily.


Vyhlášená bůčková pomazánka podle Kláry: Voní paprikou, česnekem a cibulí a z food festivalů mizí jako první

Máte pocit, že koláče a bůček k sobě úplně nejdou? Tak to jste na omylu. Klára Chvojková dělá obojí, a naprosto úžasně. Její bůčková pomazánka bývá na food festivalech vyprodaná během dopoledne a její chodské koláče chutnají jako od babičky.


Krásně zelený trávník bez námahy: Vsaďte na mobilní zavlažovače nebo podzemní závlahu

Chcete se pyšnit hustým a zeleným trávníkem? V suchých letních dnech se tedy nevyhnete zavlažování. Pokud necháte trávník zaschnout, může jeho obnova do původního stavu trvat i několik týdnů. Nechcete-li stát v období sucha denně dlouhé hodiny na zahradě s hadicí v ruce, bude nutné poohlédnout se po jiném způsobu zavlažování.


Co dělat, když zezelená voda v bazénu: věnujte péči pár minut týdně a budete mít průzračnou vodu celé léto

Kolem zahradních bazénů koluje tolik mýtů, až byste se divili. Jedním z nich je třeba to, že bazén stojí tolik času a práce, že se člověk stane jeho otrokem. Dřív to tak možná bývalo, ale s rozmachem bazénů na českých (a světových) zahradách pokročily i filtrační a čistící technologie a údržba bazénu zabere jen pár minut týdně.


Péct s párou můžete i bez parní trouby. Poradíme jak. Je to snadné

Parní trouba je skvělý vynález. Ale i ti, kdo parní troubu nevlastní, mohou péct pečivo s párou. Jde to v domácích podmínkách s využitím rad našich babiček.


S důrazem na jednoduchost a funkčnost postavili domácí wellness

Milovníci relaxace a zdravého životního stylu toužili mít na pozemku své soukromé wellness. Nakonec spolu s ním vznikl také útulný byt pro hosty.


Milujete bramboráky? Vyzkoušejte je nejen v klasickém provedení, ale také se šunkou či medem

Kdo by si rád čas od času nedopřál tradiční český bramborák? Klasika, která potěší na talíři. Co však zkusit některý z netradičních receptů?


Zedník v Tate Modern. „Chtěl jsem nabourávat ta brnění, která na veřejnosti nosíme,“ říká Jiří Kovanda

Performer a konceptuální umělec objevoval principy své tvorby bez jakéhokoli formálního výtvarného vzdělání. Přesto patří k nejúspěšnějším českým umělcům v celosvětovém měřítku. „Nevěděl jsem samozřejmě nic… Když jsem tam přišel, ničemu jsem nerozuměl,“ vzpomíná Jiří Kovanda na výstavu díla Marcela Duchampa ve Špálově galerii, která v době jeho dospívání na přelomu 60. a 70. let určila směr, jakým začal přemýšlet


Nejkrásnější šaty léta 2024: 5 nadčasových modelů, které milují stylové Francouzky

Trendy v šatech přicházejí a odcházejí. Existuje však pětice nadčasových stálic, které mají své pevné místo v šatníku stylových Francouzek. Inspirujte se těmito krásnými ženami a vyzkoušejte i vy jeden z jejich oblíbených modelů. Nejenže díky těmto šatům vytvoříte vždy krásný a velmi ženský outfit, ale unosíte je i na nespočet příležitostí.


Náš život s celiakií: Vychytaný borůvkový koláč bez lepku. Nepoznáte rozdíl od toho klasického

Borůvkových koláčů je spousta, u nás v rodině jsme si oblíbili ten z křehkého těsta pečený v kulaté koláčové formě a vydatně posypaný drobenkou. Tenhle koláč je dokonalou esencí léta a naše dcera Anička by jeho bezlepkovou verzi snad zvládla sníst na posezení celou.


Matka vypráví, jak našla ztracenou dceru v přeplněném parku, a všichni rodiče by měli znát metodu, kterou použila

Jedna matka sdílela, jak našla svou ztracenou dceru v přeplněném parku, a všichni rodiče by měli znát metodu, kterou použila k tomu, aby to udělala rychle. The post Matka vypráví, jak našla ztracenou dceru v přeplněném parku, a všichni rodiče by měli znát metodu, kterou použila appeared first on Instafamosos.


Hanka (45): Plánování rekonstrukce kuchyně nás téměř rozvedlo, nebyli jsme se schopní na ničem shodnout

Po letech bydlení v podnájmech se Hanka konečně těšila, že si zařídí svůj nový byt podle sebe, ale rekonstrukce mezi ni a jejího partnera vetkla obrovský klín.


Recept na jahodovou bublaninu: Tahle vám zaručeně zachutná!

Jahodová bublanina je jedním z nejoblíbenějších sezónních moučníků. A její doba je právě nyní, kdy dozrávají šťavnaté jahody. Připravte ji a potěšte rodinu sladkou dobrotou.


Staré kotle končí: Jak poznat, že je zakázaný, proč mít protokol, co si hlídat

Desítky tisíc lidí musejí do září vyměnit starý kotel za nový. Jak poznat, že má člověk doma kotel, ve kterém se už nesmí topit? Deník poradí v dalším dílu seriálu Konec starých kotlů.


Nikdy nenabízejte své životní lásce žluté růže.

Existuje mnoho důvodů, proč věnovat kytici květin příteli, příbuznému nebo milované osobě. Ve skutečnosti existují květiny pro nejrůznější příležitosti. Prohlédněte si tuto galerii a zjistěte, jak květinami vyjádřit, co si myslíte.


Bastardi, uhnanci, kopřiváci: Jak žily nemanželské děti a jejich matky z obyčejných poměrů v minulosti

Sotva se narodily, už byly odsouzeny k nezdaru. Nemanželské děti to v minulosti neměly jednoduché. Společnost je nepřijímala, neměly šanci prosadit se v dobré společnosti a okolí se jim posmívalo. Jaký život měly děti z neúplných rodin a jejich maminky?


10 běžných snů a jejich význam

Už jste se někdy probudili zpocení z noční můry? Nebo jste ráno strávili v podivné náladě po bizarním snu z předchozí noci? Většina z nás se pochopitelně svými sny příliš dlouho nezabývá - navzdory staletím studií stále není zcela jasné, proč se nám sny vůbec zdají. Přesto se průměrnému člověku zdá tři až pět snů za noc a psychologové a neurobiologové mají řadu teorií o tom, proč se nám zdají sny a co mohou znamenat. Podívejte se do této galerie a prozkoumejte některé z nejčastějších snů a získejte přehled o jejich možném významu.


Víkendový horoskop: Blíženci se budou bavit, Panny by měly relaxovat

Je tu poslední jarní víkend a skoro všichni už se nemohou dočkat přicházejícího jara. Skoro všichni si také užívají volné víkendové dny. Některé však taková pohoda nečeká. Koho? To se dozvíte v našem víkendovém horoskopu.


Dokonalý finiš talíře se svíčkovou aneb Jak zavařit rybíz jako brusinky

Brusinky dodávají svíčkové dokonalý sladkokyselý kontrast. Jak zařídit, abyste je měli vždy po ruce? Vyzkoušejte zavařit červený rybíz jako brusinky. Je daleko dostupnější a brusinkám se podobá. Přípravu skleniček s rybízem a la brusinkami ke svíčkové navíc zvládnete i jen tak mezi řečí.


Potraviny, které byste nikdy neměli ohřívat v mikrovlnné troubě

Mikrovlnná trouba je pro většinu lidí základním vybavením kuchyně. Může být záchranou, když jde o oběd v kanceláři se zbytky ze včerejšího večera nebo o večerní jídlo bez zbytečných starostí. A i když je to užitečná věc, když potřebujete ohřát jídlo, ne všechno by se mělo ohřívat v mikrovlnné troubě. Ohřívání některých pokrmů vás bohužel může vystavit riziku otravy jídlem nebo i něčemu horšímu. Také silné paprsky uvnitř tohoto spotřebiče mohou být pro některé potraviny příliš silné. Kliknutím na tuto stránku zjistíte, které potraviny byste v mikrovlnné troubě nikdy neměli ohřívat a jak je správně ohřívat.


Kylie Jenner okouzluje pózováním v černých minišatech z vlastní kolekce ve Španělsku

Kylie Jenner představila nejnovější model své značky oblečení Khy na svém oficiálním Instagramu. The post Kylie Jenner okouzluje pózováním v černých minišatech z vlastní kolekce ve Španělsku appeared first on Instafamosos.


Pohřbení domácího mazlíčka podléhá zákonu: nemůžete to udělat, jak vás napadne

Až váš domácí mazlíček vydechne naposledy, stojíte před problémem, kam uložit jeho tělo. Většina majitelů se rozhodne pro pohřbení na zahradě nebo na oblíbeném místě. Nemůžete to ale udělat jen tak. Pohřbení domácích mazlíčků podléhá Vyhlášce číslo 82/2014 Sb. Důvody jsou vcelku pochopitelné. Avšak ne každý má k domu dostatečný prostor, a tak stojí před problémem, jak mazlíčka pohřbít tak, aby to bylo v souladu se zákonem.


KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?

Už jste někdy slyšeli například názvy hákarl, chačapuri, casu marzu? Pokud jste zvídaví milovníci netradičních chutí, pak je tu pro vás náš kvíz. Vyzkoušejte si, jak dobře se vyznáte v krkolomných názvech! Třeba vás překvapí, kolik toho víte.


Princezna Kate se po skoro šesti měsících ukázala na veřejnosti

Londýn - Britská princezna Kate se po skoro šesti měsících ukázala na veřejnosti. V kočáru se dnes zúčastnila vojenské přehlídky nedaleko Buckinghamského paláce, uvedla britská média. Jedná se o její první účast na veřejné akci poté, co oznámila, že se léčí s rakovinou.


Přínosy denního snění

Ať už jste pravidelný snílek, nebo jen tu a tam rádi sníte, všichni se někdy věnujeme umění snít. Ať už jde o čekání na autobus, nebo o odložení obávaného úkolu v práci, nechat svou mysl uniknout je skvělý způsob, jak si během náročného dne odpočinout. Naštěstí pro fanoušky snění je tu možnost nechat se unášet. Snění má totiž mnoho prokázaných výhod. Jste zvědaví? Podívejte se do této galerie a dozvíte se více.


Kvíz: Kolik toho víte o českých značkách. Otestujte své znalosti v zábavném kvízu

Češi jsou pravděpodobně kreativnější a vynalézavější, než bychom řekli. Kromě nespočtu tuzemských výtvarných umělců, literárních autorů, architektů a dalších významných osobností, na jejichž díla a odkazy můžeme být patřičně hrdí, se Česko může chlubit také několika úspěšnými značkami, které mají mezinárodní přesah. Jak dobře tyto značky znáte? Otestujte se v zábavném kvízu!


Požár v domácnosti: Jaké jsou nejčastější příčiny a jak domov chránit?

Náš domov považujeme za útočiště, kde se cítíme bezpečně a kde se nám nemůže nic stát. Stačí však pár vteřin a náš dům nebo byt se může změnit v hořící past. Vzniku požáru se ale dá účinně přecházet. Technická závada, nedbalost nebo neopatrnost. Přesně tyto tři věci jsou nejčastější příčinou požárů rodinných domů a bytů v České […] The post Požár v domácnosti: Jaké jsou nejčastější příčiny a jak domov chránit? appeared first on HomeInCube.


Tatínkové podle zvěrokruhu: Vodnáři nechávají dětem volnost, pro Raky je rodina vším

Plánujete dítě a řešíte, jakými budete rodiči? Určitě dobrými. Svůj vliv na to však bude mít i to, v jakém jste se narodili znamení. Speciální horoskop tu máme tentokrát pro všechny současné i budoucí tatínky při příležitosti Dne otců.


Brambory lze loupat i bez škrabky a nože. Jak?

Příloha z brambor se hodí téměř ke všem druhům jídla. Brambory jsou nejen v Evropě, ale po celém světě snadno dostupné a oblíbené. Jak ale oloupat brambory bez použití ostrých předmětů? S tímto trikem nebudete potřebovat ani škrabku.


Expert si všiml na oblečení princezny Kate důležitého detailu


Sukně a šaty nechte ve skříni: Léto 2024 ovládnou pohodlné bloomers, které si zamilujete

Nenucená kombinace elegantního a lehce koketního vzhledu, která nabízí nekonečno pohodlí, to jsou takzvané bloomers šortky, které bezkonkurenčně ovládnou letošní léto. Šaty a sukně můžete nechat ležet ve skříni. Věřte tomu, že jakmile jednou oblečete bloomers, pro jejich pohodlí a dokonalý vzhled už nebudete chtít nosit nic jiného.