ZAčíNá VLáDA PLUTA: PLANETA TEMNýCH SIL A ZKáZY PřINESE NáROčNé OBDOBí. CO čEKá PRáVě VAšE ZNAMENí HOROSKOPU?

Od 2. května byste se měli mít na pozoru. Planeta Pluto projde retrográdním pohybem, a protože jde o planetu síly a zkázy, čekejte období chaosu a nepředvídatelnosti. Přetrvávat může až do podzimu. Co může v tomto náročném období potkat právě vaše znamení zvěrokruhu?

Tento nebeský jev rozhodně neunikne pozornosti citlivějších jedinců. V období od 2. května zahajuje Pluto retrográdní pohyb ze znamení Kozoroha do znamení Vodnáře, což s sebou přinese obrovskou vlnu energie, změn a příležitostí, které vás budou nutit ponořit se do hlubin vašeho nitra. 

Planeta temných sil

V astrologii se planetě Pluto připisuje velký význam. Symbolizuje podsvětí, smrt, temné síly, střídání minulosti s budoucností, transformaci, znovuzrození. Jeho přesun s sebou nese jasně rozpoznatelnou energii, která ovlivní každého z nás. Do Vodnáře definitivně vstoupí 20. listopadu 2024 a přetrvá v tomto znamení na dlouhá dvě desetiletí.  Pluto totiž patří k pomalejším nebeským tělesům a pohyb jediným znamením mu trvá zhruba mezi deseti a třiceti roky. 

Zdrženlivého Kozoroha střídají touhy Vodnáře

Dokud bylo Pluto ve znamení Kozoroha, ovlivňovaly chování každého z nás společenské normy, očekávání a standardy. Poté, co se Pluto přesune do znamení Vodnáře, začnou se mnohem intenzivněji projevovat naše vnitřní touhy, chuť rebelovat, lišit se, dosáhnout osobního úspěchu a osvobození. 

Pluto dokáže prosvítit skryté hlubiny, které leží pod povrchem vaší každodenní existence. Může vám ukázat správný směr, ale také si posvítit na skryté pravdy ve vašich mezilidských vztazích, a vyvolat tak četné konflikty a silné emoce. Nečekejte ale změny na počkání, pomalý pohyb Pluta se často projevuje spíše nenápadně, jako nové vzorce uvažování, nutkání k introspekci, osvěžení mysli a revoluční způsoby myšlení. Můžete mít i tendence zpochybňovat svá dosavadní rozhodnutí a názory, otevře se vám prostor pro networking s druhými, se vzory, které vás inspirují. 

Každé znamení zvěrokruhu je pod vládou jiné planety: Ovlivňuje náš každodenní život neočekávaným způsobem

Planety obecně mají v astrologické analýze velmi významnou roli. Pomáhají odhalovat specifickou energii každého znamení zvěrokruhu. Díky nim se dozvíte mnoho podstatných věcí - o lásce, zamilovanosti, nepřátelích a podobně. Planety zkrátka ovlivňují to, jak plujete životem a nabízí základní rysy, které spolu se znameními dotváří. Která je planeta vládnoucí vašemu znamení? A co vám přináší?
svetzeny.cz
svetzeny.cz

Najděte posílení a uspokojení

Právě nyní je na čase zhodnotit vaše dosavadní rozhodnutí, pokusit se o hlubokou introspekci, zbavit se omezujících návyků a vytvořit prostor pro lepší, pozitivnější a opravdovější budoucnost a příležitost najít nový styl života, který vás bude doopravdy uspokojovat. Pluto ve vás sice vyvolá velký neklid, ale je tu od toho, aby vám pomohlo projít úspěšně konfrontací s vašimi vnitřními strachy, emočními traumaty a sebesabotujícími, toxickými přesvědčeními. Pluto má moc odstranit vše, co pro vás již není prospěšné, a podnítit růst. Ve výsledku byste se měli cítit uzdraveni a posíleni. 

Kterou oblast života promění retrográdní Pluto nejvíc vašemu znamení?

Beran (21. března – 19. dubna)

Pluto ovlivní zejména to, jak komunikujete s druhými. Dosud jste měli tendenci vnímat druhé hlavně jako konkurenty, protivníky. Pluto vám pomůže změnit tento úhel pohledu a naučí vás využít sílu spolupráce ve váš prospěch i blaho komunity.

Býk (20. dubna – 20. května)

Pluto vás nutí zamyslet se zejména nad tím, jak přistupujete k autoritám a k systému moci. Ve hře je ve vašem případě zejména vaše profesní dráha i touha zanechat tu po sobě něco mimořádného. Dosud vám stačilo hrát podle pravidel a plnit cíle, nyní vás ale ovládne touha po naplnění, po osobním přínosu, možná i chuť podílet se na vedení a projevit opoziční názor. 

Blíženci (21. května – 20. června)

Zrozence v Blížencích čeká zřejmě nejhlubší transformace. Zásadně se promění váš způsob uvažování, styl, jak se zapojujete do světa kolem vás. Osloví vás nová ideologie, jako pozorovatel vesmíru objevíte novou perspektivu a vaše dosavadní stěžejní přesvědčení a zásady se otřesou v základech. Dejte na hlubokou sebereflexi, nebojte se opustit své staré já a vykročte vstříc osobnímu pokroku a novým úspěchům. 

Rak (21. června – 22. července)

Raci by se měli zaměřit na své nitro, na to, co skrývají, tabu, která nedokážou překonat. Pravděpodobně vás čeká nějaká ztráta, ať už v oblasti financí, intimních vztahů nebo osobních zdrojů, časem se ale ukáže, že vás to posune, a ve výsledku tím spíše získáte. Naučí vás to ale jinak komunikovat s druhými a dost změníte názor na to, co sdílíte.

Lev (23. července – 22. srpna)

Lvi by se pod vlivem Pluta měli zamyslet zejména nad svými vztahy a dlouhodobými cíli a životním směřováním. Revizi prověříte každý z vašich vztahů, zvážíte jeho dynamiku, férovost, rovnováhu, co vám bere a co na oplátku dává. Zamyšlení věnujte i činnostem, které naplňují vaše dny, řada z nich vám zřejmě nepřináší potřebnou radost a užitek, spíše vás vyčerpávají. Nakloňte rovnováhu ve váš prospěch.

Panna (23. srpna – 22. září)

Zrozenci v Panně by se před působením Pluta měli mít nejvíce na pozoru. Rovnováhu vám naruší v různých životních aspektech. Přehodnoťte své každodenní praktiky, návyky a rituály. Konečně se více zaměříte na péči o sebe sama, přestanete upřednostňovat druhé před sebou samými. Naučíte se svůj čas, energii a úsilí zaměřit tím správným směrem a neustálý pocit únavy vystřídá nová vlna životní energie.

Jaký je podle znamení váš toxický rys?

Každý z nás má dobré i špatné vlastnosti a je jen na nás samotných, jak s nimi pracujeme, které vlastnosti upřednostňujeme a které naopak potlačujeme. Někdy jsou lidé oběťmi svých negativních rysů. Proto se objevují na světě manipulátoři, narcisové či jinak toxičtí lidé. Takové do svého života rozhodně nechcete. Jak je poznat? Podle znamení horoskopu! Jaký je podle znamení váš toxický rys?
svetzeny.cz
svetzeny.cz

Váhy (23. září – 22. října)

Pluto by vám do života mělo přinést více spokojenosti. Objevíte dávno zapomenuté touhy, odpustíte sobě i druhým letité křivdy, najdete nový smysl vašeho bytí. Zaměřte se na zkoumání toho, co vám přináší radost, spokojenost a pocit naplnění. Vliv Pluta má potenciál naučit vás nahlížet zcela jinak na téma lásky, může vám vnést do života více romantiky a hluboký pocit štěstí.

Štír (23. října – 21. listopadu)

Zrozencům ve Štíru Pluto zasáhne do pevných základů rodinného života. Čekají vás dramata a po nějakou dobu pocit nestability, který ovšem vyústí v nové uspořádání, oproštění se od hlubokých rodinných traumat. Získáte zcela nový koncept domova a rodiny, po kterém nyní jen tajně toužíte. Budete ale muset překonat malicherné boje o moc, které vám dosud rodinný život ztrpčovaly. 

Střelec (22. listopadu – 21. prosince)

Více než na vlastní nitro by se Střelci měli zaměřit na svět kolem sebe. Touhu po dobrodružství, smysl života a vlastním naplnění si můžete uspokojit v sousedství, místních komunitách, inspirativním partnerství. Čeká vás období osobního růstu, skutečného pochopení a nový příval kreativity.

Kozoroh (22. prosince – 19. ledna)

Pluto bylo dosud právě v Kozorohu a zrozenci v tomto znamení mohli cítit velký tlak vyhovět očekávání druhých a společenským normám. Nyní se otevírá období, kdy budete chtít být v souladu s vlastním přesvědčením. Co jste dosud považovali za významné, pro vás možná ztratí na hodnotě, objeví se zcela nové, mnohem ryzejší potřeby a touhy. Zaměřte se na to, co opravdu potřebujete, ať už materiálně, nebo co se týče vašich základních přesvědčení a životních principů.

Vodnář (20. ledna – 18. února)

Astrální energie se soustředí především na zrozence ve Vodnáři. Jestliže jste dosud měli pocit, že stojíte na vedlejší koleji, právě nyní se naučíte prosazovat své pravé já, necháte na povrch vyplout svou autenticitu a vnitřní sílu. Připravte se na hlubokou transformaci své identity, hluboká sebereflexe vám umožní vzdát se všeho, co bránilo vaší cestě k sobě sama.

Ryby (19. února – 20. března)

Zrozenci v Rybách se ponoří hluboko do vlastního podvědomí, na přetřes přijdou skrytá traumata, dávné křivdy, hluboká duševní poranění. Nabízí se vám četné příležitosti, kdy nechat odplout omezení, která vás brzdí a která jste si nastavili vy sami. Zbavíte se závaží, která vám již dlouho nejsou ku prospěchu, i strachů, které vám brání v nalezení vnitřního klidu.

Související články

2024-05-01T02:52:09Z dg43tfdfdgfd