Zprávy

Trending:


Kdo byla zpěvačka Victoria Velvet alias Victoria Vera Blyth?

Jak už stars24.cz informoval, ve 40 letech byla v turecké Ankaře zavražděna zpěvačka Victoria, známá také jako Victoria Vera Blyth nebo Victoria Velvet. Kdo byla Češka s jihoafrickými kořeny?


Není med, jako med. Květový lépe strávíte, medovicový je nabitý minerály, pastovaný vám ulehčí práci

Skvěle chutná, je plný cenných látek, prospívá zdraví, poslouží při péči o pleť a můžeme jím nahradit bílý cukr. Jenže není med, jako med, přestože zdravé jsou všechny. Máte sáhnout raději po květovém, medovicovém, nebo pastovaném? Poradíme vám v čem jsou silné stránky každého z nich.


Desatero rad: Přinášíme nápaditou inspiraci na pohoštění přátel i rodiny

Ohlásila se vám návštěva a vy se jistě chcete blýsknout a připravit to nejlepší pohoštění. I když se mnohdy nejedná o žádnou velkou oslavu, něco bychom návštěvě připravit měli. I třeba něco malého ke kávě. Co by to ale mělo být?


Bastardi, uhnanci, kopřiváci: Jak žily nemanželské děti a jejich matky z obyčejných poměrů v minulosti

Sotva se narodily, už byly odsouzeny k nezdaru. Nemanželské děti to v minulosti neměly jednoduché. Společnost je nepřijímala, neměly šanci prosadit se v dobré společnosti a okolí se jim posmívalo. Jaký život měly děti z neúplných rodin a jejich maminky?


Jak se připravit na příchod nové kočky

Rozhodli jste se adoptovat kočku? Teď je čas přivést si chlupatého přítele domů, což je opravdu radostný zážitek. Pokud však nejste připraveni, může to být zdrcující! Vaše kočka je na vás závislá, proto je třeba zvážit několik věcí a také položek, které by měl mít každý majitel kočky, než si svého mazlíčka přinese domů. Podívejte se do této galerie, jak se připravit na příchod nové kočky. Klikněte dál!


Sukně a šaty nechte ve skříni: Léto 2024 ovládnou pohodlné bloomers, které si zamilujete

Nenucená kombinace elegantního a lehce koketního vzhledu, která nabízí nekonečno pohodlí, to jsou takzvané bloomers šortky, které bezkonkurenčně ovládnou letošní léto. Šaty a sukně můžete nechat ležet ve skříni. Věřte tomu, že jakmile jednou oblečete bloomers, pro jejich pohodlí a dokonalý vzhled už nebudete chtít nosit nic jiného.


Krok za krokem Apetit piknikem: Podívejte se, kde na vás čekají největší lákadla

Letošní Apetit piknik v pražském parku Grébovka, který se koná v sobotu 15. června, slibuje celodenní zábavu plnou výjimečných kulinářských událostí a zážitků. Slavnosti dobrého jídla začnou kuchařskou show Jana Punčocháře a vyvrcholí vystoupením vítěze MasterChef 2023 Jana Albrechta. Můžete očekávat skvělé pochutiny, ale i zábavu, a to včetně vystoupení celebrit, jako jsou Roman Staša, Vojta Vrtiška, Chili a Pavel Berky.


Víkendový horoskop: Blíženci se budou bavit, Panny by měly relaxovat

Je tu poslední jarní víkend a skoro všichni už se nemohou dočkat přicházejícího jara. Skoro všichni si také užívají volné víkendové dny. Některé však taková pohoda nečeká. Koho? To se dozvíte v našem víkendovém horoskopu.


Karolína Čapková a Agáta Burešová, modelky, které dobývají módní svět

Není důležité zvítězit, ale zúčastnit se. Sešli jsme se se dvěma finalistkami předchozích ročníků Elite Model Look, které i bez vítězství v soutěži úspěšně pracují v Česku i zahraničí. Seznamte se s Karolínou Čapkovou a Agátou Burešovou.


Dekorativní stěrka s nekonečnými možnostmi využití

Líbí se vám představa využití stěrky v rámci celého interiéru, a to jak na stěnách, tak i na podlaze? Na které povrchy se zaměřit vám prozradí Jiří Jiroušek, technik Němec s.r.o. Jedinečnými a odolnými povrchy, které oživí váš domov a umožní vám ho sjednotit do jednoho harmonického celku jsou stěrky z řady Betonepox®. Ty nabízejí nepřeberné množství […] The post Dekorativní stěrka s nekonečnými možnostmi využití appeared first on HomeInCube.


Recept na jahodovou bublaninu: Tahle vám zaručeně zachutná!

Jahodová bublanina je jedním z nejoblíbenějších sezónních moučníků. A její doba je právě nyní, kdy dozrávají šťavnaté jahody. Připravte ji a potěšte rodinu sladkou dobrotou.


Staré kotle končí: Jak poznat, že je zakázaný, proč mít protokol, co si hlídat

Desítky tisíc lidí musejí do září vyměnit starý kotel za nový. Jak poznat, že má člověk doma kotel, ve kterém se už nesmí topit? Deník poradí v dalším dílu seriálu Konec starých kotlů.


Péct s párou můžete i bez parní trouby. Poradíme jak. Je to snadné

Parní trouba je skvělý vynález. Ale i ti, kdo parní troubu nevlastní, mohou péct pečivo s párou. Jde to v domácích podmínkách s využitím rad našich babiček.


Shopaholic Nicol o náročném porodu: Stále ho psychicky zpracovává

Influencerka Shopaholic Nicol je od března šťastnou maminkou. Na svět přivítala společně s přítelem Adamem syna Huga. I když je to pro ni šťastné období, porod měla náročný a nerada na něj vzpomíná.


Hanka (45): Plánování rekonstrukce kuchyně nás téměř rozvedlo, nebyli jsme se schopní na ničem shodnout

Po letech bydlení v podnájmech se Hanka konečně těšila, že si zařídí svůj nový byt podle sebe, ale rekonstrukce mezi ni a jejího partnera vetkla obrovský klín.


Obří papriky plné chuti zajistí domácí hnojivo z chleba a kopřiv. Staré pečivo by bylo opravdu škoda vyhazovat

Obří papriky plné chuti zajistí domácí hnojivo z chleba a kopřiv. Staré pečivo by bylo opravdu škoda vyhazovat. Při zahradničení je pro vývoj rostlin zásadní dodávat jim správné živiny ve správný čas. To platí zejména pro sazenice paprik.


Střelci možná potkají v příštím týdnu spřízněnou duši. Co čeká ostatní znamení zvěrokruhu?

Ráda nahlížíte do budoucnosti? Zajímá vás, co vás čeká v příštích dnech? Přečtěte si naši astrologickou předpověď, která poodhalí roušku věcí příštích... Pobavte se u našeho speciálního týdenního horoskopu.


Požár v domácnosti: Jaké jsou nejčastější příčiny a jak domov chránit?

Náš domov považujeme za útočiště, kde se cítíme bezpečně a kde se nám nemůže nic stát. Stačí však pár vteřin a náš dům nebo byt se může změnit v hořící past. Vzniku požáru se ale dá účinně přecházet. Technická závada, nedbalost nebo neopatrnost. Přesně tyto tři věci jsou nejčastější příčinou požárů rodinných domů a bytů v České […] The post Požár v domácnosti: Jaké jsou nejčastější příčiny a jak domov chránit? appeared first on HomeInCube.


Matka vypráví, jak našla ztracenou dceru v přeplněném parku, a všichni rodiče by měli znát metodu, kterou použila

Jedna matka sdílela, jak našla svou ztracenou dceru v přeplněném parku, a všichni rodiče by měli znát metodu, kterou použila k tomu, aby to udělala rychle. The post Matka vypráví, jak našla ztracenou dceru v přeplněném parku, a všichni rodiče by měli znát metodu, kterou použila appeared first on Instafamosos.


Expert si všiml na oblečení princezny Kate důležitého detailu


Dovolená v Brazílii: Tanečnice Veronika Lálová vybírá nejkrásnější místa, která stojí za návštěvu

Brazílie je fascinující místo přírodních úkazů. Znějící bubny v ulicích určují rytmické tóny jihoamerického státu, kde se narodila samba a bossa nova. Od dechberoucí Amazonie po pulzující městská centra jako Rio de Janeiro, Brazílie je zemí, která nabízí nekonečné možnosti pro objevování. A své o tom ví i tanečnice Veronika Lálová. Přijměte její pozvání a vydejte se do Jižní Ameriky i vy!


Domácí skvělé těsto na pizzu s námi zvládnete jako nic

Těsto na pizzu můžeme připravit poměrně rychle a jednoduše, ale nebude takové jako v pizzeriích. Tam totiž pracují s dlouhým kynutím, které způsobí výborné vlastnosti těsta. Naučíme se to podle nich.


Clafoutis, francouzský moučník s třešněmi: Báječná dobrota je doplněná cukrovou závějí

Clafoutis je tradiční francouzský moučník, jehož název je odvozen od slova clafir, což znamená "plnit". Základem dezertu jsou třešně, které se zalijí těstem a vše se peče v zapékací misce. Hotový clafoutis se sype cukrem.


Etika DIY genetiky: co byste měli vědět o domácích testech DNA

V posledních letech se rozšířily domácí testy DNA. Lidé v nich vidí příležitost, jak se o sobě dozvědět více z hlediska rodinných vazeb a možných zdravotních dopadů. Přestože však tyto testy mohou přinést mnoho dobrého, je důležité se zabývat také jejich etickými aspekty. Přemýšleli jste například o tom, kam se vaše údaje dostanou, jak jsou uloženy nebo kdo k nim má přístup? Pokud ne, pravděpodobně byste měli! Zajímá vás, co jste možná přehlédli? Klikněte a dozvíte se více.


KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?

Už jste někdy slyšeli například názvy hákarl, chačapuri, casu marzu? Pokud jste zvídaví milovníci netradičních chutí, pak je tu pro vás náš kvíz. Vyzkoušejte si, jak dobře se vyznáte v krkolomných názvech! Třeba vás překvapí, kolik toho víte.


Byt velký jako krabice od bot? Podívejte se, jak si designérské studio poradilo s garsonkou velkou 15 metrů čtverečních

Na malém prostoru se dají dělat velké věci. Klíčem k tomu, aby malý byt fungoval, je flexibilní nábytek. Mrkněte, jak zvládli architekti zařídit dokonalé a efektní bydlení s maximálním kouzlem na pouhých 15 metrech čtverečních. Designové studio dokázalo do mikrogarsonky na střeše starého domu vtěsnat všechno, co je potřeba. Majitel chce maličký byt pronajímat na AirBnB na […] The post Byt velký jako krabice od bot? Podívejte se, jak si...


Jaké jsou trvalky bez květů: trvalky s okrasnými listy mají rozhodně co nabídnout. Vysaďte si tyto druhy a sousedé puknou závistí

Pokud se řekne trvalkový záhon, mnozí si představí především bohatě kvetoucí rostliny s barevnými květy. Ale, díky této představě se zapomíná na trvalky, které sice také kvetou, ale jejich předností jsou především dekorativní listy. A právě z těchto druhů si můžete vysadit nádherný záhon, který, pokud jednotlivé druhy dobře zkombinujete bývá krásný i v zimě, protože některé druhy jsou stálezelené. Pokud tedy nelpíte pouze na květech a rádi...


Jak se v dospělosti vypořádat s negativními zážitky z dětství: Nebojte se terapie a učte se být sama se sebou

Dětství je formativní období našeho života, kdy se vytvářejí základy pro naši budoucnost. V tomto článku se podíváme na to, jak staré negativní vzpomínky ovlivňují náš dospělý život a jak se s nimi můžeme vypořádat.


Horoskop pro ranní ptáčata: Tři znamení zvěrokruhu, která začínají žít opravdu brzy

Považujete se za ranní ptáče? V neděli 16. června 2024 to prověří nejčasnější východ Slunce, proběhne totiž už ve 4:47. A tři znamení zvěrokruhu budou rozhodně u toho.


Jak zařídit a připravit terasu na léto: pěstujte na ní nenáročné muškáty a užívejte si letní počasí

Vytvoření útulného místa v blízkosti domu, na čerstvém vzduchu, kde budete celé léto relaxovat a čerpat novou energii, nemusí být nijak složité. Stačí pár jednoduchých kroků a vaše terasa se promění v oázu klidu. Tak vytáhněte slunečníky, rozestavte pohodlný nábytek, a nakonec se vydejte do zahradnictví pro oblíbené muškáty. Nebudou po vás vyžadovat moc péče, ale těšit vás budou po celé léto až do podzimu květy v těch nejkrásnějších barvách.


Nejlepší šaty na léto pro ženy nad 50 let: Jak se obléct, aby byly návaly horka snesitelnější

Léto je obdobím, kdy si mnoho žen chce užít slunce, přírodu a dlouhé teplé večery. Pokud je vám nad 50 let, může být výběr správného letního oblečení výzvou, zejména pokud se potýkáte s návaly horka, které jsou běžné v období menopauzy. Vybrat vhodné šaty, které budou nejen krásné, ale také praktické a pohodlné, je klíčem k tomu, jak se cítit skvěle i během horkých letních dní. Tento článek vám poradí, jaké šaty zvolit, abyste si léto užily co...


Krajn: Město podzemních divů a jeskynních tajemství

Krajn, malebné město ukryté v srdci Střední Evropy, je místem, které fascinuje svou přírodní krásou a bohatou historií. Co však toto město činí opravdu výjimečným, jsou jeho ohromující jeskyně. Krajn je obklopen desítkami jeskyní, které nabízejí návštěvníkům jedinečný pohled do podzemního světa plného krápníků, podzemních řek a dávných tajemství. V tomto článku se ponoříme do tajů jeskyní Krajn a odhalíme, co vše toto město nabízí svým...


Novináři vyfotili princeznu Kate


VIDEO: Eliška testuje pražské kebabárny. Sázkou na jistotu je shawarma na Žižkově jen za 160 Kč

Kebaby jsou i u nás v posledních letech oblíbeným pouličním občerstvením. Stánky a restaurace s touto blízkovýchodní specialitou najdete snad na každém rohu a značně se liší. Eliška proto zašla v Praze do tří nejznámějších, aby zjistila, čím jsou místní kebaby jiné a který z nich je nejlepší.


Úspěch matičky měst: Praha je sedmé nejlepší město pro milovníky architektury

Jaký architektonický skvost se vám vybaví jako první, když se řekne Praha? Karlův most, Pražský Hrad, Staroměstské náměstí s orlojem a co další. Není toho málo a právě díky mnoha architektonickým skvostům se stověžatá české metropole stala sedmým nejlepším místem pro milovníky architektury. Jaká města Prahu předběhla?


Slimáky nakrmte ovesnými vločkami, pak už nebudou mít chuť na vaše rostliny

Bojujete na zahrádce se slimáky? Tak jim dejte pořádně najíst a vašich rostlinek si už nevšimnou. Zkuste to a uvidíte.


Milujete bramboráky? Vyzkoušejte je nejen v klasickém provedení, ale také se šunkou či medem

Kdo by si rád čas od času nedopřál tradiční český bramborák? Klasika, která potěší na talíři. Co však zkusit některý z netradičních receptů?


Chraňte okurky před sluncem aneb metody pro zdravou úrodu

Okurky jsou oblíbenou zeleninou mnoha zahrádkářů, avšak jejich pěstování může být náročné, zejména při vysokých teplotách a silném slunečním záření. Přímé slunce může způsobit popáleniny, vadnutí a celkové zhoršení zdraví rostlin. Tento článek se zaměřuje na efektivní metody, jak ochránit okurky před škodlivými účinky slunce a zajistit tak bohatou a zdravou úrodu.


Kvíz: Kolik toho víte o českých značkách. Otestujte své znalosti v zábavném kvízu

Češi jsou pravděpodobně kreativnější a vynalézavější, než bychom řekli. Kromě nespočtu tuzemských výtvarných umělců, literárních autorů, architektů a dalších významných osobností, na jejichž díla a odkazy můžeme být patřičně hrdí, se Česko může chlubit také několika úspěšnými značkami, které mají mezinárodní přesah. Jak dobře tyto značky znáte? Otestujte se v zábavném kvízu!


Restauraci Kamin otevřeli bratři Jan a Marek vloni: Zkoušíme, co lidi vydrží, knedlíky s vajíčkem šly na dračku

V rodinném podniku vaří Honza jídla inspirovaná kuchyní Beskyd a oprašuje i staré recepty svých prarodičů. Každému pokrmu ale ještě vetkne něco ze sebe. Vznikají tak jídla jako kuřecí roláda se šneky nebo míchaná vajíčka s lanýži.


Denní horoskop na sobotu 15. 6. 2024: Býci budou rozezlení, Lvům hrozí konflikty

Denní horoskop pro všechna znamení zvěrokruhu na sobotu 15. 6. 2024. Podívejte se, co vás tento den čeká a čeho byste se případně měli vyvarovat.


Princezna Kate prolomila mlčení: Mám dobré i špatné dny, ještě to potrvá, přiznala

Už je to pár měsíců, co princezna Kate veřejně oznámila, že bojuje s rakovinou. Od té doby se neobjevuje ve společnosti a britská královská rodina o jejím zdravotním stavu mlčí. Začaly se tak množit spekulace o tom, jak na tom vévodkyně z Walesu vlastně je. Nyní se Kate konečně ozvala a na sociální síti X sdělila, jak na tom je.


Na co se dá použít levandule: vyrobte si dekorační mýdlovou kouli. Koupelně propůjčí romantickou vůni

Když se řekne levandule, většině z nás se vybaví svěží vůně, evokující čistotu a klid. Vyrobte si proto podle našeho návodu mýdlovou kouli se sušenou levandulí, kterou využijete jako voňavou dekoraci do koupelny nebo jako peelingové mýdlo pro osvěžení pokožky.


Dokonalý finiš talíře se svíčkovou aneb Jak zavařit rybíz jako brusinky

Brusinky dodávají svíčkové dokonalý sladkokyselý kontrast. Jak zařídit, abyste je měli vždy po ruce? Vyzkoušejte zavařit červený rybíz jako brusinky. Je daleko dostupnější a brusinkám se podobá. Přípravu skleniček s rybízem a la brusinkami ke svíčkové navíc zvládnete i jen tak mezi řečí.


Jak využít levanduli v kuchyni: Dejte ji do provensálského koření, připravte sirup nebo ji využijte do pečení

Jemňounké modro-fialové květy levandule se svou omamnou vůní jsou nejen kouzelnou dekorací. Máme tipy, jak využít levanduli v kuchyni. Její květy jsou totiž jedlé a hodí se do sladkých i slaných jídel.


Tatínkové podle zvěrokruhu: Vodnáři nechávají dětem volnost, pro Raky je rodina vším

Plánujete dítě a řešíte, jakými budete rodiči? Určitě dobrými. Svůj vliv na to však bude mít i to, v jakém jste se narodili znamení. Speciální horoskop tu máme tentokrát pro všechny současné i budoucí tatínky při příležitosti Dne otců.


Přínosy denního snění

Ať už jste pravidelný snílek, nebo jen tu a tam rádi sníte, všichni se někdy věnujeme umění snít. Ať už jde o čekání na autobus, nebo o odložení obávaného úkolu v práci, nechat svou mysl uniknout je skvělý způsob, jak si během náročného dne odpočinout. Naštěstí pro fanoušky snění je tu možnost nechat se unášet. Snění má totiž mnoho prokázaných výhod. Jste zvědaví? Podívejte se do této galerie a dozvíte se více.


Děti princezny Kate a Williama zase zaujaly grimasami


Jahodové párování: Ochutnejte jahody s kozím sýrem nebo s balzamikem

Romeo a Julie, Tom a Jerry a také jahody a smetana – nezapomenutelné dvojice milujeme v knihách, ve filmu i na talíři. Ponořte se do neodolatelných kombinací, které znásobí jedinečnou chuť i vůni červených plodů.


Pohřbení domácího mazlíčka podléhá zákonu: nemůžete to udělat, jak vás napadne

Až váš domácí mazlíček vydechne naposledy, stojíte před problémem, kam uložit jeho tělo. Většina majitelů se rozhodne pro pohřbení na zahradě nebo na oblíbeném místě. Nemůžete to ale udělat jen tak. Pohřbení domácích mazlíčků podléhá Vyhlášce číslo 82/2014 Sb. Důvody jsou vcelku pochopitelné. Avšak ne každý má k domu dostatečný prostor, a tak stojí před problémem, jak mazlíčka pohřbít tak, aby to bylo v souladu se zákonem.