ČISTé WC BEZ POUžITí CHEMIE: METODA, KTERá ZBAVí TOALETU VODNíHO KAMENE I USAZENIN

Udržovat toaletu čistou je samozřejmě v pořádku, ale jedná se zpravidla o náročný a neoblíbený úkol. Někdy se zdá i marný, neboť se vám nedaří zbavit skvrn, nečistot, které odolávají. Poradíme vám, jak na to. Není nad účinnou a ekologickou variantu.

Toaleta se snadno zanáší nečistotami, vodním kamenem, nevzhlednými skvrnami i na místech, která jsou při běžném čištění nedostupná. To může způsobit ucpávání, vznik vodního kamene a dalších usazenin. Vyzrát můžete snadno a dokonce ekologicky. Netřeba pořizovat chemické čisticí přípravky, které nejsou ani vždy zárukou úspěchu.

Jednoduchá metoda pro čisté WC

Nejdříve vezměte malou plastovou lahev bez víčka a ponořte její hrdlo do vody, několikrát lahev stlačte. Poté ji prudce zvedněte a vylejte z ní vodu do umyvadla. Zabere vám to zhruba 15 minut. Jde o to, že díky této metodě se zbavíte vody v toaletě. Pracujte v rukavicích. Jakmile takto odčerpáte veškerou vodu v záchodové míse, tak vezměte jedlou sodu a nasypte ji do vnitřku toalety. Potom pomocí kartáče naneste sodu na celou plochu mísy zevnitř. Nechte působit alespoň ½ hodiny. Poté do toalety nalijte obyčejný ocet, kterým spláchnete jedlou sodu.

Foto: Pixabay

Levný a ekologický čistič

Obyčejný ocet je osvědčeným a efektivním pomocníkem nejen v případě čištění toalety, ale poradí si s dalšími problémy v domácnosti. K tomu je šetrný a ekologický. Když ho zředíte vodou, tak poslouží jako čistič povrchů, jakožto mírně dezinfekční prostředek i leštidlo. Ocet působí velmi dobře na připálené nádobí, poradí si s mastnotou i usazenou špínou.

Octem dobře vyčistíte myčku na nádobí, ledničku, pračku i mikrovlnnou troubu. Jedná se o neocenitelného pomocníka při problému s vodním kamenem na obkladech i koupelnových baterií, jakožto usazenin v rychlovarné konvici a nánosů na vaně, umyvadle i toaletě.

Zdroj: dobrenoviny.sk, ireceptar.cz

Náhledové foto: Pixabay

The post Čisté WC bez použití chemie: Metoda, která zbaví toaletu vodního kamene i usazenin first appeared on Náš dům.

2024-03-19T04:04:59Z dg43tfdfdgfd