Zprávy

Trending:


Babybox ve Znojmě zachránil holčičku. Dostala jméno po ženě, která projektu odkázala majetek

Babybox ve Znojmě zachránil další dítě. Podle zakladatele projektu Ludvíka Hesse jde o holčičku vážící 2 880 g a měřící 48 cm. Byla mírně podchlazená, lékaři ji proto uložili do inkubátoru. Hess dle svých slov lékaře požádal, aby holčičku pojmenovali Eva Němcová. „Je to jméno osmdesátileté dámy, která odkázala Babyboxu velkou část svého majetku,“ vysvětlil.


Buchty po ránu: Apple pie podle Josefa Maršálka. Na americký koláč se šťavnatými jablky je potřeba správná mouka

V dalším díle pořadu Buchty po ránu cestoval Josef Maršálek s Terezou Bebarovou kolem světa. Vydali se po stopách slavných jablečných moučníků, přičemž upekli celkem tři. Americký apple pie si nyní můžete doma udělat podle receptu slavného cukráře i vy.


Koketujte (s) vlasy: Čelenky, mašle a skřipce se vracejí ve velkém

Konečně definitivně odkládáme pokrývky hlavy a je čas předvést, čím jsme se inspirovali na módních přehlídkách. Ať už to bylo v New Yorku, Paříži, Londýně či Miláně, všude byly k vidění doplňky do vlasů. Ať už nosíte rády vlasy rozpuštěné nebo stažené, nezapomeňte je vyšperkovat vlasovými doplňky. Vašemu outfitu dodají další rozměr!


4 kousky oblečení, které nesmí chybět v šatníku žádné ženě. Máte je doma?

Je jasné, že každá z nás má jiný vkus a styl oblékání. Každému se líbí něco jiného, což je naprosto normální. Přesto existují kousky, které by neměly chybět ve skříni žádné ženě. Konkrétně na čtyři z nich se můžete vždy spolehnout. O jaké kousky se jedná?


Velký horoskop na květen: Raky utlumí jarní únava, Vahám bude přát štěstí

Co přinesou hvězdy vašemu znamení v květnu 2024? Podívejte se na váš aktuální měsíční horoskop. Během tohoto jarního měsíce vstoupí Slunce do znamení Blíženců a dočkáme se úplňku ve znamení Střelce, který bývá označován jako květinový. Jaro je totiž v plném květu a dýchá optimistickou energií. Co vás čeká a nemine?


Pátrání ve vodě


Jak na Cordon Bleu tak šťavnatý a chutný, že strčí do kapsy i pokrmy z luxusní restaurace

Šťavnatý a opravdu chutný – jak na Cordon Bleu, který strčí do kapsy i pokrmy z luxusní restaurace. Cordon Bleu je proslulý řízek původem z Francie. Plněný je standardně šunkou a sýrem. Tyto suroviny dodávají kuřecímu masu šťavnatost. Výborný je tento pokrm například se studenými ochucovacími omáčkami a hranolky. Připravte si výjimečný, a přitom skvělý oběd nebo večeři.


Denní horoskop na pondělí 29. 4. 2024: Beranům hrozí nebezpečí, Kozorohům se rozplynou jejich vzdušné zámky

Denní horoskop pro všechna znamení zvěrokruhu na pondělí 29. 4. 2024. Podívejte se, co vás tento den čeká a čeho byste se případně měli vyvarovat.


Nenáročná skalnička: Kamenná růže je mrazuvzdorná a umí léčit jako aloe

Netřesk nebo také sempervivum je ozdobou každé skalky. Dá se ale pěstovat i v květináči, ve skleněné misce na stole nebo na střeše. Ostatně naši předkové používali tenhle sukulent jako ochranu svých stavení před bleskem. Netřesky jsou krásné, nenáročné, rychle se rozrůstají a zvládne je pěstovat úplně každý. Věděli jste, že listy netřesků jsou léčivé podobně, jako aloe vera? Přečtěte si, jaké mají léčivé účinky a jak netřesky množit.


Mini krtkovy dortíky: Drobná verze oblíbeného dezertu s jemným smetanovým krémem a banánem se rozplývá na jazyku

Krtkovy hromádky nemusí být vždy nežádoucí. V podobě dezertu je milujeme. Přichystejte si mini krtkovy dortíky, připoménající malou hromádku z hlíny, a vychutnejte si krém s banánem na kakaovém korpusu, zasypaném drobečky.


Modelka Twiggy kdysi změnila vnímání krásy. Dnes odmítá plastiky, vnoučata jí nesmí říkat babi

Platinové vlasy ostříhané na kluka, nohy a ruce jako tyčky, obrovské modré oči orámované umělými černými řasami. Twiggy byla nejen zřejmě nejslavnější modelkou šedesátých let, stala se také ikonou své doby. Její aktivity přesáhly módní mola, křehká dívka zazářila i před kamerou, v hudebním studiu a nepotřebovala k tomu žádný skandál. Kdo je vlastně Twiggy a jak vypadá dnes?


Tajemství letušek: Jakému sedadlu se vyhnout, kam nesahat a proč nejsou kraťasy dobrý nápad

Pokud se vám v letadle dělá špatně, na palubě existuje místo, kterému byste se měli určitě vyhnout. Tak zní jen jedna z velmi praktických rad, které mají zkušené letušky pro pasažéry v oblacích.


Rododendrony: dopřejte jim základní péči a budete odměněni obřími květy

Rododendrony patří mezi oblíbené, okrasné keře, které si své místo zaslouží na každé zahradě. To, že je lze pěstovat pouze v polostínu či stínu není pravdou, záleží totiž na druhu a odrůdě, takže svůj rododendron si může vybrat každý. Rododendrony jsou typické vřesovištní rostliny, které mohou dorůst do obřích rozměrů. Aby se jim na vaší zahradě nebo klidně jen v nádobě na balkoně dařilo, dopřejte jim základní péči. Dejte mu, co potřebuje a...


Tři v jednom: Fazol šarlatový je květina, zelenina a luštěnina. Jak zajímavou rostlinu pěstovat

Fazol šarlatový vynikne v zahradě nebo na balkoně jako červeně kvetoucí pnoucí letnička, která dokáže vytvořit dekorativní zástěnu. Plody jsou jedlé zelené lusky. Mladé, křehké, nedozrálé jsou skvělou zeleninou, hodí se do omáček a polévek. Lusky dozrávají postupně, můžeme je sklízet celé léto. Zralá semena (fazole) jsou velká a atraktivně barevná.


Na mšice použijte chilli papričky a panáka vodky: vyzkoušejte tento ekologický postřik a budete zírat, jak funguje

Ačkoliv si s námi počasí docela zahrává a na některých místech napadl sníh, nenechte se zmást. Škůdci jsou na nepříznivé podmínky velmi dobře připraveni a klidně na našich zahradách řádí i přes nepřízeň počasí. Mezi ty nejčastější škůdce rostlin patří určitě mšice, které nejen, že rostliny doslova vysávají, ale mohou přenášet i virová onemocnění. Způsobů, jak se zbavit mšic je mnoho, my vám poradíme, jak se těchto rostlinných upírů zbavit zcela...


Trendy vzor sezóny: Výrazné vertikální pruhy všech barev svědčí postavě a oživí i fádní střihy

Proužky jsou vzorem, který nestárne. Nemůžou tak chybět ani v současné módní sezóně. A velmi výrazně se v ní propisují především ty, které míří shora dolů.


Tohle jsou momenty, kdy muž definitivně ztrácí zájem o svou partnerku: Možná se to týká i vás

Počáteční zamilovanost, motýlci v břiše a nespoutaná touha jsou na začátku asi každého vztahu. Najednou se ale tohle všechno vytrácí a vy ze svého partnera cítíte spíše odtažitost a vnímáte ztrátu jeho zájmu. Co za tím stojí? To vysvětluje koučka Linda Wilson. Existují totiž momenty, kdy muž definitivně ztrácí zájem o svou partnerku. Týkají se tyto situace i vás?


Velká věštba na květen pro Kozorohy: Své nápady dokážete proměnit ve zlato

Co čeká Kozorohy v pátém měsíci roku 2024? Na co byste si měli dát pozor, čeho se vyvarovat, a co byste naopak neměli promeškat? A jaká rostlina vás ochrání před kouzly? Přečtěte si předpověď na květen, kterou pro Kozorohy z tarotových a mariášových karet vyčetla slavná kartářka Helen Stanku.


Potřebujete naostřit mixér? Pomohou vám vaječné skořápky

Potřebujete naostřit mixér? Pomohou vám vaječné skořápky. Mixér je v některých kuchyních velmi hojně využíván. S nabroušením jeho čepelí, které se časem otupí, mohou pomoct obyčejné vaječné skořápky.


Velký horoskop lásky na květen: Berany čeká zajímavé dobrodružství, Váhy zažijí jarní flirt, Kozorozi najdou lásku tam, kde by ji nečekali

O květnu se ne nadarmo říká, že je měsíc lásky. Podle hvězd čeká každé znamení zvěrokruhu vydatná porce lásky, jen o ni občas bude potřeba zabojovat. Pojďte se podívat, co v květnu čeká jednotlivá znamení zvěrokruhu.


Základem šatníku je košile. Letos ovšem místo bílé sáhněte po tomto pánském modelu

Bílá košile je považovaná za něco, co by měla mít ve své skříni každá žena. V tomto ohledu jsme se inspirovaly Francouzkami, které dovedou být nonšalantně elegantní a které nás naučily, že košile vypadá dobře nejenom k pouzdrové sukni do práce, ale i ke klasickým džínům. S blížícím se létem se ovšem momentálně o pozornost hlásí barvy a pruhy, které se letos objevují i na košilích.


10 tipů na knižní novinky letošního jara, které si nenechte ujít

Mít přehled o knižních novinkách se vždycky hodí. Milovníci čtení jich nemají nikdy dost. A doporučení na knihy ve finále ocení i ti, kteří patří mezi sváteční čtenáře a chystají se pořídit si nějakou literaturu třeba už na dovolenou. Zapátrali jsme na knižním trhu a vybrali pár titulů, které by neměly uniknout vaší pozornosti.


Okurky, cukety a dýně patří do země právě teď: poslední velká vlna předpěstování je tu. Vyhněte se některým chybám

Všechno má svůj čas. Únor patří semínkům, co dlouho klíčí, tedy celerům, paprikám a lilkům. Březen bývá ve znamení rajčat a většiny zeleniny. Ale to, co nám dává největší plody, si rádo počká až na konec dubna.


Měsíční jahody: Vypěstovat si vlastní můžete na zahradě i balkonu a sklízet po celou sezonu

Lesní jahody si sice můžete v létě přinést domů, ale také si je lze vypěstovat. Pokud je vysadíte do truhlíku, tak si můžete užít pěstování i na balkonu a sklízet vlastní úrodu po celou sezonu. Jak na pěstování a zajištění podmínek pro zdárný růst a bohatou úrodu?


Meghan neměla na růžích ustláno! V královském paláci dostala nemilou přezdívku!

Když začala Meghan Markle chodit s princem Harrym, zesnulá královna Alžběta II. z ní byla nadšená. Její manžel princ Philip ale byl opatrnější.


Letem světem Milánem: Představujeme vám mezinárodní výherce cen EDIDA

Letošní ročník EDIDA international je za námi a ELLE Decoration vám přináší to nejlepší co letošní ročník nabídl – a že bylo z čeho vybírat – 25 výherců a jejich zásluh se dozvíte již teď v článku níže.


Na návštěvě u Agáty Hanychové: Stůl vyrobený ze staré pily, paroháči od macechy i luxusní zahradní domek

Agáta Hanychová pozvala magazín Lifee.cz na návštěvu a ukázala nám vzácné kousky, který její dům na Praze 6 skrývá. Obrazy malované sprejem, stůl ze staré pily i sošky paroháčů. Nakoukli jsme také do obrovského zahradního domku, na kterém by prý mohla přistát helikoptéra, a otevřeli jsme i lednici. Jaké potraviny v ní nesmí chybět?


Nejlepší sukně letošního léta: Do módy se vrací kousek, který jsme nosili v roce 2000

Trend vracejících se bokovek, které někteří nemají zcela v lásce, jste již určitě zaznamenala. V tomto duchu se ale letos ponesou i sukně, které zcela ovládnou módní trendy letošního léta. Pokud nejste fanynkou nízkého pasu, nezoufejte. Přinášíme vám několik způsobů, jak tyto sukně nosit tak, abyste vypadala stylově a moderně.


"Přítel si půjčil notebook a já se pak nestačila divit,” popisuje Eliška. Psycholog radí, co dělat

Hranice soukromí mohou být velmi tenké a každý si je vykládá trochu jinak. Pro někoho je jeho telefon a notebook absolutní tabu a soukromí, druhý půjčí telefon bez obav. Proč by to taky měl řešit? Kde je tedy hranice toho, co je běžné a co naopak soukromé? Eliška půjčila svůj notebook partnerovi, který se zapomněl odhlásit z e-mailu a ona se tak náhodou dozvěděla věci, které předtím ani netušila.


Inspirativní rekonstrukce prastarého bytu: Malovaný strop, kachlová kamna a podlaha ze světlého borovicového dřeva

Ve Stockholmu jsme objevili úchvatný byt v domě z 19. století. Čtyřmetrové stropy doplňují klenby, kazetové stropy a krásné štuky. Kromě dobových prvků ale v interiéru nechybí moderní kuchyně a koupelna, které do historických kulis dokonale zapadly.


Vyzkoušejte tajný starý zahradnický fígl při pěstování trvalek: pinzírování prodlouží jejich kvetení a zajistí vám nádherné trvalky

Bohatě kvetoucí trvalkové záhony jsou asi snem každého zahradníka a milovníka květin. Současný sortiment rostlin je velmi bohatý a my si tak můžeme vybrat vhodné rostliny do každé zahrady s různými půdními a klimatickými podmínkami. Pěstování trvalek není náročné, stačí dodržet základní péči v podobě závlahy a přihnojování a rostliny na záhoně pak dobře prospívají. Chcete-li ale mít opravdu prvotřídní rostliny, musíte udělat jednu jedinou věc....


Něžné a krásné montbrecie: můžete je pěstovat na záhonech i v nádobách, pokvetou od začátku léta až do prvních mrazíků

Jakmile se nestálé jarní počasí trochu umoudří a přestanou hrozit jarní mrazíky, nastane čas na výsadbu montbrecií. Hlíznaté rostliny na první pohled tak trochu připomínají bohaté frézie nebo naopak chudé mečíky. Oběma květinám se velmi podobají, ale přesto montbrecie vynikají svou osobitou krásou.


Přirozené líčení podle trendů letošního jara: Základem je hydratace pleti, nezapomeňte na jednu maličkost

I když máme každá svůj styl líčení, občas není na škodu podívat se na trendy. Letošní jaro nahrává všem, kdo milují přirozenost. V kurzu je minimalismus a důraz na zdravou pleť. Jak na make-up, který podtrhne váš půvab a sluší všem ženám bez rozdílu věku?


Cukry versus tuky: Kde hledat nepřítele?

V posledních několika desetiletích byl padouchem ve stravě tuk. Nakolik je ale jeho démonizace vědecky podložena? V minulém století se ve jméně cukru (a finančního výnosu) s vědou manipulovalo a vznikl tak narativ, který obezitu a další zdravotní problémy připisuje jen a pouze tuku.


Tereza (19): Kousek od mého bydliště je ulička přízraků. Po třech děsivých zkušenostech už se jí vyhýbám

Tereza má kousek od domu uličku, do které vstoupila třikrát a stačilo jí to. Je přesvědčená, že se tam stalo něco hrozného. V ulici totiž straší a svědkem byli Terezina kamarádka i její pes.


V Prostřeno! se bude vařit podle umělé inteligence. Bára chrání králíky před smrtí

Tři ženy a dva muži. Přesně takový bude poměr sil u stolů v Moravskoslezském kraji od pondělí 29. dubna. Kdo se více předvede, kdo ohromí a komu oblíbené recepty nevyjdou? Komu se bude dařit, kdo vsadí na vyzkoušené menu a které naopak bude ostatním soutěžícím připadat nudné?


Proč Češi mají ve zvyku pít kávu po obědě? A je to zdravé?

Jistě to také znáte. Po obědě přijdete s kolegy do kanceláře a většina z vás míří přímo ke kávovaru. Když máte rodinnou oslavu, jen co dojíte, hostitel zvolá „Kdo si dá kafe?“ a zvedne se hned několik rukou. Mnoho z nás to vnímá jako jakýsi příjemný rituál, ale ve skutečnosti by se s pitím kávy po jídle mělo chvíli počkat.


Velký přehled typů vývarů a triky, jak je správně připravit a použít při vaření

Bez kvalitního vývaru se v kuchyni neobejdete. Je základem silných domácích polévek i omáček, ale také důležitou přísadou mnoha jídel, jimž dodá další chuťovou vrstvu. Poctivý domácí vývar připravíte jednoduše z kostí, masa nebo zeleniny a dochutíte kořením. V uzavřené čisté nádobě vám v chladničce vydrží týden i dva - během všedních dnů pak jen sáhnete do zásob a vykouzlíte třeba rychlé rizoto, polentu nebo jinou dobrotu. Přeci jen je tu ale...


Skořice: lék na zapáchající dřez a možný odpuzovač mravenců

Skořice je koření, které svou vůní navozuje atmosféru Vánoc. To ale neznamená, že se nedá použít také na jaře či v létě. Spousta lidí ji používá i jinak, než jenom v kuchyni. Sypaná i celá skořice krásně voní, ta celá navíc také dobře vypadá. Všechny její prospěšné vlastnosti můžete využít několika různými aplikacemi, které vám níže navrhneme.


V expozici vánočních ozdob v Jablonci přibyly originální výtvory ze sympozia

Jablonec nad Nisou - Stálou expozici vánočních ozdob muzea v Jablonci nad Nisou obohatily originální výtvory ze sympozia, které propojilo sklářské designéry s výrobci vánočních ozdob. Muzeum ho uspořádalo poprvé, konalo se jako součást mezinárodního trienále skla a bižuterie. ČTK to řekla kurátorka sympozia Dagmar Havlíčková.


České chaty snů: Ze staré maringotky je pěkná chata na kolech s originální vychytávkou

Šestý díl pořadu České chaty snů nás zavedl do jižních Čech. Naše architekty ve složení Petr Portych, Ondřej Zdvomka a sochař Sebastian Wojnar čekala originální výzva – proměnit starou cirkusovou maringotku v moderní mobilní chatu na kolech. A povedlo se!


Nadčasové midi šaty plné květů si zamilujete. Unosíte je od jara do podzimu a sluší všem křivkám

Pokud ve vašem šatníku stále chybí, je nejvyšší čas vyrazit na nákup. Květované šaty jsou nutností, která přetrvává již několikátou sezónu a ve střihu midi mají navíc tu výhodu, že se dají vynést téměř po celý rok. Prohlédněte si naši galerii a vyberte si pro sebe ty nejkrásnější!


Horoskop od 29. dubna: Býci zabojují o své štěstí, Pannám se uleví

Čarodějnice budou letos zvlášť vydařené, Měsíc bude ve skvělých aspektech, aby byla Valpurgina noc výjimečně magická. Určitě bychom neměli sedět doma, ale vypravit se na oslavy. Oslava 1. máje bude nakloněna fantazii, dobrodružství a procházkám. City by nás neměly zklamat. Ve vztazích nám budou hvězdy přát a ani další dny nezklamou, zejména víkend se vydaří. Co praví horoskop na následující týden právě o vašem znamení?


Jak se s přibývajícím věkem mění vaše smysly a jak je chránit

Je skutečností, že s přibývajícím věkem se mění i naše smysly. Náš sluch, zrak, chuť, čich a hmat se stávají méně ostrými a tyto smyslové změny mohou ovlivnit náš životní styl. Zhoršuje se nám zrak a sluch. Také náš mozek nereaguje tak rychle jako dříve a můžeme mít problémy s komunikací, radostí z činností a interakcí s lidmi. Smyslové změny mohou také vést k izolaci. Co tedy můžeme udělat pro ochranu svých smyslů? Klikněte dál a dozvíte se to.


Jak ohřát knedlíky v mikrovlnné troubě. Na co si dát pozor

Knedlíky jsou oblíbenou přílohou, a to především k různým omáčkám nebo k masu a zelí. Můžeme si je koupit hotové a jednoduše ohřát, není však nad domácí knedlíky, které se dají připravit podle mnoha receptů a patří k základním dovednostem našich hospodyněk.


KVÍZ: Známe jejich činy, ale co tváře? Poznejte české osobnosti podle obrázku

Jsou slavní, ale úplně jiným způsobem než dnešní slavní lidé. Známe jejich jména a patrně i víme, čím se proslavili, co vykonali. Ale víme, jak vypadají? Dokážeme poznat jejich podobiznu, přestože na nás každý den nevyskakují na sociálních sítích, televizních obrazovkách nebo je nevídáme na stránkách časopisů a novin?


Chřestová polévka je jarní životabudič: Připravit ji můžete z bílého i zeleného chřestu

Chřestová polévka je naprosto úžasným jarním životabudičem. Bez ohledu na to, zda si ji připravíte z bílého nebo zeleného chřestu, v obou případech vás zahřeje, zasytí a dodá energii. Pokud zatím nemáte žádný osvědčený recept nebo hledáte novou inspiraci, v naší bohaté nabídce receptů na chřestovou polévku si určitě vyberete ten pravý.


Trendy 2024: Letní sezónu si podmaní střih šatů, který se hodí pro každou postavu

Když jsme byly malé, jistě si spousta z nás hrála na princeznu. A k princeznám vždy patřily krásné, velké a hlavně dlouhé šaty. Dnes už jsme sice velké, ale takové šaty můžeme nosit stále. A letos to platí dvojnásob. Maxi šaty totiž jsou krásným trendem nadcházejícího léta. Proč byste si je měla pořídit a jaké modely se nosí?


Používání barev s nízkým obsahem VOC má svá pozitiva

Naděje na lepší budoucnost pro naši planetu se neustále obrací k inovacím ve všech oblastech, včetně designu a architektury. Jedním z klíčových prvků této proměny je použití barev s nízkým obsahem VOC (Volatile Organic Compounds), tedy těkavých organických látek. Tento trend se zrodil z rostoucího povědomí o environmentálních dopadech našich každodenních rozhodnutí a může mít široké pozitivní důsledky pro nás všechny.


Jak nastrouhat křen. Rostlina je prospěšná pro zdraví a v kuchyni ji oceníme

Křen je oblíbenou surovinou pro dochucování některých pokrmů, zejména masitých, a význam má i při nakládání zeleniny. Můžeme ho pěstovat na zahradě a podle potřeby vždy část vyrýt, kořen se dá také jednoduše koupit.