ENERGIZER VYVINUL NOVé KNOFLíKOVé BATERIE. OBSAHUJí SPECIáLNí LáTKU, KTERá ZBARVí DěTI DOMODRA

Energizer se pochlubil novou ochrannou technologií Child Shield, kterou bude používat u svých knoflíkových článků. Drobné lithiové baterie jsou totiž...

Energizer se pochlubil novou ochrannou technologií Child Shield, kterou bude používat u svých knoflíkových článků.

Drobné lithiové baterie jsou totiž lákadlem pro děti, které je mohou spolknout. A byť většinou neškodně projdou zažívacím traktem, za určitých okolností mohou pomalu reagovat s tělními tekutinami a už během dvou hodin způsobit závažné popálení tkáně.

Následky pak mohou být v takovém případě dokonce fatální, video se totiž věnuje případu osmnáctiměsíční Reese Hamsmith, která zemřela po spolknutí podobného článku z televizního ovladače. Její osud nakonec vedl až k reformě zámořské legislativy na ochranu dětí.

Knoflíková baterie, které zabarví pusu

Child Shield od Energizeru spočívá třeba ve speciálním povrchovém filmu, který dává bateriím hořkou chuť, která by měla zabránit spolknutí. Se stejnou technologií už dříve přišel také Duracell.

Mnohem zajímavější je ale schránka s modrou potravinářskou látkou schovaná pod záporným pólem článku. Jakmile se do ní dostane voda, zbarví se okamžitě do modra. 

Rodič by se tak měl rychle dozvědět, že dítě cumlá článek, případně ho už spolklo, a může rychleji zalarmovat pohotovost. A jelikož barvivo reaguje s jakýmkoliv zdrojem vlhkosti, může se nakonec hodit i všem ostatním jako indikátor, že do schránky se zdrojem elektřiny pronikla nechtěná kapalina. 

Přečtěte si také:

2024-05-04T14:47:36Z dg43tfdfdgfd