Lifestyle

Trending:


Byt velký jako krabice od bot? Podívejte se, jak si designérské studio poradilo s garsonkou velkou 15 metrů čtverečních

Na malém prostoru se dají dělat velké věci. Klíčem k tomu, aby malý byt fungoval, je flexibilní nábytek. Mrkněte, jak zvládli architekti zařídit dokonalé a efektní bydlení s maximálním kouzlem na pouhých 15 metrech čtverečních. Designové studio dokázalo do mikrogarsonky na střeše starého domu vtěsnat všechno, co je potřeba. Majitel chce maličký byt pronajímat na AirBnB na […] The post Byt velký jako krabice od bot? Podívejte se, jak si...


Nealkoholické pivní mixy COOL se rozrůstají o novou generaci COOL+. Co přinášejí nového?

Pivovary Staropramen zahajují novou éru ochuceného nealkoholického piva. Nová řada COOL+ není pouhým rozšířením nabídky, je revolučním krokem na poli osvěžjících nápojů. Ty navíc poskytují zajímavé funkční výhody.


Bloomer šortky, nový fashion trend pod taktovkou Bridgertonových

Hype vyvolaný seriálem Bridgertonovi je patrný všude, zejména ve světě módy. Mašle, korzety a nabírané rukávy lze spatřit v mnoha obchodech a regency core je nyní extrémně trendy. Teď se objevil další trend inspirovaný touto sérií a také vzhledem starobylého spodního prádla – bloomer šortky. Račte se seznámit.


Shopaholic Nicol se stále vyrovnává s porodem

Influencerka Shopaholic Nicol je od března šťastnou maminkou. Na svět přivítala společně s přítelem Adamem syna Huga. I když je to pro ni šťastné období, porod měla náročný a nerada na něj vzpomíná.


Grilovací sezona je tu: Nejradši mám grilovačky s pomalým rozjezdem, říká šéfkuchař Zdeněk Pohlreich

Zdeňka Pohlreicha můžete vidět v show Česko na grilu. Zatímco na obrazovkách vystupuje v roli porotce, nás zajímalo jak to vypadá, když rozpálí gril sám. Nahlédli jsme proto do jeho skvělé grilovací kuchařky Na grilu, vybrali jeho osvědčený recept na dokonale připravený steak a zeptali se ho na rady, jak být letos během grilovací sezony za absolutní hvězdu.


Expert si všiml na oblečení princezny Kate důležitého detailu


Objevte svou skrytou životní cestu pomocí numerologie

Numerologie je víra v mystický vztah mezi čísly a událostmi, které se shodují. Podle numerologie mají čísla důležitý vliv na váš život. Ať už si to uvědomujete, nebo ne, vaše konkrétní číslo životní dráhy je jedním z nejlepších míst, kde můžete začít zjišťovat více o sobě a svých životních lekcích. Podobně jako vaše sluneční znamení v astrologii i číslo životní dráhy v numerologii prozrazuje něco o vaší identitě a roli, kterou v tomto životě zastáváte. Zajímá vás to? Klikněte na a zjistěte, jaké číslo životní dráhy se skrývá ve vašem datu narození.


Bujná rostlina místo povadlého šlahounu: Zahuštěním dodáte vaší převislé pokojovce ten správný šmrnc

Pokojové rostliny podobné potosům či voděnkám jsou sice vhodné i pro začátečníky, ale k tomu, aby vypadaly dobře, potřebují také určitou péči. Tou je například zahušťování, díky němuž získáte hezkou bohatou květinu, namísto jednoho smutného šlahounu. Jak na to?


První mládě vombata narozené v ČR je samička, dostala jméno Mersey

Praha - Mládě vombata, které se v září narodilo v pražské zoologické zahradě, je samička. Dostala jméno Mersey, které vychází z topografie Tasmánie. Je prvním mládětem tohoto vačnatce narozeným v České republice. Začíná už opouštět matčin vak, ve kterém doposud žilo. Jméno a pohlaví nového vombata návštěvníkům představili ředitel Zoo Praha Miroslav Bobek a jeho kmotr, herec Ondřej Sokol.


Vodáci mají ideální podmínky


Etika DIY genetiky: co byste měli vědět o domácích testech DNA

V posledních letech se rozšířily domácí testy DNA. Lidé v nich vidí příležitost, jak se o sobě dozvědět více z hlediska rodinných vazeb a možných zdravotních dopadů. Přestože však tyto testy mohou přinést mnoho dobrého, je důležité se zabývat také jejich etickými aspekty. Přemýšleli jste například o tom, kam se vaše údaje dostanou, jak jsou uloženy nebo kdo k nim má přístup? Pokud ne, pravděpodobně byste měli! Zajímá vás, co jste možná přehlédli? Klikněte a dozvíte se více.


Úspěch matičky měst: Praha je sedmé nejlepší město pro milovníky architektury

Jaký architektonický skvost se vám vybaví jako první, když se řekne Praha? Karlův most, Pražský Hrad, Staroměstské náměstí s orlojem a co další. Není toho málo a právě díky mnoha architektonickým skvostům se stověžatá české metropole stala sedmým nejlepším místem pro milovníky architektury. Jaká města Prahu předběhla?


Krásně zelený trávník bez námahy: Vsaďte na mobilní zavlažovače nebo podzemní závlahu

Chcete se pyšnit hustým a zeleným trávníkem? V suchých letních dnech se tedy nevyhnete zavlažování. Pokud necháte trávník zaschnout, může jeho obnova do původního stavu trvat i několik týdnů. Nechcete-li stát v období sucha denně dlouhé hodiny na zahradě s hadicí v ruce, bude nutné poohlédnout se po jiném způsobu zavlažování.


Apetit piknik je za dveřmi: Krok za krokem průvodce největšími lákadly letošního ročníku

Letošní Apetit Piknik v nádherném parku Grébovka slibuje celodenní zábavu plnou kulinářských zážitků. Program zahájí kuchařská show Jana Punčocháře a vyvrcholí vystoupením vítěze MasterChef 2023 Jana Albrechta. Kromě skvělého jídla a zábavy se můžete těšit na známé osobnosti, jako je Roman Staša, Vojta Vrtiška, Chilli, Pavel Berky a další. Přijďte si užít den plný nejen gastro lákadel.


Není med, jako med. Květový lépe strávíte, medovicový je nabitý minerály, pastovaný vám ulehčí práci

Skvěle chutná, je plný cenných látek, prospívá zdraví, poslouží při péči o pleť a můžeme jím nahradit bílý cukr. Jenže není med, jako med, přestože zdravé jsou všechny. Máte sáhnout raději po květovém, medovicovém, nebo pastovaném? Poradíme vám v čem jsou silné stránky každého z nich.


Na co se dá použít levandule: vyrobte si dekorační mýdlovou kouli. Koupelně propůjčí romantickou vůni

Když se řekne levandule, většině z nás se vybaví svěží vůně, evokující čistotu a klid. Vyrobte si proto podle našeho návodu mýdlovou kouli se sušenou levandulí, kterou využijete jako voňavou dekoraci do koupelny nebo jako peelingové mýdlo pro osvěžení pokožky.


Jahodové párování: Ochutnejte jahody s kozím sýrem nebo s balzamikem

Romeo a Julie, Tom a Jerry a také jahody a smetana – nezapomenutelné dvojice milujeme v knihách, ve filmu i na talíři. Ponořte se do neodolatelných kombinací, které znásobí jedinečnou chuť i vůni červených plodů.


Víkendový horoskop: Blíženci se budou bavit, Panny by měly relaxovat

Je tu poslední jarní víkend a skoro všichni už se nemohou dočkat přicházejícího jara. Skoro všichni si také užívají volné víkendové dny. Některé však taková pohoda nečeká. Koho? To se dozvíte v našem víkendovém horoskopu.


Jak si sestavit letní kapsulový šatník: Kombinujte základní kousky a zaměřte se na trojici barev

Léto je tady a s ním i čas osvěžit svou skříň. Pokud vás přemýšlení nad tím, co si každý den obléct, unavuje, je na čase zkusit kapsulový šatník. Tento koncept minimalismu a praktického přístupu ke stylu vám umožní všestranně a snadno kombinovat jednotlivé kousky oblečení a vytvářet tak skvělé outfity pro letní, prosluněné dny. Pojďme se podívat, jak na to.


10 běžných snů a jejich význam

Už jste se někdy probudili zpocení z noční můry? Nebo jste ráno strávili v podivné náladě po bizarním snu z předchozí noci? Většina z nás se pochopitelně svými sny příliš dlouho nezabývá - navzdory staletím studií stále není zcela jasné, proč se nám sny vůbec zdají. Přesto se průměrnému člověku zdá tři až pět snů za noc a psychologové a neurobiologové mají řadu teorií o tom, proč se nám zdají sny a co mohou znamenat. Podívejte se do této galerie a prozkoumejte některé z nejčastějších snů a získejte přehled o jejich možném významu.


Nikdy nenabízejte své životní lásce žluté růže.

Existuje mnoho důvodů, proč věnovat kytici květin příteli, příbuznému nebo milované osobě. Ve skutečnosti existují květiny pro nejrůznější příležitosti. Prohlédněte si tuto galerii a zjistěte, jak květinami vyjádřit, co si myslíte.


Dokonalý finiš talíře se svíčkovou aneb Jak zavařit rybíz jako brusinky

Brusinky dodávají svíčkové dokonalý sladkokyselý kontrast. Jak zařídit, abyste je měli vždy po ruce? Vyzkoušejte zavařit červený rybíz jako brusinky. Je daleko dostupnější a brusinkám se podobá. Přípravu skleniček s rybízem a la brusinkami ke svíčkové navíc zvládnete i jen tak mezi řečí.


Sukně a šaty nechte ve skříni: Léto 2024 ovládnou pohodlné bloomers, které si zamilujete

Nenucená kombinace elegantního a lehce koketního vzhledu, která nabízí nekonečno pohodlí, to jsou takzvané bloomers šortky, které bezkonkurenčně ovládnou letošní léto. Šaty a sukně můžete nechat ležet ve skříni. Věřte tomu, že jakmile jednou oblečete bloomers, pro jejich pohodlí a dokonalý vzhled už nebudete chtít nosit nic jiného.


Mysleli jste si, že crocs jsou ošklivé? A už jste viděli balenciagy?

Balenciaga svou nejnovější kolekcí na jaro 2025 zvedla tlak všem milovníkům módy. Jejich boty Platform Sneakers posouvají trend oversized obuvi do dalšího extrému. A extrémní jsou i názory veřejnosti. Zatímco jedni tenisky milují, druzí je nazývají nejhoršími botami všech dob. Který tým jste vy?


Řežete živé ploty správně? U bobkovišní nebo blýskavek zapomeňte na plotostřihy, jinak o keře přijdete

V červnu je vhodný termín k zastřižení živých plotů, protože začátkem léta dochází ke zpomalení růstu většiny dřevin, a proto je toto období bráno jako nejvhodnější. Správně střižený živý plot je také vizitkou pána domu, díky tomu, že se o něj budete dobře starat působí zahrada upraveně a příjemně. Bohužel ale, mnoho majitelů zahrad dělá stále stejnou chybu, to, že všechny keře v živém plot řeže stejně. Pak se nestačí divit, když jim živý plot...


Staré kotle končí: Jak poznat, že je zakázaný, proč mít protokol, co si hlídat

Desítky tisíc lidí musejí do září vyměnit starý kotel za nový. Jak poznat, že má člověk doma kotel, ve kterém se už nesmí topit? Deník poradí v dalším dílu seriálu Konec starých kotlů.


Týdenní horoskop od 17. do 23. června 2024: Kozorohy potrápí peníze, Vodnáře čekají velké změny ve vztazích

Je tu další červnový týden, který poznamená nejen přesun Slunce ze znamení Býka do Blíženců. Svou energií bude působit také úplněk, jež se odehraje 22. června pod taktovkou zemského Kozoroha. Jeho stabilita bude přát realizaci našich dlouhodobých plánů. Co dalšího čeká na zrozence vašeho znamení zvěrokruhu? Nahlédněte do našeho týdenního horoskopu.


Jak jednoduše a rychle nakrájet houby. Video vás naučí báječnou vychytávku

Sběr hub je oblíbenou činností mnoha lidí, a to zejména v České republice, která je známá svými bohatými lesy. Pokud nemáme možnost zajít do lesa na voňavé lesní houby, můžeme je nahradit žampiony.


Nejlepší šaty na léto pro ženy nad 50 let: Jak se obléct, aby byly návaly horka snesitelnější

Léto je obdobím, kdy si mnoho žen chce užít slunce, přírodu a dlouhé teplé večery. Pokud je vám nad 50 let, může být výběr správného letního oblečení výzvou, zejména pokud se potýkáte s návaly horka, které jsou běžné v období menopauzy. Vybrat vhodné šaty, které budou nejen krásné, ale také praktické a pohodlné, je klíčem k tomu, jak se cítit skvěle i během horkých letních dní. Tento článek vám poradí, jaké šaty zvolit, abyste si léto užily co...


Milujete bramboráky? Vyzkoušejte je nejen v klasickém provedení, ale také se šunkou či medem

Kdo by si rád čas od času nedopřál tradiční český bramborák? Klasika, která potěší na talíři. Co však zkusit některý z netradičních receptů?


Móda ze seriálu Sex ve městě: Sestavte si cenově dostupné outfity podle Carrie, Charlotte, Mirandy a Samanthy

Ženy po celém světě zbožňují seriál Sex ve městě. Jedním z důvodů, proč tomu tak je, je móda. Obdivuhodné kreace Carrie Bradshaw napříč celým seriálem i filmy jsou legendární a ikonické a stávají se inspirací po celá léta. Ovšem ani její kamarádky se nenechají zahanbit a předvádějí jeden krásný model za druhým. Nechte se inspirovat a sestavte si dostupný outfit podle jejich vkusu a stylu.


Význam pravěkých run: Runa X pro pravou lásku

Runy patří k pravěkým symbolům a zájem o jejich význam přetrvává dodnes. Mezi nejznámější patří runa, která představuje velké tiskací X. Je často zobrazovaná na obrazech a mnoho lidí si ji tetuje do kůže. Její význam je velmi pozitivní.


Slimáky nakrmte ovesnými vločkami, pak už nebudou mít chuť na vaše rostliny

Bojujete na zahrádce se slimáky? Tak jim dejte pořádně najíst a vašich rostlinek si už nevšimnou. Zkuste to a uvidíte.


Tipy na snížení spotřeby vody

Dal sis dnes horkou sprchu? Opláchli jste nádobí ve dřezu? Vypili jste sklenici vody z kohoutku? Pak patříte k těm šťastlivcům na světě, kteří mají přístup ke sladké vodě. V této galerii se dozvíte, jak můžete rozumně využívat vodní zdroje a předcházet plýtvání. Klikněte dál!


Pohřbení domácího mazlíčka podléhá zákonu: nemůžete to udělat, jak vás napadne

Až váš domácí mazlíček vydechne naposledy, stojíte před problémem, kam uložit jeho tělo. Většina majitelů se rozhodne pro pohřbení na zahradě nebo na oblíbeném místě. Nemůžete to ale udělat jen tak. Pohřbení domácích mazlíčků podléhá Vyhlášce číslo 82/2014 Sb. Důvody jsou vcelku pochopitelné. Avšak ne každý má k domu dostatečný prostor, a tak stojí před problémem, jak mazlíčka pohřbít tak, aby to bylo v souladu se zákonem.


Princezna Kate se po skoro šesti měsících ukázala na veřejnosti

Londýn - Britská princezna Kate se po skoro šesti měsících ukázala na veřejnosti. V kočáru se dnes zúčastnila vojenské přehlídky nedaleko Buckinghamského paláce, uvedla britská média. Jedná se o její první účast na veřejné akci poté, co oznámila, že se léčí s rakovinou.


Umění oblékat se originálně a šik z druhé ruky: Jak pořídit luxusní outfit za pár korun

Objevte tajemství šik oblečení za pár korun. Naučte se, jak se díky nákupům oblečení z druhé ruky stát majitelem luxusních outfitů bez zbytečných výdajů. Zjistěte, že nejde pouze o ušetření peněz, ale o objevování unikátních kousků, které upoutají pozornost a vyvolají obdivné reakce.


KVÍZ: Kolik toho víte o kávě, kterou možná právě vy pijete každý den?

Káva je oblíbeným nápojem, který během tisíciletí prošel dlouhou cestou plnou proměn. Kolik toho o ni víte? Vyzkoušejte své znalosti v našem kvízu.


Kombinace znamení – Panna a Blíženci

Panna a Blíženci: Toto jsou dva znamení ovládaná Merkurem, takže výměna myšlenek bude vždy charakteristickým rysem této vztah. The post Kombinace znamení – Panna a Blíženci appeared first on Instafamosos.


Redakční tipy na antiperspiranty a deodoranty, které opravdu fungují: Seženete je od 30 Kč v drogerii

Léto je obvykle období, kdy o něco více řešíme otázku pocení. Ačkoli jde o přirozený tělesný proces, který má svůj význam, přesto se snažíme jej omezovat alespoň tak, aby nám co nejméně znepříjemňoval život. K tomu jsou tu deodoranty a antiperspiranty, kterých je na trhu celá řada. My jsme vybrali pár tipů, které vám rádi doporučíme.


Krajn: Město podzemních divů a jeskynních tajemství

Krajn, malebné město ukryté v srdci Střední Evropy, je místem, které fascinuje svou přírodní krásou a bohatou historií. Co však toto město činí opravdu výjimečným, jsou jeho ohromující jeskyně. Krajn je obklopen desítkami jeskyní, které nabízejí návštěvníkům jedinečný pohled do podzemního světa plného krápníků, podzemních řek a dávných tajemství. V tomto článku se ponoříme do tajů jeskyní Krajn a odhalíme, co vše toto město nabízí svým...


Bastardi, uhnanci, kopřiváci: Jak žily nemanželské děti a jejich matky z obyčejných poměrů v minulosti

Sotva se narodily, už byly odsouzeny k nezdaru. Nemanželské děti to v minulosti neměly jednoduché. Společnost je nepřijímala, neměly šanci prosadit se v dobré společnosti a okolí se jim posmívalo. Jaký život měly děti z neúplných rodin a jejich maminky?


Houbová omáčka s mletým řízkem je hotová během chvíle: Netradiční spojení překvapí úžasnou vůní i perfektní chutí

Postupný start houbařské sezóny znamená, že se do našich kuchyní začínají dostávat první úlovky z lesa. Protože si je každý chce hned užít a vychutnat si skvělou houbovou chuť, hodí se jednoduché recepty, podle nichž dokážeme vykouzlit perfektní jídlo. Napadlo vás třeba spojit oblíbené mleté maso a houbovou omáčku? Rozhodně to stojí za to.


Péct s párou můžete i bez parní trouby. Poradíme jak. Je to snadné

Parní trouba je skvělý vynález. Ale i ti, kdo parní troubu nevlastní, mohou péct pečivo s párou. Jde to v domácích podmínkách s využitím rad našich babiček.


KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?

Už jste někdy slyšeli například názvy hákarl, chačapuri, casu marzu? Pokud jste zvídaví milovníci netradičních chutí, pak je tu pro vás náš kvíz. Vyzkoušejte si, jak dobře se vyznáte v krkolomných názvech! Třeba vás překvapí, kolik toho víte.


Proměňte nudné oblečení ve stylový outfit: Stačí vám k tomu čtyři doplňky, které už nejspíš máte doma

Stává se vám, že si obléknete své nejoblíbenější kousky, ale i přes to váš outfit postrádá stylovou jiskru? V tu chvíli nastává čas zamyslet se, po jakých doplňcích sáhnout. Právě ty totiž dodají vašemu outfitu neodolatelný šmrnc a povýší ho na vyšší úroveň. Jste připravená rozzářit váš look?


Brambory lze loupat i bez škrabky a nože. Jak?

Příloha z brambor se hodí téměř ke všem druhům jídla. Brambory jsou nejen v Evropě, ale po celém světě snadno dostupné a oblíbené. Jak ale oloupat brambory bez použití ostrých předmětů? S tímto trikem nebudete potřebovat ani škrabku.


Tatínkové podle zvěrokruhu: Vodnáři nechávají dětem volnost, pro Raky je rodina vším

Plánujete dítě a řešíte, jakými budete rodiči? Určitě dobrými. Svůj vliv na to však bude mít i to, v jakém jste se narodili znamení. Speciální horoskop tu máme tentokrát pro všechny současné i budoucí tatínky při příležitosti Dne otců.


Princezna Kate prolomila mlčení: Mám dobré i špatné dny, ještě to potrvá, přiznala

Už je to pár měsíců, co princezna Kate veřejně oznámila, že bojuje s rakovinou. Od té doby se neobjevuje ve společnosti a britská královská rodina o jejím zdravotním stavu mlčí. Začaly se tak množit spekulace o tom, jak na tom vévodkyně z Walesu vlastně je. Nyní se Kate konečně ozvala a na sociální síti X sdělila, jak na tom je.


Co dělat, když zezelená voda v bazénu: věnujte péči pár minut týdně a budete mít průzračnou vodu celé léto

Kolem zahradních bazénů koluje tolik mýtů, až byste se divili. Jedním z nich je třeba to, že bazén stojí tolik času a práce, že se člověk stane jeho otrokem. Dřív to tak možná bývalo, ale s rozmachem bazénů na českých (a světových) zahradách pokročily i filtrační a čistící technologie a údržba bazénu zabere jen pár minut týdně.