Trending:


Časté chyby při krájení zeleniny: Pozor na používání tupého nože i malého prkénka

Den co den je potřeba, abychom krájeli zeleninu během příprav jídel pro nás a naši rodinu. Vyhněte se zdánlivě banálním chybám, které vám krájení znepříjemňují, krájení dělají zdlouhavějším, ale také ohrožují vaše prsty.


Apetit piknik je za dveřmi: Krok za krokem průvodce největšími lákadly letošního ročníku

Letošní Apetit Piknik v nádherném parku Grébovka slibuje celodenní zábavu plnou kulinářských zážitků. Program zahájí kuchařská show Jana Punčocháře a vyvrcholí vystoupením vítěze MasterChef 2023 Jana Albrechta. Kromě skvělého jídla a zábavy se můžete těšit na známé osobnosti, jako je Roman Staša, Vojta Vrtiška, Chilli, Pavel Berky a další. Přijďte si užít den plný nejen gastro lákadel.


Módní styl Moniky Babišové: Odvážné experimentování, luxusní kousky po vzoru Melanie Trump i kabelky za stovky tisíc

Ať už si kdokoliv myslí o Monice Babišové cokoliv, je jasné, že jedno jí nemůžeme upřít, a to její smysl pro módu. Stále zatím ještě manželka Andreje Babiše se rozhodně oblékat umí, i když její šatník není zrovna z levného kraje. Konkurovat však může u řadě zahraničních prvních dam nebo členek královských rodin.


První mládě vombata narozené v ČR je samička, dostala jméno Mersey

Praha - Mládě vombata, které se v září narodilo v pražské zoologické zahradě, je samička. Dostala jméno Mersey, které vychází z topografie Tasmánie. Je prvním mládětem tohoto vačnatce narozeným v České republice. Začíná už opouštět matčin vak, ve kterém doposud žilo. Jméno a pohlaví nového vombata návštěvníkům představili ředitel Zoo Praha Miroslav Bobek a jeho kmotr, herec Ondřej Sokol.


Hanka (45): Plánování rekonstrukce kuchyně nás téměř rozvedlo, nebyli jsme se schopní na ničem shodnout

Po letech bydlení v podnájmech se Hanka konečně těšila, že si zařídí svůj nový byt podle sebe, ale rekonstrukce mezi ni a jejího partnera vetkla obrovský klín.


Kombinace znamení – Panna a Blíženci

Panna a Blíženci: Toto jsou dva znamení ovládaná Merkurem, takže výměna myšlenek bude vždy charakteristickým rysem této vztah. The post Kombinace znamení – Panna a Blíženci appeared first on Instafamosos.


Recept na jahodovou bublaninu: Tahle vám zaručeně zachutná!

Jahodová bublanina je jedním z nejoblíbenějších sezónních moučníků. A její doba je právě nyní, kdy dozrávají šťavnaté jahody. Připravte ji a potěšte rodinu sladkou dobrotou.


Tipy na snížení spotřeby vody

Dal sis dnes horkou sprchu? Opláchli jste nádobí ve dřezu? Vypili jste sklenici vody z kohoutku? Pak patříte k těm šťastlivcům na světě, kteří mají přístup ke sladké vodě. V této galerii se dozvíte, jak můžete rozumně využívat vodní zdroje a předcházet plýtvání. Klikněte dál!


Shopaholic Nicol se stále vyrovnává s porodem

Influencerka Shopaholic Nicol je od března šťastnou maminkou. Na svět přivítala společně s přítelem Adamem syna Huga. I když je to pro ni šťastné období, porod měla náročný a nerada na něj vzpomíná.


Byt velký jako krabice od bot? Podívejte se, jak si designérské studio poradilo s garsonkou velkou 15 metrů čtverečních

Na malém prostoru se dají dělat velké věci. Klíčem k tomu, aby malý byt fungoval, je flexibilní nábytek. Mrkněte, jak zvládli architekti zařídit dokonalé a efektní bydlení s maximálním kouzlem na pouhých 15 metrech čtverečních. Designové studio dokázalo do mikrogarsonky na střeše starého domu vtěsnat všechno, co je potřeba. Majitel chce maličký byt pronajímat na AirBnB na […] The post Byt velký jako krabice od bot? Podívejte se, jak si...


Lucie (48): Jsem neustále přetažená a unavená. Neumím říkat ne a ostatní toho jen zneužívají

Lucie je empatická a celý život se snaží druhým pomáhat. Jenže poslední dobou se cítí unavená a přetažená. Nejen z práce, ale i z osobního života. Neumí totiž říct ne a ostatní toho jen zneužívají.


Přínosy denního snění

Ať už jste pravidelný snílek, nebo jen tu a tam rádi sníte, všichni se někdy věnujeme umění snít. Ať už jde o čekání na autobus, nebo o odložení obávaného úkolu v práci, nechat svou mysl uniknout je skvělý způsob, jak si během náročného dne odpočinout. Naštěstí pro fanoušky snění je tu možnost nechat se unášet. Snění má totiž mnoho prokázaných výhod. Jste zvědaví? Podívejte se do této galerie a dozvíte se více.


Sukně a šaty nechte ve skříni: Léto 2024 ovládnou pohodlné bloomers, které si zamilujete

Nenucená kombinace elegantního a lehce koketního vzhledu, která nabízí nekonečno pohodlí, to jsou takzvané bloomers šortky, které bezkonkurenčně ovládnou letošní léto. Šaty a sukně můžete nechat ležet ve skříni. Věřte tomu, že jakmile jednou oblečete bloomers, pro jejich pohodlí a dokonalý vzhled už nebudete chtít nosit nic jiného.


Význam pravěkých run: Runa X pro pravou lásku

Runy patří k pravěkým symbolům a zájem o jejich význam přetrvává dodnes. Mezi nejznámější patří runa, která představuje velké tiskací X. Je často zobrazovaná na obrazech a mnoho lidí si ji tetuje do kůže. Její význam je velmi pozitivní.


Potraviny, které byste nikdy neměli ohřívat v mikrovlnné troubě

Mikrovlnná trouba je pro většinu lidí základním vybavením kuchyně. Může být záchranou, když jde o oběd v kanceláři se zbytky ze včerejšího večera nebo o večerní jídlo bez zbytečných starostí. A i když je to užitečná věc, když potřebujete ohřát jídlo, ne všechno by se mělo ohřívat v mikrovlnné troubě. Ohřívání některých pokrmů vás bohužel může vystavit riziku otravy jídlem nebo i něčemu horšímu. Také silné paprsky uvnitř tohoto spotřebiče mohou být pro některé potraviny příliš silné. Kliknutím na tuto stránku zjistíte, které potraviny byste v mikrovlnné troubě nikdy neměli ohřívat a jak je správně ohřívat.


Etika DIY genetiky: co byste měli vědět o domácích testech DNA

V posledních letech se rozšířily domácí testy DNA. Lidé v nich vidí příležitost, jak se o sobě dozvědět více z hlediska rodinných vazeb a možných zdravotních dopadů. Přestože však tyto testy mohou přinést mnoho dobrého, je důležité se zabývat také jejich etickými aspekty. Přemýšleli jste například o tom, kam se vaše údaje dostanou, jak jsou uloženy nebo kdo k nim má přístup? Pokud ne, pravděpodobně byste měli! Zajímá vás, co jste možná přehlédli? Klikněte a dozvíte se více.


Proměňte nudné oblečení ve stylový outfit: Stačí vám k tomu čtyři doplňky, které už nejspíš máte doma

Stává se vám, že si obléknete své nejoblíbenější kousky, ale i přes to váš outfit postrádá stylovou jiskru? V tu chvíli nastává čas zamyslet se, po jakých doplňcích sáhnout. Právě ty totiž dodají vašemu outfitu neodolatelný šmrnc a povýší ho na vyšší úroveň. Jste připravená rozzářit váš look?


Svatební šaty hvězd starého Hollywoodu: Rita Hayworth se nebála modré, Marilyn Monroe vypadala jako úřednice

Klasický či také zlatý Hollywood, éra glamouru a elegance, přinesl světu nejen nezapomenutelné filmy, ale také ikonické módní momenty. Svatební šaty slavných hvězd tohoto období jsou dodnes inspirací pro nevěsty po celém světě. Pojďme se podívat na některé modely, které se zapsaly do historie.


Co dělat, když zezelená voda v bazénu: věnujte péči pár minut týdně a budete mít průzračnou vodu celé léto

Kolem zahradních bazénů koluje tolik mýtů, až byste se divili. Jedním z nich je třeba to, že bazén stojí tolik času a práce, že se člověk stane jeho otrokem. Dřív to tak možná bývalo, ale s rozmachem bazénů na českých (a světových) zahradách pokročily i filtrační a čistící technologie a údržba bazénu zabere jen pár minut týdně.


Nejkrásnější šaty léta 2024: 5 nadčasových modelů, které milují stylové Francouzky

Trendy v šatech přicházejí a odcházejí. Existuje však pětice nadčasových stálic, které mají své pevné místo v šatníku stylových Francouzek. Inspirujte se těmito krásnými ženami a vyzkoušejte i vy jeden z jejich oblíbených modelů. Nejenže díky těmto šatům vytvoříte vždy krásný a velmi ženský outfit, ale unosíte je i na nespočet příležitostí.


Expert si všiml na oblečení princezny Kate důležitého detailu


Princezna Kate prolomila mlčení: Mám dobré i špatné dny, ještě to potrvá, přiznala

Už je to pár měsíců, co princezna Kate veřejně oznámila, že bojuje s rakovinou. Od té doby se neobjevuje ve společnosti a britská královská rodina o jejím zdravotním stavu mlčí. Začaly se tak množit spekulace o tom, jak na tom vévodkyně z Walesu vlastně je. Nyní se Kate konečně ozvala a na sociální síti X sdělila, jak na tom je.


Špatné kosmetické návyky, kterých bychom se měli všichni zbavit

Je rozšířeným omylem, že abychom vypadali bezchybně, musíme investovat nekonečné množství času, peněz a energie. Ve skutečnosti však existují určité jednoduché změny, kterými můžeme zlepšit svůj celkový vzhled. Velká část z nich spočívá v tom, že se zbavíme špatných návyků, které nám neprospívají. Podívejte se do této galerie a zjistěte, kterých zlozvyků v oblasti krásy se musíte zbavit.


Matka vypráví, jak našla ztracenou dceru v přeplněném parku, a všichni rodiče by měli znát metodu, kterou použila

Jedna matka sdílela, jak našla svou ztracenou dceru v přeplněném parku, a všichni rodiče by měli znát metodu, kterou použila k tomu, aby to udělala rychle. The post Matka vypráví, jak našla ztracenou dceru v přeplněném parku, a všichni rodiče by měli znát metodu, kterou použila appeared first on Instafamosos.


Magie noční oblohy: Jak si správně přát, když padají hvězdy

Když se na noční obloze objeví padající hvězda, mnoho z nás věří, že je to příležitost k vyslovení tajného přání. Ačkoliv nikdy nebyla dokázána žádná souvislost, která by potvrzovala, že hvězdy opravdu dokážou plnit sny, tato tradice je rozšířena po celém světě. Přestože padající hvězdy jsou ve skutečnosti meteory, je s nimi spojena zvláštní magie, která přetrvává dodnes.


Houbová omáčka s mletým řízkem je hotová během chvíle: Netradiční spojení překvapí úžasnou vůní i perfektní chutí

Postupný start houbařské sezóny znamená, že se do našich kuchyní začínají dostávat první úlovky z lesa. Protože si je každý chce hned užít a vychutnat si skvělou houbovou chuť, hodí se jednoduché recepty, podle nichž dokážeme vykouzlit perfektní jídlo. Napadlo vás třeba spojit oblíbené mleté maso a houbovou omáčku? Rozhodně to stojí za to.


Domácí skvělé těsto na pizzu s námi zvládnete jako nic

Těsto na pizzu můžeme připravit poměrně rychle a jednoduše, ale nebude takové jako v pizzeriích. Tam totiž pracují s dlouhým kynutím, které způsobí výborné vlastnosti těsta. Naučíme se to podle nich.


Víkendový horoskop: Blíženci se budou bavit, Panny by měly relaxovat

Je tu poslední jarní víkend a skoro všichni už se nemohou dočkat přicházejícího jara. Skoro všichni si také užívají volné víkendové dny. Některé však taková pohoda nečeká. Koho? To se dozvíte v našem víkendovém horoskopu.


Krajn: Město podzemních divů a jeskynních tajemství

Krajn, malebné město ukryté v srdci Střední Evropy, je místem, které fascinuje svou přírodní krásou a bohatou historií. Co však toto město činí opravdu výjimečným, jsou jeho ohromující jeskyně. Krajn je obklopen desítkami jeskyní, které nabízejí návštěvníkům jedinečný pohled do podzemního světa plného krápníků, podzemních řek a dávných tajemství. V tomto článku se ponoříme do tajů jeskyní Krajn a odhalíme, co vše toto město nabízí svým...


Restauraci Kamin otevřeli bratři Jan a Marek vloni: Zkoušíme, co lidi vydrží, knedlíky s vajíčkem šly na dračku

V rodinném podniku vaří Honza jídla inspirovaná kuchyní Beskyd a oprašuje i staré recepty svých prarodičů. Každému pokrmu ale ještě vetkne něco ze sebe. Vznikají tak jídla jako kuřecí roláda se šneky nebo míchaná vajíčka s lanýži.


Janka (28): Zamilovala jsem se do Kubánce, ale jeho nevěry náš vztah zabily

Blíží se doba letních dovolených a s nimi i všelijaké ty letní lásky. Známosti s exotickým cizincem, zejména tmavší pleti, se nejeví nijak zvlášť perspektivně. Většinou s koncem léta zmizí v zapomnění, ale někdy ještě nějakou tu dobu trvá. Někdy přetrvá - jindy zmizí jak loňský sníh.


Marta (37): Chtěli jsme ušetřit na dovolené. Byla sice levná, ale také nejhorší v mém životě

Marta a její manžel se rozhodli pro levnější dovolenou v kempu. Předpokládali, že to bude mít své kouzlo. V jistém smyslu to kouzlo mělo, ale nic dobrého z toho nevzešlo. Voda ve stanu a otravný soused jsou jenom zlomek toho, co je potkalo.


Dokonalý finiš talíře se svíčkovou aneb Jak zavařit rybíz jako brusinky

Brusinky dodávají svíčkové dokonalý sladkokyselý kontrast. Jak zařídit, abyste je měli vždy po ruce? Vyzkoušejte zavařit červený rybíz jako brusinky. Je daleko dostupnější a brusinkám se podobá. Přípravu skleniček s rybízem a la brusinkami ke svíčkové navíc zvládnete i jen tak mezi řečí.


Jak se lidé chystají na vedra


Krásně zelený trávník bez námahy: Vsaďte na mobilní zavlažovače nebo podzemní závlahu

Chcete se pyšnit hustým a zeleným trávníkem? V suchých letních dnech se tedy nevyhnete zavlažování. Pokud necháte trávník zaschnout, může jeho obnova do původního stavu trvat i několik týdnů. Nechcete-li stát v období sucha denně dlouhé hodiny na zahradě s hadicí v ruce, bude nutné poohlédnout se po jiném způsobu zavlažování.


Milujete bramboráky? Vyzkoušejte je nejen v klasickém provedení, ale také se šunkou či medem

Kdo by si rád čas od času nedopřál tradiční český bramborák? Klasika, která potěší na talíři. Co však zkusit některý z netradičních receptů?


Karolína Čapková a Agáta Burešová, modelky, které dobývají módní svět

Není důležité zvítězit, ale zúčastnit se. Sešli jsme se se dvěma finalistkami předchozích ročníků Elite Model Look, které i bez vítězství v soutěži úspěšně pracují v Česku i zahraničí. Seznamte se s Karolínou Čapkovou a Agátou Burešovou.


Co se dává do marinády na grilovaná masa: grilovací sezona začíná

Začínají teplé letní večery, kdy se s přáteli nebo rodinou potkáváte na své zahradě při grilování. Kromě klasických uzenin jistě grilujete i masa. Aby se vše podařilo dokonale zvládnout a vy se blýskli jako skvělí hostitelé, nepodceňte přípravu. Dokonale ochucené maso na gril chce svůj čas, protože budete maso na několik hodin marinovat. Co to vlastně marináda je a jaké suroviny se používají?


Dekorativní stěrka s nekonečnými možnostmi využití

Líbí se vám představa využití stěrky v rámci celého interiéru, a to jak na stěnách, tak i na podlaze? Na které povrchy se zaměřit vám prozradí Jiří Jiroušek, technik Němec s.r.o. Jedinečnými a odolnými povrchy, které oživí váš domov a umožní vám ho sjednotit do jednoho harmonického celku jsou stěrky z řady Betonepox®. Ty nabízejí nepřeberné množství […] The post Dekorativní stěrka s nekonečnými možnostmi využití appeared first on HomeInCube.


KVÍZ: Kolik toho víte o kávě, kterou možná právě vy pijete každý den?

Káva je oblíbeným nápojem, který během tisíciletí prošel dlouhou cestou plnou proměn. Kolik toho o ni víte? Vyzkoušejte své znalosti v našem kvízu.


Není med, jako med. Květový lépe strávíte, medovicový je nabitý minerály, pastovaný vám ulehčí práci

Skvěle chutná, je plný cenných látek, prospívá zdraví, poslouží při péči o pleť a můžeme jím nahradit bílý cukr. Jenže není med, jako med, přestože zdravé jsou všechny. Máte sáhnout raději po květovém, medovicovém, nebo pastovaném? Poradíme vám v čem jsou silné stránky každého z nich.


Šárka (38): Potratila jsem ve vyšším stupni těhotenství. Matka mi bolestný zážitek neustále připomíná

Šárka se s manželem několik let snaží o druhé dítě. Poslední pokus skončil potratem ve vyšším stupni těhotenství. Šárka se z bolavého zážitku zhroutila, ale kvůli dceři musí fungovat. Ráda by tento zážitek vytěsnila, ale její matka jí ho při každém setkání připomene.


Bloomer šortky, nový fashion trend pod taktovkou Bridgertonových

Hype vyvolaný seriálem Bridgertonovi je patrný všude, zejména ve světě módy. Mašle, korzety a nabírané rukávy lze spatřit v mnoha obchodech a regency core je nyní extrémně trendy. Teď se objevil další trend inspirovaný touto sérií a také vzhledem starobylého spodního prádla – bloomer šortky. Račte se seznámit.


Obří papriky plné chuti zajistí domácí hnojivo z chleba a kopřiv. Staré pečivo by bylo opravdu škoda vyhazovat

Obří papriky plné chuti zajistí domácí hnojivo z chleba a kopřiv. Staré pečivo by bylo opravdu škoda vyhazovat. Při zahradničení je pro vývoj rostlin zásadní dodávat jim správné živiny ve správný čas. To platí zejména pro sazenice paprik.


Vrátí se Meghan do Británie? Podle experta jen za těchto podmínek!

V roce 2018 sledoval celý svět svatbu prince Harryho a herečky Meghan Markle. Jejich "žili šťastně až do smrti" však v Anglii skončilo už v roce 2020. Tehdy se rozhodli ukončit své královské povinnosti, sbalili si věci a přestěhovali se z malé rezidence ve Windsoru do luxusní vily v Kalifornii.


Střelci možná potkají v příštím týdnu spřízněnou duši. Co čeká ostatní znamení zvěrokruhu?

Ráda nahlížíte do budoucnosti? Zajímá vás, co vás čeká v příštích dnech? Přečtěte si naši astrologickou předpověď, která poodhalí roušku věcí příštích... Pobavte se u našeho speciálního týdenního horoskopu.


KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?

Už jste někdy slyšeli například názvy hákarl, chačapuri, casu marzu? Pokud jste zvídaví milovníci netradičních chutí, pak je tu pro vás náš kvíz. Vyzkoušejte si, jak dobře se vyznáte v krkolomných názvech! Třeba vás překvapí, kolik toho víte.


Desatero rad: Přinášíme nápaditou inspiraci na pohoštění přátel i rodiny

Ohlásila se vám návštěva a vy se jistě chcete blýsknout a připravit to nejlepší pohoštění. I když se mnohdy nejedná o žádnou velkou oslavu, něco bychom návštěvě připravit měli. I třeba něco malého ke kávě. Co by to ale mělo být?


Nejlepší šaty na léto pro ženy nad 50 let: Jak se obléct, aby byly návaly horka snesitelnější

Léto je obdobím, kdy si mnoho žen chce užít slunce, přírodu a dlouhé teplé večery. Pokud je vám nad 50 let, může být výběr správného letního oblečení výzvou, zejména pokud se potýkáte s návaly horka, které jsou běžné v období menopauzy. Vybrat vhodné šaty, které budou nejen krásné, ale také praktické a pohodlné, je klíčem k tomu, jak se cítit skvěle i během horkých letních dní. Tento článek vám poradí, jaké šaty zvolit, abyste si léto užily co...


Jak bojovat proti plísni růží: Efektivní metody a prevence

Růže jsou jedny z nejkrásnějších a nejpopulárnějších zahradních květin, které však často trpí různými chorobami. Jednou z nejzávažnějších je plíseň růží, která může způsobit vážné škody na rostlinách, pokud není včas a účinně ošetřena. Plíseň růží může zničit krásu vašich růží a výrazně snížit jejich vitalitu. Tento článek se zaměřuje na příčiny, prevenci a léčbu plísně růží, abyste mohli své květiny chránit a udržovat v plném zdraví.