Lifestyle

Trending:


Jak si sestavit letní kapsulový šatník: Kombinujte základní kousky a zaměřte se na trojici barev

Léto je tady a s ním i čas osvěžit svou skříň. Pokud vás přemýšlení nad tím, co si každý den obléct, unavuje, je na čase zkusit kapsulový šatník. Tento koncept minimalismu a praktického přístupu ke stylu vám umožní všestranně a snadno kombinovat jednotlivé kousky oblečení a vytvářet tak skvělé outfity pro letní, prosluněné dny. Pojďme se podívat, jak na to.


Přítelova babička se nám montuje do soukromí a ze mě si udělala pečovatelku a služku, zoufá si Jana

Když se Jana seznámila s Patrikem, mimo jiné se jí na něm velmi líbilo, jak krásně a s láskou mluvil o své babičce, která ho vychovala. V té době ještě nevěděla, že stejná babička bude pro Janu o pár let později velkou přítěží.


Jak se v dospělosti vypořádat s negativními zážitky z dětství: Nebojte se terapie a učte se být sama se sebou

Dětství je formativní období našeho života, kdy se vytvářejí základy pro naši budoucnost. V tomto článku se podíváme na to, jak staré negativní vzpomínky ovlivňují náš dospělý život a jak se s nimi můžeme vypořádat.


Módní ikony 90. let: Inspirujte se Rachel, Phoebe a Monicou. Dívky z Přátel udávají trendy dodnes

Když se seriál Přátelé stal v 90. letech celosvětovou senzací, Phoebe, Rachel i Monica udávaly trendy nejen ve vlasovém stylingu, ale také v módě. Dostupnost běžných kousků, které seriálové postavy nosily, způsobila, že je ženy po celém světě, stejně jako módní domy a návrháři, začali napodobovat. My se jimi necháváme inspirovat i dnes. Sestavili jsme pro vás dostupné outfity podle stylu těchto tří stylových dívek.


Houbová omáčka s mletým řízkem je hotová během chvíle: Netradiční spojení překvapí úžasnou vůní i perfektní chutí

Postupný start houbařské sezóny znamená, že se do našich kuchyní začínají dostávat první úlovky z lesa. Protože si je každý chce hned užít a vychutnat si skvělou houbovou chuť, hodí se jednoduché recepty, podle nichž dokážeme vykouzlit perfektní jídlo. Napadlo vás třeba spojit oblíbené mleté maso a houbovou omáčku? Rozhodně to stojí za to.


Nejlepší šaty na léto pro ženy nad 50 let: Jak se obléct, aby byly návaly horka snesitelnější

Léto je obdobím, kdy si mnoho žen chce užít slunce, přírodu a dlouhé teplé večery. Pokud je vám nad 50 let, může být výběr správného letního oblečení výzvou, zejména pokud se potýkáte s návaly horka, které jsou běžné v období menopauzy. Vybrat vhodné šaty, které budou nejen krásné, ale také praktické a pohodlné, je klíčem k tomu, jak se cítit skvěle i během horkých letních dní. Tento článek vám poradí, jaké šaty zvolit, abyste si léto užily co...


Princezna Kate se po skoro šesti měsících ukázala na veřejnosti

Londýn - Britská princezna Kate se po skoro šesti měsících ukázala na veřejnosti. V kočáru se dnes zúčastnila vojenské přehlídky nedaleko Buckinghamského paláce, uvedla britská média. Jedná se o její první účast na veřejné akci poté, co oznámila, že se léčí s rakovinou.


Pohřbení domácího mazlíčka podléhá zákonu: nemůžete to udělat, jak vás napadne

Až váš domácí mazlíček vydechne naposledy, stojíte před problémem, kam uložit jeho tělo. Většina majitelů se rozhodne pro pohřbení na zahradě nebo na oblíbeném místě. Nemůžete to ale udělat jen tak. Pohřbení domácích mazlíčků podléhá Vyhlášce číslo 82/2014 Sb. Důvody jsou vcelku pochopitelné. Avšak ne každý má k domu dostatečný prostor, a tak stojí před problémem, jak mazlíčka pohřbít tak, aby to bylo v souladu se zákonem.


Baklava: Jak si připravit ořechovou sladkost z Východu a která země má nejlepší recept

Na dovolenou v Turecku, na Blízkém Východě nebo na Balkáně nemusíte vzpomínat jen s albem fotek. Přivezte si filo těsto jako suvenýr a připravte si dezert z Osmanské říše, baklavu!


Útulnost a minimalismus spojené v jednom: Podívejte se na tento atypický byt plný inspirace

Dokonalá kombinace moderního designu a elegance. Atypický kodaňský byt se nachází hned ve třech patrech a je oslavou severského minimalismu.


Dekorativní stěrka s nekonečnými možnostmi využití

Líbí se vám představa využití stěrky v rámci celého interiéru, a to jak na stěnách, tak i na podlaze? Na které povrchy se zaměřit vám prozradí Jiří Jiroušek, technik Němec s.r.o. Jedinečnými a odolnými povrchy, které oživí váš domov a umožní vám ho sjednotit do jednoho harmonického celku jsou stěrky z řady Betonepox®. Ty nabízejí nepřeberné množství […] The post Dekorativní stěrka s nekonečnými možnostmi využití appeared first on HomeInCube.


S důrazem na jednoduchost a funkčnost postavili domácí wellness

Milovníci relaxace a zdravého životního stylu toužili mít na pozemku své soukromé wellness. Nakonec spolu s ním vznikl také útulný byt pro hosty.


První mládě vombata narozené v ČR je samička, dostala jméno Mersey

Praha - Mládě vombata, které se v září narodilo v pražské zoologické zahradě, je samička. Dostala jméno Mersey, které vychází z topografie Tasmánie. Je prvním mládětem tohoto vačnatce narozeným v České republice. Začíná už opouštět matčin vak, ve kterém doposud žilo. Jméno a pohlaví nového vombata návštěvníkům představili ředitel Zoo Praha Miroslav Bobek a jeho kmotr, herec Ondřej Sokol.


Hana Kynychová jako tchyně: Syn mi chybí, jsme domluveni na pravidlech, říká otevřeně

Hana Kynychová (56) uspořádala svůj první charitativní bazárek, který se jí povedl na jedničku. Při té příležitosti nestárnoucí cvičitelka redakci eXtra.cz prozradila, jak se jí daří v soukromém životě. Se svým manželem nedávno oslavila výročí svatby a již řadu let vede šťastný rodinný život. S jednou věcí se ale doma prý těžko smiřuje.


Jak jednoduše a rychle nakrájet houby. Video vás naučí báječnou vychytávku

Sběr hub je oblíbenou činností mnoha lidí, a to zejména v České republice, která je známá svými bohatými lesy. Pokud nemáme možnost zajít do lesa na voňavé lesní houby, můžeme je nahradit žampiony.


Co z něj dělá skvělého tátu, odhalí znamení horoskopu. Slavíme Den otců

Každý rodič se snaží být pro své děti tím nejlepším a vychovat je, jak nejlépe dokáže. Že je to úkol často neuvěřitelně složitý a velmi záslužný, se snaží připomínat i dva svátky. Druhá květnová neděle tradičně patří oslavě mateřství. Zatímco Den matek je už v kalendáři pevně zakotvený, na tatínky se stále trochu zapomíná. I oni přitom mají svůj svátek, Den otců připadá právě na třetí neděli v červnu. Vzpomeňte si na svého tatínka ovšem nejen...


Péct s párou můžete i bez parní trouby. Poradíme jak. Je to snadné

Parní trouba je skvělý vynález. Ale i ti, kdo parní troubu nevlastní, mohou péct pečivo s párou. Jde to v domácích podmínkách s využitím rad našich babiček.


Žížalí čaj jako elixír zahrad: Vyrobit si ho můžete i doma. S námi je to hračka

Že jste ještě neslyšeli o žížalím čaji? Pak byste měli zpozornět. Žížalí čaj je přímo pokladem pro vaši zahradu, a jestli vás už jen to, z čeho je vyráběný, odpuzuje, přečtěte si tento článek. Zjistíte, že nic lepšího pro milovníky zahrad zkrátka neexistuje. Co je to žížalí čaj? Jedná se o výluh žížal, který sám vznikne […] The post Žížalí čaj jako elixír zahrad: Vyrobit si ho můžete i doma. S námi je to hračka appeared first on HomeInCube.


Totemové zvíře má každý z nás. Nalézt ho můžeme třeba pomocí meditace

Zanedlouho nám nastane letní astrologický čas. Já asi jako skoro každý mám léto moc ráda. Půjdu-li zpět v čase, léto pro mě jako pro dítě bylo obdobím kouzel, ale také časem letních táborů, které jsem z duše nesnášela. Nikdy jsem nebyla kolektivním tvorem, organizovaná zábava se mi vždy příčila a spaní s ostatními dětmi, které byly mnohdy nadšené z přítomnosti druhých, jsem brala jako omezování osobní svobody.


Nejčastější choroby a škůdci košťálové a kořenové zeleniny: Jak jim předejít?

Největší hrozbou užitkové zahrady jsou právě choroby a škůdci, které se mnohdy umí postarat o pořádnou kalamitu. Člověku pak při pohledu na jeho úrodu zbydou jen oči pro pláč. Předejděte takové zkušenosti a naučte se rozpoznat a ochránit svoji úrodu ještě včas. Přinášíme základní přehled chorob a škůdců zpravidla se vyskytujících na košťálové a kořenové […] The post Nejčastější choroby a škůdci košťálové a kořenové zeleniny: Jak jim předejít?...


KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?

Už jste někdy slyšeli například názvy hákarl, chačapuri, casu marzu? Pokud jste zvídaví milovníci netradičních chutí, pak je tu pro vás náš kvíz. Vyzkoušejte si, jak dobře se vyznáte v krkolomných názvech! Třeba vás překvapí, kolik toho víte.


Obří papriky plné chuti zajistí domácí hnojivo z chleba a kopřiv. Staré pečivo by bylo opravdu škoda vyhazovat

Obří papriky plné chuti zajistí domácí hnojivo z chleba a kopřiv. Staré pečivo by bylo opravdu škoda vyhazovat. Při zahradničení je pro vývoj rostlin zásadní dodávat jim správné živiny ve správný čas. To platí zejména pro sazenice paprik.


Mravence odpudí oblíbené domácí koření – jedna lžička je vyžene ze všech míst, kde je nechcete

Mravence odpudí oblíbené domácí koření – jedna lžička je vyžene ze všech míst, kde je nechcete. Skořice, běžné domácí koření známé svou sladkou a pikantní chutí, se nehodí jen na pečení a vaření. Má také vlastnosti, které z ní činí účinný a přírodní odpuzovač mravenců.


Přínosy denního snění

Ať už jste pravidelný snílek, nebo jen tu a tam rádi sníte, všichni se někdy věnujeme umění snít. Ať už jde o čekání na autobus, nebo o odložení obávaného úkolu v práci, nechat svou mysl uniknout je skvělý způsob, jak si během náročného dne odpočinout. Naštěstí pro fanoušky snění je tu možnost nechat se unášet. Snění má totiž mnoho prokázaných výhod. Jste zvědaví? Podívejte se do této galerie a dozvíte se více.


Dietní semafor: Ty nejlepší a nejhorší diety, které můžete držet

Ve světě plném různých diet a výživových trendů je těžké rozlišit, které jsou účinné a bezpečné. Výživová specialistka se podívala na různé druhy diet a detoxů a přiřadila jim barvy semaforu. Najděte mezi nimi způsob, jakým se stravujete vy a zjistěte, jestli má na dietním semaforu zelenou nebo jestli svítí rudě.


Sukně a šaty nechte ve skříni: Léto 2024 ovládnou pohodlné bloomers, které si zamilujete

Nenucená kombinace elegantního a lehce koketního vzhledu, která nabízí nekonečno pohodlí, to jsou takzvané bloomers šortky, které bezkonkurenčně ovládnou letošní léto. Šaty a sukně můžete nechat ležet ve skříni. Věřte tomu, že jakmile jednou oblečete bloomers, pro jejich pohodlí a dokonalý vzhled už nebudete chtít nosit nic jiného.


Kylie Jenner okouzluje pózováním v černých minišatech z vlastní kolekce ve Španělsku

Kylie Jenner představila nejnovější model své značky oblečení Khy na svém oficiálním Instagramu. The post Kylie Jenner okouzluje pózováním v černých minišatech z vlastní kolekce ve Španělsku appeared first on Instafamosos.


Domácí skvělé těsto na pizzu s námi zvládnete jako nic

Těsto na pizzu můžeme připravit poměrně rychle a jednoduše, ale nebude takové jako v pizzeriích. Tam totiž pracují s dlouhým kynutím, které způsobí výborné vlastnosti těsta. Naučíme se to podle nich.


Novináři vyfotili princeznu Kate


Nejlepší boty, které se hodí k letním šatům podle jejich délky: Zjistěte, co obout k vašemu oblíbenému modelu

Čeká nás období veder, a to znamená, že je na čase vytáhnout své oblíbené šaty. Jenže jaké k nim vzít boty? Pravidlo je jednoduché: řiďte se délkou sukně. Veškeré podrobnosti o nejlepší volbě obuvi najdete v následujících odstavcích.


Staré kotle končí: Jak poznat, že je zakázaný, proč mít protokol, co si hlídat

Desítky tisíc lidí musejí do září vyměnit starý kotel za nový. Jak poznat, že má člověk doma kotel, ve kterém se už nesmí topit? Deník poradí v dalším dílu seriálu Konec starých kotlů.


Dokonalý finiš talíře se svíčkovou aneb Jak zavařit rybíz jako brusinky

Brusinky dodávají svíčkové dokonalý sladkokyselý kontrast. Jak zařídit, abyste je měli vždy po ruce? Vyzkoušejte zavařit červený rybíz jako brusinky. Je daleko dostupnější a brusinkám se podobá. Přípravu skleniček s rybízem a la brusinkami ke svíčkové navíc zvládnete i jen tak mezi řečí.


Vodáci mají ideální podmínky


Přirozené šediny nosí už ženy 40+: Inspirujte se trendy účesy Andie McDowell či Terezy Hofové

Přiznat šediny už není slabina, a to v žádném věku. A když už se k prezentaci přirozené změny vlasů otevřeně hlásí řada známých tváří, nemusíte se bát přiznat je i vy. Inspiraci u celebrit, které se rozhodly seknout s barvením, najdete u nás i ve světě.


Bastardi, uhnanci, kopřiváci: Jak žily nemanželské děti a jejich matky z obyčejných poměrů v minulosti

Sotva se narodily, už byly odsouzeny k nezdaru. Nemanželské děti to v minulosti neměly jednoduché. Společnost je nepřijímala, neměly šanci prosadit se v dobré společnosti a okolí se jim posmívalo. Jaký život měly děti z neúplných rodin a jejich maminky?


Denní horoskop na 16. června 2024: Berani budou v neděli odpočívat, Blíženci naslouchat své intuici

Denní horoskop nejen pro ženy na neděli 16. 6. 2024. Přečtěte si aktuální denní horoskopy pro všechna znamení zvěrokruhu na webu Lifee.cz a zjistěte, co vám hvězdy připravily.


Víkendový horoskop: Blíženci se budou bavit, Panny by měly relaxovat

Je tu poslední jarní víkend a skoro všichni už se nemohou dočkat přicházejícího jara. Skoro všichni si také užívají volné víkendové dny. Některé však taková pohoda nečeká. Koho? To se dozvíte v našem víkendovém horoskopu.


Byt velký jako krabice od bot? Podívejte se, jak si designérské studio poradilo s garsonkou velkou 15 metrů čtverečních

Na malém prostoru se dají dělat velké věci. Klíčem k tomu, aby malý byt fungoval, je flexibilní nábytek. Mrkněte, jak zvládli architekti zařídit dokonalé a efektní bydlení s maximálním kouzlem na pouhých 15 metrech čtverečních. Designové studio dokázalo do mikrogarsonky na střeše starého domu vtěsnat všechno, co je potřeba. Majitel chce maličký byt pronajímat na AirBnB na […] The post Byt velký jako krabice od bot? Podívejte se, jak si...


Shopaholic Nicol se stále vyrovnává s porodem

Influencerka Shopaholic Nicol je od března šťastnou maminkou. Na svět přivítala společně s přítelem Adamem syna Huga. I když je to pro ni šťastné období, porod měla náročný a nerada na něj vzpomíná.


Expert si všiml na oblečení princezny Kate důležitého detailu


Tatínkové podle zvěrokruhu: Vodnáři nechávají dětem volnost, pro Raky je rodina vším

Plánujete dítě a řešíte, jakými budete rodiči? Určitě dobrými. Svůj vliv na to však bude mít i to, v jakém jste se narodili znamení. Speciální horoskop tu máme tentokrát pro všechny současné i budoucí tatínky při příležitosti Dne otců.


Chraňte okurky před sluncem aneb metody pro zdravou úrodu

Okurky jsou oblíbenou zeleninou mnoha zahrádkářů, avšak jejich pěstování může být náročné, zejména při vysokých teplotách a silném slunečním záření. Přímé slunce může způsobit popáleniny, vadnutí a celkové zhoršení zdraví rostlin. Tento článek se zaměřuje na efektivní metody, jak ochránit okurky před škodlivými účinky slunce a zajistit tak bohatou a zdravou úrodu.


3 kroky k zapamatování jmen lidí: Fígl se zapojením fantazie vás bude bavit

Snad každému se někdy stalo, že okamžitě zapomněl jméno člověka, který se mu právě představil. Podle psychologů ale není třeba obávat se potíží s pamětí, je to totiž zcela přirozené. Dokonce se říká, že devadesát procent jmen zmizí v prvních pěti vteřinách. Naštěstí existují chytré způsoby, jak si nové tváře a jména zapamatovat.


Desatero rad: Přinášíme nápaditou inspiraci na pohoštění přátel i rodiny

Ohlásila se vám návštěva a vy se jistě chcete blýsknout a připravit to nejlepší pohoštění. I když se mnohdy nejedná o žádnou velkou oslavu, něco bychom návštěvě připravit měli. I třeba něco malého ke kávě. Co by to ale mělo být?


Milujete bramboráky? Vyzkoušejte je nejen v klasickém provedení, ale také se šunkou či medem

Kdo by si rád čas od času nedopřál tradiční český bramborák? Klasika, která potěší na talíři. Co však zkusit některý z netradičních receptů?


Tamara (28): Po otevření dveří do koupelny se mi můj partner znechutil, nezapomenu, co vyváděl s mými kalhotkami

Tamara po několikaměsíční známosti začala bydlet s partnerem Richardem. Jednou se nečekaně vrátila z práce dříve, otevřela dveře do koupelny a nevěřícně zírala na Richarda, který byl evidentně fetišista.


Na co se dá použít levandule: vyrobte si dekorační mýdlovou kouli. Koupelně propůjčí romantickou vůni

Když se řekne levandule, většině z nás se vybaví svěží vůně, evokující čistotu a klid. Vyrobte si proto podle našeho návodu mýdlovou kouli se sušenou levandulí, kterou využijete jako voňavou dekoraci do koupelny nebo jako peelingové mýdlo pro osvěžení pokožky.


Bujná rostlina místo povadlého šlahounu: Zahuštěním dodáte vaší převislé pokojovce ten správný šmrnc

Pokojové rostliny podobné potosům či voděnkám jsou sice vhodné i pro začátečníky, ale k tomu, aby vypadaly dobře, potřebují také určitou péči. Tou je například zahušťování, díky němuž získáte hezkou bohatou květinu, namísto jednoho smutného šlahounu. Jak na to?


Tipy na snížení spotřeby vody

Dal sis dnes horkou sprchu? Opláchli jste nádobí ve dřezu? Vypili jste sklenici vody z kohoutku? Pak patříte k těm šťastlivcům na světě, kteří mají přístup ke sladké vodě. V této galerii se dozvíte, jak můžete rozumně využívat vodní zdroje a předcházet plýtvání. Klikněte dál!


Brambory lze loupat i bez škrabky a nože. Jak?

Příloha z brambor se hodí téměř ke všem druhům jídla. Brambory jsou nejen v Evropě, ale po celém světě snadno dostupné a oblíbené. Jak ale oloupat brambory bez použití ostrých předmětů? S tímto trikem nebudete potřebovat ani škrabku.