Trending:


Záchranářská ulička


Myši získaly čich potkanů. Jde o další krok na cestě k hybridu člověka a prasete

Jedná se o možný průlom umožňující kombinovat organismy s potenciálním benefitem pro člověka.


Nenáročná skalnička: Kamenná růže je mrazuvzdorná a umí léčit jako aloe

Netřesk nebo také sempervivum je ozdobou každé skalky. Dá se ale pěstovat i v květináči, ve skleněné misce na stole nebo na střeše. Ostatně naši předkové používali tenhle sukulent jako ochranu svých stavení před bleskem. Netřesky jsou krásné, nenáročné, rychle se rozrůstají a zvládne je pěstovat úplně každý. Věděli jste, že listy netřesků jsou léčivé podobně, jako aloe vera? Přečtěte si, jaké mají léčivé účinky a jak netřesky množit.


Buchty po ránu: Apple pie podle Josefa Maršálka. Na americký koláč se šťavnatými jablky je potřeba správná mouka

V dalším díle pořadu Buchty po ránu cestoval Josef Maršálek s Terezou Bebarovou kolem světa. Vydali se po stopách slavných jablečných moučníků, přičemž upekli celkem tři. Americký apple pie si nyní můžete doma udělat podle receptu slavného cukráře i vy.


Modelka Twiggy kdysi změnila vnímání krásy. Dnes odmítá plastiky, vnoučata jí nesmí říkat babi

Platinové vlasy ostříhané na kluka, nohy a ruce jako tyčky, obrovské modré oči orámované umělými černými řasami. Twiggy byla nejen zřejmě nejslavnější modelkou šedesátých let, stala se také ikonou své doby. Její aktivity přesáhly módní mola, křehká dívka zazářila i před kamerou, v hudebním studiu a nepotřebovala k tomu žádný skandál. Kdo je vlastně Twiggy a jak vypadá dnes?


Inspirativní rekonstrukce prastarého bytu: Malovaný strop, kachlová kamna a podlaha ze světlého borovicového dřeva

Ve Stockholmu jsme objevili úchvatný byt v domě z 19. století. Čtyřmetrové stropy doplňují klenby, kazetové stropy a krásné štuky. Kromě dobových prvků ale v interiéru nechybí moderní kuchyně a koupelna, které do historických kulis dokonale zapadly.


Na návštěvě u Agáty Hanychové: Stůl vyrobený ze staré pily, paroháči od macechy i luxusní zahradní domek

Agáta Hanychová pozvala magazín Lifee.cz na návštěvu a ukázala nám vzácné kousky, který její dům na Praze 6 skrývá. Obrazy malované sprejem, stůl ze staré pily i sošky paroháčů. Nakoukli jsme také do obrovského zahradního domku, na kterém by prý mohla přistát helikoptéra, a otevřeli jsme i lednici. Jaké potraviny v ní nesmí chybět?


Tři v jednom: Fazol šarlatový je květina, zelenina a luštěnina. Jak zajímavou rostlinu pěstovat

Fazol šarlatový vynikne v zahradě nebo na balkoně jako červeně kvetoucí pnoucí letnička, která dokáže vytvořit dekorativní zástěnu. Plody jsou jedlé zelené lusky. Mladé, křehké, nedozrálé jsou skvělou zeleninou, hodí se do omáček a polévek. Lusky dozrávají postupně, můžeme je sklízet celé léto. Zralá semena (fazole) jsou velká a atraktivně barevná.


Trendy vzor sezóny: Výrazné vertikální pruhy všech barev svědčí postavě a oživí i fádní střihy

Proužky jsou vzorem, který nestárne. Nemůžou tak chybět ani v současné módní sezóně. A velmi výrazně se v ní propisují především ty, které míří shora dolů.


V Prostřeno! se bude vařit podle umělé inteligence. Bára chrání králíky před smrtí

Tři ženy a dva muži. Přesně takový bude poměr sil u stolů v Moravskoslezském kraji od pondělí 29. dubna. Kdo se více předvede, kdo ohromí a komu oblíbené recepty nevyjdou? Komu se bude dařit, kdo vsadí na vyzkoušené menu a které naopak bude ostatním soutěžícím připadat nudné?


Vzpomínky na 20 jídel ze školní jídelny: Proč nechceme nebo nemůžeme zapomenout?

Školní jídelna byla v minulosti místem, které sloužilo ke společnému stravování žáků, učitelů a zaměstnanců školy. Nároky na stravu nebyly vysoké, záleželo na tom, kolik peněz dostala škola na stravné od státu a od rodičů.


Pozor na gumové povrchy pod dětské herní prvky. Mohou být toxické

Dovádí vaše dítko rádo na dětském hřišti? Zdá se, že nic nebrání radovánkám jako gumové tlumící prvky pod skluzavkami nebo houpačkami. Ty jsou často vyrobeny z recyklovaných materiálů, mezi které ale patří kupříkladu gumové staré pneumatiky. Podle Státního zdravotnického ústavu stále více přibývá těch, jenž jsou pro děti toxické. Dětské hřiště podle nich proto často nesplňují podmínky pro bezpečné a zdravotně nezávadné prvky.


Věci, kterým neuvěříte, že byly ve školách zakázány

Všichni chceme, aby naše děti byly ve škole v bezpečí a spokojené, a školy jistě také chtějí pro naše děti to nejlepší. Někdy však tyto školy mohou zajít až příliš daleko, pokud jde o politiku. Dokonce tak daleko, že nakonec zakazují zdánlivě nevinné věci. I když se zdá, že některé z těchto zákazů mají opodstatněné důvody, všechny jsou dost neobvyklé! Zajímá vás, jaké šílené věci byly ve školách zakázány? Pak klikněte na!


Pavel (33): Táta si mým prostřednictvím plní sny, na které sám nedosáhl. Nedokážu se mu vzepřít ani jako dospělý

Ne každému se život vyvíjí tak, jak by si přál a spousta snů zůstává nesplněna. Většinou se s tím člověk smíří, ale někdy se stává, že rodiče svoje touhy a sny přenesou na děti. Z těch jsou pak dlouhá léta poslušní beránkové, kteří se nedokáží vzepřít. Něco takového potkalo i Pavla.


Psycholožka Laura Janáčková a její osvědčený trik, jak vrátit do vztahu romantiku a dostat pusu po rozkvetlou třešní

Jak manželovi naznačit, aby byl romantičtější? Nejen na tuto otázku bude v dalším díle pořadu Laura a její odpovědi reagovat psycholožka Laura Janáčková. Jeden ze tří dotazů čtenářů Lifee navíc pro zajímavost zodpovídá i umělá inteligence.


Anna (29): Přítel přede mnou něco tajil. Nemohla jsem to už déle vydržet a začala jsem pátrat po pravdě

Anna měla pocit, že její přítel něco tají. Protože je to moc pěkný chlap, bála se, jestli jí není nevěrný. Když zjistila pravdu, rozbrečela se jako želva.


Jak si vypěstovat chutný cukrový meloun? Která odrůda je vhodná a jaké podmínky zajistit

Možná jste zkusili pěstovat vodní melouny, ale napadlo vás někdy si vypěstovat cukrový? Jak na pěstování chutného melounu v našich podmínkách? Které odrůdy jsou vhodné? Jak na správné předpěstování nyní v dubnu?


Koketujte (s) vlasy: Čelenky, mašle a skřipce se vracejí ve velkém

Konečně definitivně odkládáme pokrývky hlavy a je čas předvést, čím jsme se inspirovali na módních přehlídkách. Ať už to bylo v New Yorku, Paříži, Londýně či Miláně, všude byly k vidění doplňky do vlasů. Ať už nosíte rády vlasy rozpuštěné nebo stažené, nezapomeňte je vyšperkovat vlasovými doplňky. Vašemu outfitu dodají další rozměr!


Prachař s Kotkem v obklopení krásek. Oba nevěděli, kam dřív s očima

Tentokrát své znalosti o české zemi předvedou jedny z nejkrásnějších žen u nás. V oblíbeném pořadu Máme rádi Česko se proti sobě totiž postaví jak současné missky, tak ty někdejší. Tento díl si kapitáni družstev Jakub Prachař a Vojtěch Kotek extrémně užívali.


Nejlepší sukně letošního léta: Do módy se vrací kousek, který jsme nosili v roce 2000

Trend vracejících se bokovek, které někteří nemají zcela v lásce, jste již určitě zaznamenala. V tomto duchu se ale letos ponesou i sukně, které zcela ovládnou módní trendy letošního léta. Pokud nejste fanynkou nízkého pasu, nezoufejte. Přinášíme vám několik způsobů, jak tyto sukně nosit tak, abyste vypadala stylově a moderně.


Rusové odklízeli protitankovou minu, pak se rozletěli na kusy


Čmeláci a včely mají vlastnosti podobné lidem. Řeší hlavolamy i udržují tradice

Čmeláci i včely překvapili vědce vlastnostmi, o kterých si mysleli, že jsou jedinečné pro člověka. Experimenty však ukázaly, že čmeláci se umí kolektivně učit řešení hlavolamů, zatímco včely udržují architektonické tradice. Odborníky rovněž udivilo, že velcí opylovači dokážou přežít i pod vodou.


Liz Hurley téměř ukázala příliš mnoho na videu v průhledném topu a červené latexové sukni

Liz Hurley se cítila pohodlně při propagaci svého nového thrilleru Strictly Confidential, který zahrnoval odvážné scény režírované jejím vlastním synem Damianem Hurleym The post Liz Hurley téměř ukázala příliš mnoho na videu v průhledném topu a červené latexové sukni appeared first on Instafamosos.


KVÍZ: Známe jejich činy, ale co tváře? Poznejte české osobnosti podle obrázku

Jsou slavní, ale úplně jiným způsobem než dnešní slavní lidé. Známe jejich jména a patrně i víme, čím se proslavili, co vykonali. Ale víme, jak vypadají? Dokážeme poznat jejich podobiznu, přestože na nás každý den nevyskakují na sociálních sítích, televizních obrazovkách nebo je nevídáme na stránkách časopisů a novin?


České chaty snů: Ze staré maringotky je pěkná chata na kolech s originální vychytávkou

Šestý díl pořadu České chaty snů nás zavedl do jižních Čech. Naše architekty ve složení Petr Portych, Ondřej Zdvomka a sochař Sebastian Wojnar čekala originální výzva – proměnit starou cirkusovou maringotku v moderní mobilní chatu na kolech. A povedlo se!


Lukáš (29): Přítelkyně se chystá na dovolenou s nezadaným kamarádem. Nechápe, co mi na tom vadí

S kým strávíte dovolenou, je jen a jen na vás. S mámou, nejlepší kamarádkou, kolegyní z práce nebo s nezadaným kamarádem? Lukášova přítelkyně si myslí, že v tom není problém. Lukáš má ale jiný názor a bojí se, že se jejich vztah rozpadne.


Velká věštba na květen pro Kozorohy: Své nápady dokážete proměnit ve zlato

Co čeká Kozorohy v pátém měsíci roku 2024? Na co byste si měli dát pozor, čeho se vyvarovat, a co byste naopak neměli promeškat? A jaká rostlina vás ochrání před kouzly? Přečtěte si předpověď na květen, kterou pro Kozorohy z tarotových a mariášových karet vyčetla slavná kartářka Helen Stanku.


Potřebujete pomoct v kuchyni? Stačí jídlo naplánovat dopředu a vaření svěřit pomalému hrnci

Už jste o něm slyšeli? Pro některé je to hotový zázrak, pro jiné jen další přebytečný krám v kuchyni. Na čem se však shodnou všichni, kdo ho vyzkoušeli je, že pomalý hrnec je skvělý pomocník. Jídlo, které z něj ochutnáte, bude vždycky skvělé. Na jakém principu funguje a k čemu vám bude užitečný?


„Osamělý“ zajíček nebo srnče: Když lidský pach zabíjí

Pokud chodíte na procházky do přírody a narazíte na srnče nebo zajíčka, který se „sám“ krčí v trávě, ruce pryč. Vaši pomoc nepotřebuje, naopak ho můžete svým pachem i zabít. Stejně tak je nutné mít své psy na vodítku, i když si k mláděti „jen“ přičichnou a nic mu neudělají, jeho matka ho už nejspíš nepřijme a odsoudíte ho tak ke smrti hlady.


Meghan si v královském paláci vysloužila nelichotivou přezdívku!

Když začala Meghan Markle chodit s princem Harrym, zesnulá královna Alžběta II. z ní byla nadšená. Její manžel princ Philip ale byl opatrnější.


Luxus za statisíce: Podívejte se na nejdražší kabelky Hanychové, Pártlové i Peštové

Luxusní kabelky jsou mezi celebritami velké téma a mnohé společenské akce připomínají přehlídku těch nejdražších. Modelka Agáta Hanychová (38) si například zamilovala značku Chanel a mezi její oblíbené kousky patří kabelka s aktuální cenovkou 171 tisíc korun. Influencerka Martina Pártlová (44) sází na ikonickou klasiku a za svoji Dior kabelku zaplatila necelých 100 tisíc korun. Na kolik vyjde ikonické psaníčko Bottega Veneta, které ráda nosí...


Letem světem Milánem: Představujeme vám mezinárodní výherce cen EDIDA

Letošní ročník EDIDA international je za námi a ELLE Decoration vám přináší to nejlepší co letošní ročník nabídl – a že bylo z čeho vybírat – 25 výherců a jejich zásluh se dozvíte již teď v článku níže.


Bronzová, ale chráněná: Tipy na opalovací krémy, které nepoškodí vaši pokožku

Teploty se už zase pomalu zvyšují a tentokrát to vypadá, že se tak bude dít až do léta. To také znamená, že se blíží období slunných dnů a opalování. Ruku v ruce by s tím měla jít ale i ochrana před sluncem, které nám může zadělat na pěkné problémy. Máme pro vás tipy, jak svou kůži chránit, ale zároveň se hezky opálit.


V expozici vánočních ozdob v Jablonci přibyly originální výtvory ze sympozia

Jablonec nad Nisou - Stálou expozici vánočních ozdob muzea v Jablonci nad Nisou obohatily originální výtvory ze sympozia, které propojilo sklářské designéry s výrobci vánočních ozdob. Muzeum ho uspořádalo poprvé, konalo se jako součást mezinárodního trienále skla a bižuterie. ČTK to řekla kurátorka sympozia Dagmar Havlíčková.


Jak se s přibývajícím věkem mění vaše smysly a jak je chránit

Je skutečností, že s přibývajícím věkem se mění i naše smysly. Náš sluch, zrak, chuť, čich a hmat se stávají méně ostrými a tyto smyslové změny mohou ovlivnit náš životní styl. Zhoršuje se nám zrak a sluch. Také náš mozek nereaguje tak rychle jako dříve a můžeme mít problémy s komunikací, radostí z činností a interakcí s lidmi. Smyslové změny mohou také vést k izolaci. Co tedy můžeme udělat pro ochranu svých smyslů? Klikněte dál a dozvíte se to.


Velký květnový horoskop lásky: Vodnáři se budou chtít usadit, Váhám pšenka nepokvete

Jaro je v plném proudu a příroda se už definitivně probudila, stejně jako srce některých znamení. Platí to i pro vás, nebo vás jaro nechává chladnými? To se dozvíte v našem velkém květnovém horoskopu lásky.


Jedno jídlo by královská rodina nikdy nesnědla! Mohla by ji stihnout strašlivá pohroma!

V královské rodině existuje řada podivných zvyklostí. Jedna z nich se týče pokrmu, který by vévodkyně Kate ani žádný další člen nikdy nesnědl!


Rozeola: Varovné Znaky, Na Které Je Třeba Si Dát Pozor

Souhrn Virová infekce, která je běžná u dětí způsobujících horečku a vyrážku. Příznaky Pokud máte nové, závažné nebo trvalé příznaky, obraťte se na poskytovatele zdravotní péče. U pacientů trpících roseolou se mohou vyokyovat příznaky jako: Vyrážky ploché růžové skvrny, obvykle na hrudi, zádech a břiše Oteklá oční víčka Vysoká horečka vyšší než 103...


Babybox ve Znojmě zachránil holčičku. Dostala jméno po ženě, která projektu odkázala majetek

Babybox ve Znojmě zachránil další dítě. Podle zakladatele projektu Ludvíka Hesse jde o holčičku vážící 2 880 g a měřící 48 cm. Byla mírně podchlazená, lékaři ji proto uložili do inkubátoru. Hess dle svých slov lékaře požádal, aby holčičku pojmenovali Eva Němcová. „Je to jméno osmdesátileté dámy, která odkázala Babyboxu velkou část svého majetku,“ vysvětlil.


Mini krtkovy dortíky: Drobná verze oblíbeného dezertu s jemným smetanovým krémem a banánem se rozplývá na jazyku

Krtkovy hromádky nemusí být vždy nežádoucí. V podobě dezertu je milujeme. Přichystejte si mini krtkovy dortíky, připoménající malou hromádku z hlíny, a vychutnejte si krém s banánem na kakaovém korpusu, zasypaném drobečky.


Fez: Symbolický klobouk, který skrývá bohatou kulturu

Ve světě módy a klobouků má Fez zvláštní místo. Jeho výrazná silueta a symbolický význam učinily z této pokrývky hlavy ikonu, která přetrvává přes desetiletí až staletí. Ale co skrývá tato exotická čepice? Příběh Fezu je hluboce zakořeněn v historii a kultuře, která se táhne od severní Afriky po Střední východ.


Tajemství letušek: Jakému sedadlu se vyhnout, kam nesahat a proč nejsou kraťasy dobrý nápad

Pokud se vám v letadle dělá špatně, na palubě existuje místo, kterému byste se měli určitě vyhnout. Tak zní jen jedna z velmi praktických rad, které mají zkušené letušky pro pasažéry v oblacích.


Základem šatníku je košile. Letos ovšem místo bílé sáhněte po tomto pánském modelu

Bílá košile je považovaná za něco, co by měla mít ve své skříni každá žena. V tomto ohledu jsme se inspirovaly Francouzkami, které dovedou být nonšalantně elegantní a které nás naučily, že košile vypadá dobře nejenom k pouzdrové sukni do práce, ale i ke klasickým džínům. S blížícím se létem se ovšem momentálně o pozornost hlásí barvy a pruhy, které se letos objevují i na košilích.


Proč Češi mají ve zvyku pít kávu po obědě? A je to zdravé?

Jistě to také znáte. Po obědě přijdete s kolegy do kanceláře a většina z vás míří přímo ke kávovaru. Když máte rodinnou oslavu, jen co dojíte, hostitel zvolá „Kdo si dá kafe?“ a zvedne se hned několik rukou. Mnoho z nás to vnímá jako jakýsi příjemný rituál, ale ve skutečnosti by se s pitím kávy po jídle mělo chvíli počkat.


Používání barev s nízkým obsahem VOC má svá pozitiva

Naděje na lepší budoucnost pro naši planetu se neustále obrací k inovacím ve všech oblastech, včetně designu a architektury. Jedním z klíčových prvků této proměny je použití barev s nízkým obsahem VOC (Volatile Organic Compounds), tedy těkavých organických látek. Tento trend se zrodil z rostoucího povědomí o environmentálních dopadech našich každodenních rozhodnutí a může mít široké pozitivní důsledky pro nás všechny.


Jak na Cordon Bleu tak šťavnatý a chutný, že strčí do kapsy i pokrmy z luxusní restaurace

Šťavnatý a opravdu chutný – jak na Cordon Bleu, který strčí do kapsy i pokrmy z luxusní restaurace. Cordon Bleu je proslulý řízek původem z Francie. Plněný je standardně šunkou a sýrem. Tyto suroviny dodávají kuřecímu masu šťavnatost. Výborný je tento pokrm například se studenými ochucovacími omáčkami a hranolky. Připravte si výjimečný, a přitom skvělý oběd nebo večeři.


Trendy 2024: Letní sezónu si podmaní střih šatů, který se hodí pro každou postavu

Když jsme byly malé, jistě si spousta z nás hrála na princeznu. A k princeznám vždy patřily krásné, velké a hlavně dlouhé šaty. Dnes už jsme sice velké, ale takové šaty můžeme nosit stále. A letos to platí dvojnásob. Maxi šaty totiž jsou krásným trendem nadcházejícího léta. Proč byste si je měla pořídit a jaké modely se nosí?


Horoskop od 29. dubna: Váhy mají zbystřit, Štíři najít toleranci a Býci se zklidnit

Před námi je další týden a s ním i náš pravidelný horoskop na nadcházejících sedm dnů. Období od 29. dubna ukáže, jak zásadní roli hraje v životě náš postoj. Uvažujeme-li o věcech pozitivně a obvykle očekáváme vždy lepší variantu, dějí se nám zpravidla i „lepší“ věci. Na každé znamení zvěrokruhu čeká ještě jiné a osobnější téma, na něž se vyplatí zaměřit pozornost. Jaké je to vaše, prozradí následující řádky.


Rok 2025 bude klíčový! Rozhodne se o osudu vévodkyně Kate!

Rok 2025 má být pro princeznu Kate rozhodující, alespoň podle předpovědi "žijícího Nostradama", brazilského proroka jménem Athos Salomé.


Cukry versus tuky: Kde hledat nepřítele?

V posledních několika desetiletích byl padouchem ve stravě tuk. Nakolik je ale jeho démonizace vědecky podložena? V minulém století se ve jméně cukru (a finančního výnosu) s vědou manipulovalo a vznikl tak narativ, který obezitu a další zdravotní problémy připisuje jen a pouze tuku.