Trending:


Domácí sirup proti rýmě a kašli: Pomůže rýmovník, česnek s medem či tymián

Rýma a kašel dokáží potrápit. Účinnou pomoc nabízí domácí sirupy. Které byliny jsou osvědčené? Jak si připravit domácí sirup, který pomůže v případě nachlazení?


Fascinující kontrasty ve starém činžáku: Jak černá kuchyně oživila historický byt

V třípokojovém bytě najdete všechny současné trendy. Přírodní materiály v kombinaci s betonovou stěrkou, béžové tóny v kontrastu s černou barvou, nebo ryze industriální minimalistické prvky vedle romantických detailů.


Můj blog Kuchařka pro dceru končí, říká Jana Florentýna. Ale kolem vaření se budu točit dál

Jedna z nejznámějších autorek českých kuchařek, Jana Florentýna Pišová (dříve Zatloukalová), oznámila, že končí s populárním blogem Kuchařka pro dceru. S psaním na blog jeho autorka skončila symbolicky v den desátého výročí od prvního publikovaného článku. Za jejím rozhodnutím stojí její zdravotní potíže.


Odpor proti dani z nemovitosti


Cukr jako čistící prostředek? Ano!

S nečistotami umí zatočit i obyčejný cukr. Bohatě postačí i ten krystalový. Jak cukr na skvrny nanést? Je možné cukr nanést i na znečištěný koberec? Na všechny tyto otázky najdete odpovědi níže v tomto článku.


Potraviny, jejichž trvanlivost nikdy (nebo téměř nikdy) nevyprší

Při pořizování zásob potravin, ať už pro případ nouze, nebo jen proto, že jsou ve slevě, je důležité si uvědomit, které ingredience vám za své peníze dají více. Zatímco čerstvé potraviny mají trvanlivost pouhých několik dní, existují i takové, které vydrží i několik let - nebo jejich trvanlivost nevyprší vůbec! Potraviny a nápoje v této galerii budou vždy po ruce, když je budete potřebovat. Pokud si chcete ušetřit peníze, klikněte na galerii a dozvíte se, které potraviny vám vydrží nejdéle!


Zvládnutí umění si zdřímnout

Stává se vám, že během dne usínáte? V tom případě přichází na řadu zdřímnutí! Zdřímnutí může být užitečným nástrojem - od zlepšení duševního zdraví a bystrosti až po pocit omlazení a síly zvládnout zbytek dne. Tipy a triky obsažené v tomto průvodci vám pomohou maximálně využít omezený čas a dosáhnout co nejlepších výsledků zdřímnutí. Jste připraveni? Klikněte na galerii a prozkoumejte svět zdřímnutí a zjistěte, jak vám může pomoci ještě dnes!


Nejste šťastná, ale bojíte se rozejít? Jak z toho ven a nezažít psycho

Chcete opustit partnera, protože s ním nejste šťastná. Láska zmizela, vztah vyprchal. Jenže se cítíte mizerně, provinile a vnímáte to jako své selhání. Odborník na vztahy poradí, jak tyto pocity překonat a rozejít se tak, abyste se za sebe nemusela stydět.


Soused grilující na balkoně: Kdy nezmůžete nic a kdy se můžete bránit?

Češi jsou milovníci grilování – a to nejen v létě, ale klidně i v zimě. A protože jídlo připravené na grilu chutná tak nějak líp, není divu, že se začalo grilovat i na balkonech u bytů. Víte však, jaké má grilování na balkonu pravidla? A kdy máte právo si na bezohledné sousedy stěžovat? Bydlíte v bytovém domě a […]


Soběstačný domek šetří peníze za energie ale neubírá potřebný komfort

Hlavní myšlenkou je dopřát návštěvníkům odpočinek a souznění s okolní přírodou. Vytvořit oázu klidu v dnešní uspěchané době. Jak takový domek funguje?


Vysaďte volně rostoucí živý plot z keřů, které vás na jaře potěší nádhernými květy a na podzim chutnými plody

Když se řekne živý plot, většina z nás si vybaví neproniknutelnou stěnu ze stálezelených tújí. Přitom máte na výběr tolik možností, které keře k olemování pozemku využít! Strohost tújí tak můžete vyměnit za proměnlivost listnatých keřů, které vás na jaře oslní kouzelnými květy, v létě a na podzim potěší chutnými plody, a navíc budete obdivovat pestré barvy jejich listů.


Kolik času v troubě potřebuje perfektně upečená sekaná? Možná méně, než jste mysleli

Už víte, co všechno do sekané patří. Teď přichází otázka, jak ji správně upéct. Kolik času si na českou klasiku vymezit, když ji chcete připravit k nedělními obědu? Doba, která je zapotřebí, aby sekaná strávila v troubě, se odvíjí od její podoby a množství masa.


Jak se slaví Den matek po celém světě

Den matek je výjimečný den, který dává lidem příležitost vyjádřit vděčnost matkám a pečujícím ženám. Na celém světě existují různá data a způsoby oslav matek. V některých zemích se náboženské nebo kulturní svátky týkající se žen a rodin vyvinuly v samostatné oslavy. Pak je mnoho míst, která dávají najevo svou lásku tím, že obdarovávají matky přáníčky, čokoládou a květinami. Jedna věc je však univerzální: nepopiratelná láska a úcta k matkám na celém světě. Podívejte se do této galerie a zjistěte, jak se slaví Den matek po celém světě.