Lifestyle

Trending:


Oblékejte se jako slavné ženy. Sestavte si dostupný outfit podle Victorie Beckham nebo Sarah Jessicy Parker

Některé ženy v tom zkrátka umí chodit. Vybrali jsme pro vás pět módních ikon, které v současnosti patří k těm, jež svým stylem udivují celý svět a udávají módní trendy. Poradíme vám, jak se obléct jako ony.


Hacky proti krepatění, díky kterým budou vaše vlasy lesklé a hladké

Buďme upřímní: většina z nás nechce mít kudrnaté vlasy. A není nic frustrujícího než strávit hodiny úpravou vlasů, aby se při troše větru a vlhkosti zacuchaly. Některé typy vlasů jsou k tomu náchylnější než jiné, ale vyšší teploty a vlhkost mohou i z těch nejuhlazenějších typů vlasů udělat kudrnatou kaši. Ale nebojte se! Existuje spousta triků a produktů, které můžete vyzkoušet místo toho, abyste se zoufale schovávali pod kloboukem. Pokud jsou vaším cílem hladké vlasy, podívejte se do této galerie, kde najdete ty nejlepší hacky proti krepatění.


Beauty talk s Erezem Rozenem

Charismatický izraelský parfémář stojící za řemeslnou parfémářskou značkou Zielinski & Rozen, jejíž kořeny sahají až do roku 1905, střídá vůně podle emocí. Jednu oblíbenou používá i na sladké usmíření se svojí ženou a obchodní partnerkou Leou. K jejich voňavému byznysu můžete přičichnout v pražském concept storu Symbols, který nabízí parfémy, bytové vůně i péči na tělo.


Bohouš (45): Umírající děda se nepřišel ve snu jen rozloučit. Poradil mi také, co udělat s jeho chatou

Bohouš svého dědu miloval a měl s ním velice zvláštní pouto. Setkávali se totiž ve snech. Ten poslední byl ale jiný než ostatní. Děda se v něm s vnukem přišel rozloučit a rovnou mu navrhl, co má dělat s jeho chatou.


Retro zákusek: Na likérových špičkách si pochutnáváme již přes šedesát let. S trochou šikovnosti je zvládnete i doma

Jsou jedním z tradičních zákusků klasických českých cukráren. Za jejich vitrínami hrdě stojí po boku indiánků, větrníků a věnečků a mnozí právě likérové špičky upřednostňují před všemi ostatními a není divu. Kombinace kakaového krému, vaječného likéru a čokoládové polevy je prostě skvělá.


Letuška popsala nejhorší zvyky pasažérů. Nejodpornější věc v letadle je toaletní papír, říká

Někteří cestující mají v letadle opravdu divné zvyky. O ty nejnepříjemnější se na sociální síti TikTok podělila americká letuška Cher Killoughová. Varovala například před tekutinami ponechanými v úložném prostoru nad hlavou (to by se v Evropě nestalo) a vysvětlila, proč by muži neměli chodit při turbulencích na toaletu.


Seznamte se s “rituálem hněvu”, novým trendem, který se stává virálním mezi ženami

V tzv. "rituálech hněvu" ženy platí za to, aby mohly křičet a lámat kusy dřeva, aby mohly vyjádřit všechny své negativní pocity. The post Seznamte se s “rituálem hněvu”, novým trendem, který se stává virálním mezi ženami appeared first on Instafamosos.


Nejlahodnější hráškové recepty: Připravte si vynikající omeletu nebo jemnou hráškovou polévku

Svěží zelený hrášek je jedním z neodmyslitelných symbolů léta. Je to s ním ale podobné jako s chřestem, jeho sezona je velmi krátká.


Bzučící kvíz: Co možná nevíte o včelách? Otestujte své včelařské znalosti v našem kvízu

Včely. Kde bychom bez nich my, lidé, byli. Odborníci alarmují, že počet včel rapidně rok od roku klesá a hledají se stále nové a nové způsoby, jak včely, případně další opylovače, nejen na našich zahradách udržet. I my vám na našich stránkách pravidelně přinášíme praktické informace o tom, jaké rostliny si vysadit, abyste tyto pracanty na svoji zahradu nejen přilákali, ale hlavně udrželi. Protože, pokud nebudou včely, nebude žádná úroda. Co ale...


Rozloučení se Simonou Postlerovou


Jak zvládnout odpalované těsto tak, aby bylo vaší chloubou. Videonávod vám pomůže

Moučníky z křehkého odpalovaného těsta jsou velmi oblíbené. Začátečníci z přípravy mají zbytečné obavy. Názorné video pomůže s jejich přípravou. Jakmile se naučíte základní postup, můžete ho použít na celou řadu moučníků.


Léčivé a čisticí účinky citronové šťávy

Z citrusových plodů jsou citrony nejslunečnější. Dodávají jídlům a nápojům chuť a jsou plné zdraví prospěšného vitaminu C a flavonoidů, které jsou vynikajícími antioxidanty. Věděli jste však, že kromě zdraví a dobré nálady, které konzumace citronů přináší, můžete toto povzbudivé ovoce používat také v domácnosti k čištění a odstraňování zápachu? Projděte si následující galerii a zjistěte, proč je tak skvělé milovat citron.


Jaký je rozdíl mezi expatem a imigrantem (přistěhovalcem)?

Představte si, že byste opustili zemi, kde jste se narodili a žili většinu svého života. Možná už jste slova „emigranti“ a „imigranti“ slyšeli a mysleli si, že je to to samé, ale ve skutečnosti jsou to dva různé pojmy. I když mají obě tyto skupiny něco společného, hodně věcí je odlišuje. Ať už sami patříte do jedné z těchto skupin, znáte někoho, kdo žije v cizí zemi, nebo jste prostě jen zvědaví, co to vůbec znamená, v této galerii vám vše jednoduše vysvětlíme.


Které z 5 nejlepších lahůdek mají nejlahodnější chlebíček: Téměř všechny měly mdlý salát, druhé místo obsadila retro prodejna

Za roky působení v časopisu Apetit si redaktorky Darinka s Káčou vytříbily chuťové buňky natolik, že jsme se rozhodli využít je k posuzování kvality jídla. Naší novou rubriku Apetit testuje zahajujeme naprostou českou legendou – chlebíčkem.


Jak se slaví Den matek po celém světě

Den matek je výjimečný den, který dává lidem příležitost vyjádřit vděčnost matkám a pečujícím ženám. Na celém světě existují různá data a způsoby oslav matek. V některých zemích se náboženské nebo kulturní svátky týkající se žen a rodin vyvinuly v samostatné oslavy. Pak je mnoho míst, která dávají najevo svou lásku tím, že obdarovávají matky přáníčky, čokoládou a květinami. Jedna věc je však univerzální: nepopiratelná láska a úcta k matkám na celém světě. Podívejte se do této galerie a zjistěte, jak se slaví Den matek po celém světě.


Jarní údržba zahradní sekačky: Postup krok za krokem

Tráva vesele roste a sezóna sekání je tu a s ní i čas na vytažení sekačky na trávu a jejího uvedení do provozu. S tím však souvisí také její jarní údržba. Protože bez správné péče nebude dobře fungovat, klesne výkon nebo se vám brzy porouchá. Když péči o zahradní sekačku nepodceníte, odmění se vám delší životností a […]


Ze starých rohlíků uděláte skvělou pizzu: Připravit můžete i sladkou klasiku nebo zobání k televizi

Vyhazovat staré pečivo je škoda. Třeba tvrdší rohlíky můžete zužitkovat při přípravě dobrot, kterými potěšíte celou rodinu. A nemusí vždy jít pouze o klasickou žemlovku, ale i mnoho dalších pokrmů, které zasytí, jejich výroba je snadná a nestojí moc peněz.


Jágrův kadeřník navrhl vlastní hodinky. Cena? 77 tisíc korun

Vyrobeny jsou pouze v jedenácti kusech, ciferník mají posázený diamanty a stojí téměř osmdesát tisíc korun. Tak vypadají náramkové hodinky, za jejichž vznikem stojí nejslavnější barber v Česku Lukáš Valčuha alias Laky Royal.


Ženské tajemství Aleny Schillerové. eXtra odhalila obsah své kabelky, překvapí nejednoho voliče

Politička Alena Schillerová dbá na svůj styl oblékání. Do našeho pořadu eXtra Host přišla celá v černém. "To značí dobrou náladu. Já mám černé oblečení prostě ráda. Mám takový pocit, že zeštíhluje. Možná to mám tak jenom nastaveno v hlavě. V černé se cítím dobře a lépe. Takže já mám náladu dobrou," řekla a ukázala, co vše nosí ve své kabelce.


Malování dětského pokoje aneb Volba barvy dokáže podpořit hravost, koncentraci či spánek

Zařizujete dětský pokoj? Řešíte vymalování dětského pokojíku? Zde je třeba se zaměřit na barvy, které mají pozitivní vliv na dětskou koncentraci, hravost i spánek. Jakou barvu zvolit a proč?


Těchto pět znamení nepouštějte ke grilu: Berani umí jen poučovat, Lvi se nesoustředí a snadno spálí všechno maso

Grily už se rozpalují a na dálku cítíme, jak se na nich připravují voňavé masíčko, zelenina či další lahůdky. Může se ovšem stát, že se příjemná vůně změní v nepříjemný zápach spáleniny. Jsou prostě lidé, kteří by měli jen konzumovat. Víte, která znamení horoskopu ke grilu nepouštět?


Kolik času v troubě potřebuje perfektně upečená sekaná? Možná méně, než jste mysleli

Už víte, co všechno do sekané patří. Teď přichází otázka, jak ji správně upéct. Kolik času si na českou klasiku vymezit, když ji chcete připravit k nedělními obědu? Doba, která je zapotřebí, aby sekaná strávila v troubě, se odvíjí od její podoby a množství masa.


Důležité rozměry pro malou předsíň: Prostor maximálně využije

Malá předsíň nemusí znamenat kompromis mezi designem a funkčností. S vhodným návrhem a správným využitím rozměrů lze i z té nejmenší předsíně udělat praktický a stylový vstupní prostor. Zjistěte, jaké rozměry jsou klíčové pro efektivní zařízení malé předsíně a jak je můžete využít naplno. Malé předsíně jsou při zařizování domácnosti častou výzvou. Jejich omezený prostor může být […]


Crêpes: Co všechno potřebujete do těsta na palačinky a jak si poradit i bez receptu

Když doma není tzv. nic k jídlu, většinou se vždycky najdou suroviny na palačinky. Jejich příprava je rychlá, snadná a nenáročná na zkušenosti i potřebné ingredience. Snídani, oběd nebo večeři tak můžete mít velmi rychle, z mála a pro spoustu lidí. Řeč je o francouzských tenkých palačinkách neboli crêpes.


Od minulosti k současnosti: Inspirujte se při běžném vaření svatebními pokrmy z historie. Byly prostší a levnější než dnes

Co by to bylo za svatbu bez dobrého jídla! Dnes si na svatební stůl můžeme poručit takřka cokoli podle našich chutí i vkusu. Dříve byly nevěsty odkázány na omezené zdroje, přesto z nich dokázaly vykouzlit náramnou hostinu. Svatební jídla našich prababiček si můžete připomenout i vy, hodí se na nedělní stůl i jako rychlá večeře po pracovním dni.


Znáte "kolínkoto"? Jemně pikantní a worchesterskou omáčkou ochucený pokrm z kolínek à la rizoto je jednoduchý a rychlý

Jednoduchý a rychlý pokrm je variantou rizota. Kolínkoto z těstovin skvěle chutná a potěší, když spěcháte. Syté jídlo je hotové během pár minut a zvládne ho připravit každý.


Perfektní playlist pro každý moment vašeho života

Zaznamenali jste někdy, že určité hudební skladby zní, jako by byly vytvořeny přímo pro vás? Některá slova v textech nám dodávají sílu překonat překážky, zatímco jiná přenášejí vzrušení z nově objeveného románku nebo bolest ze zlomeného srdce. Nelze popřít, že mnohé písně mají schopnost zapálit inspiraci v našich životech. Ale která skladba nejlépe odráží to, co se právě teď děje vám? Projděte si galerii a najděte tu, která vám sedí dokonale!


Jednoduchý módní trik, který vylepší každé džíny. Hotový ho budete mít během vteřiny

Džíny bezpochyby patří mezi základy šatníku. Občas nás ale mohou trochu nudit. V takový moment přichází na scénu snadný trik, který si v posledních měsících oblíbily snad všechny módní expertky. A během vteřiny ho zvládnete i vy.


Slavné mojito: Koktejl milovaný Ernestem Hemingwayem zvládnete připravit i doma

Světový den koktejlů připadá na 13. května. Jak jinak ho lze oslavit, než mojitem, jedním z nejslavnějších koktejlů vůbec... Podívejte se na náš videorecept.


Jak dobře uvařit rýži, aby byla perfektní? Není jenom jeden způsob

Rýži nemusíte vařit jen v hrnci. Moderní kuchyňské vybavení poskytuje i jiné způsoby, jak se s rýží popasovat a uvařit ji na jedničku. Zkuste třeba rýžovar nebo mikrovlnku.


Samosběry jahod 2024 začínají dříve než obvykle. Jahod je letos málo a podražily, ale nasbíráte je i za 60 Kč/kg

Samosběry jahod jsou u nás velmi oblíbené a každoročně se na ně připravují pěstitelé i lační zákazníci. Pokud nemáte možnost, vypěstovat si jahody na vlastní zahradě, pak je samosběr u pěstitelů ta nejlepší příležitost, jak si dopřát plně dozrálé a čerstvé plody bez hniloby. V obchodech obvykle nikdy stejně kvalitní a čerstvé plody neseženete.


Celebrity si oblíbily slow fashion: Nejnovější trendy v udržitelné módě představí Good Festival

Světem módy už několik let hýbe stále rostoucí odpor k fast fashion. Co je principem udržitelnosti v oblékání a jak jej jednoduše dosáhnout? Pražský Chodov právě hostí festival, který vám o trendech "pomalé" módy řekne víc. A můžete si tam pořídit i udržitelné kousky do šatníku.


Od tymiánu k načasování: základní tipy pro pěstování vlastní bylinkové zahrádky

V domácnosti každého skvělého kuchaře se skrývá potenciál pro krásnou, voňavou kuchyňskou zahrádku plnou čerstvých kulinářských bylinek. Bylinky vdechují nový život starým receptům a jejich pěstování a použití je snadnější, než si možná myslíte! Navíc kuchyňské bylinky jistě zpestří a ochutí každý pokrm. Většinu nebo všechny bylinky sice můžete koupit v obchodě balené, ale často velmi rychle zvadnou nebo se zkazí a mohou být poměrně drahé. Chcete-li ušetřit čas a peníze a zároveň mít k dispozici co nejčerstvější a nejdéle trvající suroviny, zvažte pěstování vlastních kuchyňských bylinek. Klikněte a dozvíte se, jak na to.


Párty pro odhalení pohlaví skončila nepříjemně pro hosta

Během párty pro odhalení pohlaví, hostka měla nepříjemný zážitek poté, co dostala velké množství barevného prášku do obličeje. The post Párty pro odhalení pohlaví skončila nepříjemně pro hosta appeared first on Instafamosos.


William konečně řekl, jak na tom Kate je. Karel III. přišel o jeden ze smyslů

Příznivci britské princezny Kate, která od zimy bojuje s rakovinou, mají důvod k radosti. Princ William totiž při nedávném veřejném vystoupení promluvil o princeznině stavu. O Kate řekl pozitivní zprávy. Podrobnosti o svém boji s rakovinou nedávno odhalil také britský panovník Karel III.


Česko může mít první královnu krásy tmavé pleti. Žhavá Tina bojuje celý život s rasismem

Finále Miss Czech Republic 2024 je za rohem. O korunku krásy a prestižní titul se letos uchází i Tina Diallo, kterou si mnozí pamatují také z Love Islandu. Tahle kráska původem ze Senegalu soutěží s číslem 7 a je vůbec první dívkou tmavé pleti v historii soutěže. "Vím, že nejsem typická pro československý trh," říká v rozhovoru pro eXtra.cz okouzlující Tina a věří, že její vítězství by mohlo posunout naši společnost.


Proč jsou nejpevnější vztahy ve dvojicích, kde jeden je typ rozumový a druhý citový

Protiklady se přitahují, to je známá věc. Černá a bílá, oheň a voda, kočka a pes – mezi všemi to může, ale samozřejmě ne bez výjimky, fungovat. A v našem případě je to i odpověď na otázku, proč jsou nejpevnější vztahy ve dvojicích, kde je jeden typ rozumový a druhý citový.


Denní horoskop na čtvrtek 16. 5. 2024: Vodnářům hrozí konflikty, Lvi by měli zvolnit

Denní horoskop pro všechna znamení zvěrokruhu na čtvrtek 16. 5. 2024. Podívejte se, co vás tento den čeká a čeho byste se případně měli vyvarovat.


Milan Peroutka s Dominikem upekli dort lásky. Kromě módy je pojí i vášeň ke sladkému

Zpěvák Milan Peroutka (33) od té doby, co tvoří pár s Dominikem Roubínkem (25), jenom kvete. Nejenže kam přijde, tam rozdává pozitivní náladu, ale kromě zpívání by se uživil i jako cukrář. K pečení ho přivedl právě jeho partner.


Bydlení pro mladé: Jak na něj dosáhnout?

Bydlení je dnes pro mladé sice dosažitelné, ale s komplikacemi. Beznadějná však touha po vlastním bydlení není, ani v mladém věku. Odborníci z Banky.cz poradí, jak na bydlení dosáhnout s využitím hypotéky nebo jejích alternativ. Zastavíme se také u dotací na vlastní bydlení a u zvýhodněných úvěrů pro žadatele mladšího věku.


Jaké je pro vás ideální americké město na základě vaší osobnosti?

USA s 50 státy a tisíci obcemi nabízejí rozmanité možnosti pro obyvatele všech preferencí. Lidé, kteří mají podobné zájmy a preference, se často přiklánějí k lokalitám, které jim poskytují takový životní styl, jako je hojnost slunečního svitu nebo široký výběr vín. Zajímá vás víc? Prohlédněte si tuto galerii a objevte ideální destinace, které nejlépe vyhovují vaší osobnosti a preferencím.


Zábavný kvíz: WC, SRPŠ nebo QR. Víte, co znamenají zkratky, které denně používáte?

Narážíme na ně denně a víme a nad jejich významem ani nepřemýšlíme. Víme, co nám chtějí říct a řídíme se jimi, aniž bychom často věděli, co se ze písmenky skrývá. Přemýšlíte někdy nad tím, kam vlastně jdete, když se vydáte na WC? Ověřte si své znalosti v našem kvízu!


Vysaďte volně rostoucí živý plot z keřů, které vás na jaře potěší nádhernými květy a na podzim chutnými plody

Když se řekne živý plot, většina z nás si vybaví neproniknutelnou stěnu ze stálezelených tújí. Přitom máte na výběr tolik možností, které keře k olemování pozemku využít! Strohost tújí tak můžete vyměnit za proměnlivost listnatých keřů, které vás na jaře oslní kouzelnými květy, v létě a na podzim potěší chutnými plody, a navíc budete obdivovat pestré barvy jejich listů.


Základy šatníku pro ženy po 40 a 50: Které kousky by vám ve skříni neměly chybět?

Základy šatníku se v průběhu života mění. To, co nosí dvacetileté dívky, nemusí vyhovovat starším ženám a naopak. I když jsou některé kousky oblečení nadčasové, módní základ, který by měla každá z nás mít k dispozici, se přeci jen liší podle věku. Pojďme se podívat, jak by měla vypadat módní výbava současných čtyřicátnic a padesátnic.


Pampeliškový sirup: jednoduchý na přípravu, podpoří vaše zdraví

Pampeliška čili smetánka lékařská je jednou z nejznámějších květin vůbec. Má zajímavé vlastnosti, které využíváme při léčbě nejrůznějších chorob. Využívají se z ní květy, listy, ale také kořeny. Z květů se nejčastěji připravuje pampeliškový med nebo pampeliškový sirup. Zatímco jedni považují med za hustější verzi sirupu, jsou tací, kteří se oproti výrazu med ohrazují. Med je totiž podle nich pouze produktem včel.


Před bezem klekni. Bylinkářka radí, jak nechybovat při sběru a sušení květů bezu

Před heřmánkem smekni, před bezem klekni. Toto staré české přísloví mluví za vše. Bez černý má studiemi prokázanou řadu léčivých účinků. Zkušená bylinkářka Karolína Josková pro Deník vysvětluje, co léčí květ černého bezu a na co je zase dobrá bezinková šťáva. Prozradí i to, jak správně připravit z černého bezu čaj, abychom se nepředávkovali.


Jak připravit balkon na léto: Tipy na úpravu a dekorace pro dokonalý letní relax

Příchod letních měsíců přináší touhu po venkovním odpočinku a relaxaci na balkoně. Aby byl váš balkon připravený na letní období, je důležité provést úpravy a přidat vhodné dekorace. Dnes se nezaměříme jen na praktické tipy, ale přidáme i hezkou inspiraci. Letní období je ideální k trávení více času venku na balkoně, kde si můžete užít slunného […]


Potraviny s vysokým obsahem soli, které vás možná překvapí

Někdy je snadné zapomenout, kolik soli je v jídle, které jíme. Často je snadné se domnívat, že pokud to se solí u stolu nepřeženeme, není to žádný problém. Problém však spočívá v tom, že velká část toho, co konzumujeme, už obsahuje příliš mnoho soli, i když si ji sami nepřidáváte. Prohlédněte si následující galerii a zjistěte, které potraviny mají vysoký obsah soli.


Katka (42): Dcera má vysoké kapesné a vše, nač si ukáže. Přesto se uchýlila k nepochopitelnému činu

Katka má jedinou dceru Pavlínku. Je to vymodlené dítě, proto ji s manželem opečovávají jako vzácnou květinku. Jenže Pavlínce je to málo a zjistila, jak si může snadno přilepšit.


Chladivé salátové kombinace pro nadcházející horké dny

Saláty jsou chutné v každém ročním období a navíc jsou zdravé a prospěšné. Zdá se však, že salát chutná mnohem lépe v létě, kdy je horko a slunečno a ovoce a zelenina jsou nejzralejší a nejvoňavější. Není tedy nejvyšší čas začít plánovat salátové dny? Klikněte na následující galerii a prohlédněte si seznam skvělých salátových kombinací pro nadcházející horké dny.