Zábava

Trending:


Jágrův kadeřník navrhl vlastní hodinky. Cena? 77 tisíc korun

Vyrobeny jsou pouze v jedenácti kusech, ciferník mají posázený diamanty a stojí téměř osmdesát tisíc korun. Tak vypadají náramkové hodinky, za jejichž vznikem stojí nejslavnější barber v Česku Lukáš Valčuha alias Laky Royal.


Epilepsie: Varovné Znaky, Na Které Je Třeba Si Dát Pozor

Souhrn Neurologická porucha, která způsobuje záchvaty nebo neobvyklé pocity a chování. Léčba může kontrolovat epizody. Některé děti přerostou tento stav, jak stárnou. Příznaky Pokud máte nové, závažné nebo trvalé příznaky, obraťte se na poskytovatele zdravotní péče. Příznaky epilepsie se mezi jednotlivci značně liší a závisí na typu záchvatu. Přízn...


Valašský frgál je nejlepším koláčem světa! V žebříčku překonal newyorský cheesecake nebo ruský medovník

Vyhlášené valašské frgály nejsou známé jen na Moravě. Důkazem o jejich slávě je i fakt, že se podle gastro průvodce Taste Atlas letos umístily na prvnímmístě v žebříčku 100 nejlepších koláčů světa. Slavná valašská pizza, jak se frgálům někdy říká, si to rozhodně zaslouží.


Zeleninové „kostky“ skvěle dochutí vývar či omáčku: Připravené je máte během okamžiku a jsou úplně bez chemie

Čerstvá zelenina a bylinky jsou čím dál častěji vyhledávanějšími ingrediencemi v našich kuchyních. Polévkové koření si mnoho domácností připravuje sušením vlastních bylinek, vytvořit si jde i obdoba maggi. My se ovšem podíváme na přípravu skvělého mraženého doplňku do mnoha pokrmů.


Soběstačný domek šetří peníze za energie ale neubírá potřebný komfort

Hlavní myšlenkou je dopřát návštěvníkům odpočinek a souznění s okolní přírodou. Vytvořit oázu klidu v dnešní uspěchané době. Jak takový domek funguje?


Holka u plotny radí: Tuniské slané koblížky fricassé plněné tuňákem, vajíčkem a zeleninou si zamilujete na první ochutnání

Kdo mě sleduje delší dobu, tak ví, že mě zahraniční kuchyně baví a moc ráda objevuju nová jídla. Některá už se nastálo zařadila do našeho rodinného menu. Patří sem i nadýchané slané tuniské koblížky, které si můžete naplnit, čím chcete. Příprava je jednoduchá a chuť fantastická.


Kámen, dřevo a sklo: Nesvačilka se po více než 100 letech dočkala vysněné kaple

Snily o ní generace, dočkali se až současníci. Obec Nesvačilka na Brněnsku se pyšní unikátní kaplí z kamene, dřeva a skla. Ve středu ji za účasti stovek věřících slavnostně vysvětil brněnský biskup Pavel Konzbul.


Těchto pět znamení nepouštějte ke grilu: Berani umí jen poučovat, Lvi se nesoustředí a snadno spálí všechno maso

Grily už se rozpalují a na dálku cítíme, jak se na nich připravují voňavé masíčko, zelenina či další lahůdky. Může se ovšem stát, že se příjemná vůně změní v nepříjemný zápach spáleniny. Jsou prostě lidé, kteří by měli jen konzumovat. Víte, která znamení horoskopu ke grilu nepouštět?


Máslo, nebo margarín: co je pro vás lepší?

Když se rozhodujeme mezi máslem a margarínem, je těžké určit, který je pro naše zdraví vhodnější. Na jedné straně máslo obsahuje nasycené tuky, které bychom měli omezovat, protože jejich nadbytek škodí srdci. Na druhou stranu je margarín ultra zpracovaná potravina a někdy obsahuje transmastné kyseliny, které jsou většinou považovány za ještě horší než jejich nasycené protějšky. To je skutečně jedna z debat o potravinách, která se táhne už desítky let, a bohužel tím složitost nekončí. Zajímá vás to? Podívejte se do této galerie a zjistěte více.


Nepromarněte šanci a připravte si zdravé sirupy skoro zadarmo: Získáte láhve plné chuti i vitamínů

Jaro je časem bylinek, květů a výhonků. Právě ony v sobě mají spoustu zdraví prospěšných látek, voní a skvěle chutnají. Jednou z variant, jak jich využít, je příprava domácích sirupů. Pít je pak můžete pít po celý rok. Při jejich výrobě se obejdete bez konzervantů.


Používáte jen smetanu na vaření? Tak to děláte špatně, přečtěte si, kam jednotlivé smetany patří

Smetana má v naší kuchyni své nenahraditelné místo. Ať už chcete své blízké překvapit krémovou polévkou nebo nadýchaným zákuskem po vydatném obědě, dodá vašim dobrotám tu správnou chuť. Víte, čím se od sebe různé druhy smetany liší? Poradíme vám, jak se v obchodě rychle zorientovat, aby vaše kulinářská pověst zůstala bez poskvrny.


Zcela přírodní čisticí prostředky, které skutečně fungují

Nemáte-li dostatek čisticích prostředků nebo jste připraveni zbavit se drsných chemikálií, existuje spousta přírodních čisticích prostředků, které vám pomohou zajistit zářivý vzhled celé domácnosti. Pomocí ingrediencí, které již pravděpodobně máte doma, si můžete poradit se vším od vodního kamene až po špinavá okna. Zajímá vás to? Pak si proklikejte tuto galerii, kde najdete několik přírodních tipů na čištění.


Zvláštní stromy se zajímavou historií

Stromy jsou tu s námi už dlouho. Některé dokonce i tisíce let a my máme to štěstí, že je můžeme obdivovat i dnes. Na světě existují stromy, které jsou skutečně výjimečné. Nejen proto, že jsou krásné a jedinečné, ale také proto, že za nimi stojí úžasné příběhy. V této galerii vám tyto fascinující příběhy představíme, tak klikněte a čtěte.


Umělec vytváří sochy ovoce a zeleniny, jaké jste ještě nikdy neviděli

Italský cukrář a umělec Daniele Barresi vytváří sochy ovoce a zeleniny, které jsou opravdovými mistrovskými díly. The post Umělec vytváří sochy ovoce a zeleniny, jaké jste ještě nikdy neviděli appeared first on Instafamosos.


Jak doma vyrobit těstoviny krok za krokem

Milujete italskou kuchyni a její přípravu? Naučíme vás vyrobit čerstvé domácí těstoviny jako od italské babičky. A přijdeme na kloub správné délce vaření u jednotlivých druhů těstovin pro nebeské italské „al dente“!


Nejlepší dárky pro vaše mazlíčky!

I když si váš mazlíček vystačí s málem, tak to neznamená, že neocení pěkný dárek. Ale na rozdíl od lidí, kteří si mohou říct, co chtějí, může být výběr dárků pro domácí mazlíčky trochu komplikovanější. Zvlášť když je dnes na trhu tolik produktů. Ale nebojte se! V této galerii najdete spoustu skvělých nápadů na dárky - od zábavných hraček pro kočky až po luxusní kočárek pro psy. Klikněte a inspirujte se!


Shopaholicadel se topí v dluzích, pomoc rodiny ale odmítá. Musela by splnit jednu podmínku, která jí není po chuti

Na sociálních sítích bizarní influencerky Adély Pulcové, dříve známé jako Shopaholicadel, nyní nově FashionAdel, můžeme v současné době sledovat v přímém přenosu začátek jejího konce. Ačkoli by její rodina, s níž již několik let není v kontaktu, byla ochotna jí v těžké životní situaci pomoci, jak sdělila prostřednictvím SMS zpráv youtuberovi FatDadovi, Adéla o pomoc rodiny nemá vůbec žádný zájem. Matka se sestrou totiž mají podmínky, které se...


Zvenčí nenápadný domek ukrývá pohádkový rustikální interiér

Rozpadající se chatka na pozemku velkého panství stála po dlouhá staletí stranou vší pozornosti. Zaměstnanci hrabství sem tajně chodili hrát karty. Časem se na domek zapomnělo a zarostl vavřínem. Současní majitelé ho doslova vysekali z hustého porostu a vytvořili z něj místo, kde se utváří vzpomínky na celý život.


Fantastické a fascinující využití česneku v průběhu věků

Každý ví, že některé potraviny jsou zdravější než jiné. Některé druhy zeleniny obsahují specifické vitamíny a minerály, které jiné potraviny neobsahují. Česnek však přináší zcela nový význam slova "superpotravina". Dlouho předtím, než se česnek stal nejlepším přítelem kuchařů, se používal po celém světě téměř ke všemu, jen ne k vaření. V průběhu tisíciletí hrál česnek roli všeho možného, od steroidu po afrodiziakum. Ještě působivější je, že mnohé z těchto dávných zdravotních účinků byly od té doby vědecky prokázány. Máte v kuchyni přebytek česneku? Čtěte dále a objevte některá starodávná využití česneku, která by vás mohla inspirovat.


Nepečené smetanové řezy s čokoládou si budete připravovat často: Jsou rychle a snadno hotové a chutnají božsky

Popularita nepečených dezertů v posledních letech výrazně roste. Tento trend můžeme pozorovat nejen v domácích kuchyních, ale i v nabídce kaváren, cukráren a restaurací. Nepečené dezerty mají mnoho výhod, mezi které často patří jednoduchost a rychlost. To dokazují i smetanové řezy, na které nabízíme recept.


Tuhá smetana clotted cream je skvělá jen tak na sušenky s marmeládou. Kulinářský publicista Eugen Štumpf prozradí, jak se vyrábí

Clotted cream je tuhý smetanový krém s obsahem 55-64 % tuku. Právě díky němu má neodolateně jemnou chuť. Kulinářský publicista Eugen Štumpf objasňuje podrobnosti ohledně tohoto britského krému, my přidáváme recept, jak si tuto specialitu snadno připravit doma.


Průvodce čištěním dřevěné podlahy na terase: Tipy a triky pro dokonalou údržbu

Dřevěná podlaha na terase je krásným a příjemným prvkem zahrady, ale vyžaduje pravidelnou údržbu, aby zůstala atraktivní a odolná vůči povětrnostním vlivům. Podívejte se na různé metody a tipy, jak správně vyčistit dřevěnou podlahu na terase a prodloužit její životnost. Dřevěné podlahy na terasách jsou vystaveny různým vnějším vlivům, včetně deště, slunečního záření, plísní a […]


Potraviny, jejichž trvanlivost nikdy (nebo téměř nikdy) nevyprší

Při pořizování zásob potravin, ať už pro případ nouze, nebo jen proto, že jsou ve slevě, je důležité si uvědomit, které ingredience vám za své peníze dají více. Zatímco čerstvé potraviny mají trvanlivost pouhých několik dní, existují i takové, které vydrží i několik let - nebo jejich trvanlivost nevyprší vůbec! Potraviny a nápoje v této galerii budou vždy po ruce, když je budete potřebovat. Pokud si chcete ušetřit peníze, klikněte na galerii a dozvíte se, které potraviny vám vydrží nejdéle!


Bohouš (45): Umírající děda se nepřišel ve snu jen rozloučit. Poradil mi také, co udělat s jeho chatou

Bohouš svého dědu miloval a měl s ním velice zvláštní pouto. Setkávali se totiž ve snech. Ten poslední byl ale jiný než ostatní. Děda se v něm s vnukem přišel rozloučit a rovnou mu navrhl, co má dělat s jeho chatou.


Léčivé a čisticí účinky citronové šťávy

Z citrusových plodů jsou citrony nejslunečnější. Dodávají jídlům a nápojům chuť a jsou plné zdraví prospěšného vitaminu C a flavonoidů, které jsou vynikajícími antioxidanty. Věděli jste však, že kromě zdraví a dobré nálady, které konzumace citronů přináší, můžete toto povzbudivé ovoce používat také v domácnosti k čištění a odstraňování zápachu? Projděte si následující galerii a zjistěte, proč je tak skvělé milovat citron.


Udržitelné triky, které z vás udělají lepšího zahradníka

Pokud čtete tento článek, pak je pravděpodobné, že máte zahradu nebo prostě milujete zahradničení. Lidé obdělávají půdu po tisíciletí a zdá se, že z toho máme potěšení dodnes. V kontaktu s přírodou, pěstování vlastních potravin a péči o rostliny je prostě něco, co nás k zahradničení připoutává. Pokud jste začínající zahrádkář, jistě jsou věci, které možná ještě neznáte. Ale nebojte se: ujišťujeme vás, že po přečtení této galerie budete mít spoustu nových věcí, které můžete vyzkoušet! Klikněte a objevte tajemství, která musí znát každý zahrádkář.


Souvislost mezi cvičením a kreativitou

Co mají společného řešení problémů, inovace a adaptivní myšlení? Jsou to produkty tvořivosti, kdy využíváme svou mysl k nelineárnímu hledání řešení problémů. S tím, jak se náš svět stává technologicky vyspělejším, se kreativita stává ještě více ceněnou devizou. Četné studie zjistily souvislost mezi kreativním myšlením a poslechem hudby, pobytem v přírodě a pozitivním pocitem. Věděli jste ale, že mírný pohyb a cvičení mohou mít také velký přínos pro kreativní mozek? Zaujalo vás to? Klikněte a dozvíte se, proč fyzická aktivita zvyšuje kreativitu.


Oblékejte se jako slavné ženy. Sestavte si dostupný outfit podle Victorie Beckham nebo Sarah Jessicy Parker

Některé ženy v tom zkrátka umí chodit. Vybrali jsme pro vás pět módních ikon, které v současnosti patří k těm, jež svým stylem udivují celý svět a udávají módní trendy. Poradíme vám, jak se obléct jako ony.


Anička Slováčková dlouho bez vlasů nezůstala! Přiznala slzy v očích

Anička Slováčková kvůli náročné léčbě rakoviny už potřetí musela shodit vlasy. Naštěstí dnes existují lidé, kteří dokážou udělat takovou paruku, že člověk nepozná rozdíl mezi parukou a vlastními vlasy. A zpěvačka a herečka je za to hodně ráda!


Odpor proti dani z nemovitosti


Fascinující kontrasty ve starém činžáku: Jak černá kuchyně oživila historický byt

V třípokojovém bytě najdete všechny současné trendy. Přírodní materiály v kombinaci s betonovou stěrkou, béžové tóny v kontrastu s černou barvou, nebo ryze industriální minimalistické prvky vedle romantických detailů.


Nejmocnější a nejvlivnější královny všech dob

V hodinách dějepisu jsme většinou slyšeli spíše o mužských panovnících, ale existovaly i mocné ženy, jejichž koruny zářily stejně jasně, ne-li více. Příběhy těchto královen, od starověkého Egypta až po éru renesanční Evropy, jsou důkazem toho, že i ženy mohou vládnout. Projděte si tuto galerii, ve které se podíváme na některé z nejmocnějších královen, které kdy žily.


9 pokojových rostlin, které provoní váš obývací pokoj

Mít pokojové rostliny nejen přidává krásu a svěžest do prostoru, ale také může provonět váš obývací pokoj příjemnými vůněmi. O post 9 pokojových rostlin, které provoní váš obývací pokoj apareceu primeiro em DecorStyle.


Recept na zdravý životní styl podle Rebel Wilson: Co jí pomohlo získat postavu snů?

Každý, kdo někdy nebyl spokojený se svým tělem a toužil to změnit, se jistě dostal do fáze, kdy si řekl, že už nemá sílu a že to nezvládne. Herečka Rebel Wilson ovšem dokazuje pravý opak. Nejen, že se jí v roce 2020 podařilo shodit téměř 30 kilogramů, ale také zcela změnila svůj životní styl. A váhu si stále drží. Pojďme se podívat na její běžný den a nahlédněme pod pokličku tajemství jejího nového, zdravého já.


Fiala s krýglem v ruce, Pekarová po boku fešného manžela a pařmen Jurečka. Na grilovačce SPOLU teklo pivo proudem

Koalice SPOLU uspořádala v úterý další grilovačku. Ačkoli počasí příliš nepřálo, nakonec byla akce velmi vydařená, jak zachytili fotografové eXtra.cz. Půllitr dobrého piva si neodpustil premiér Petr Fiala ani předsedkyně Sněmovny Markéta Pekarová Adamová, kterou celou dobu neopouštěl úsměv na tváři.


Žáby na zahradě? Važte si jich a rozhodně je nevyhánějte

Pro někoho krásné, pro druhé trochu oslizlé anebo příliš vláčné. Takové jsou žáby kuňkalky, které můžete občas spatřit i v blízkosti vašeho pozemku. Tyto pomocníky můžete potkat nejčastěji tam, kde je vlhko a slunce. Máte-li na zahradě rybníček, je pravděpodobné, že zde najdete žabí kamarády i ve větším počtu. Není ale důvod je hned vyhánět, dokáží být nápomocné. Zaženou hravě otravné mouchy, bzučivé komáry, a dokonce si poradí i se slimáky,...


Neumíte šetřit? Opěvovaná japonská metoda Kakebo vás to naučí. Naspoříte peníze a posílíte charakter

Máte pocit, že přestože nevyděláváte zrovna málo peněz, protékají vám mezi prsty? Týden před výplatou se podíváte na účet a ptáte se sama sebe, kam to všechno zmizelo? Toužíte už dlouho po krásné luxusní kabelce, nebo parádní dovolené, ale myslíte si, že se vám nikdy nepodaří našetřit si na ně? V tom případě se pojďme podívat, jak se to dá změnit. Řešením může být velmi opěvovaná japonská metoda Kakebo.


Třípokojový byt pro mladou rodinu v severském minimalistickém stylu

Stačí se projít sedmdesátimetrovým bytem a rychle zjistíte, jací jsou jeho obyvatelé. Milují design, výtvarné umění, hudbu a čínskou kulturu. Jak se jejich záliby promítly v interiéru?


Den matek se v Česku slaví už 101 let! Kde se ale vzal?

Den matek se u nás již tradičně slaví druhou květnovou neděli, letos připadá na 14. května. Poprvé se na našem území oslavy dne matek objevily přesně před 100 lety, v roce 1923. Tehdy svátek matek začala propagovat především Alice Masaryková, dcera prezidenta Tomáše Garrigua Masaryka a bojovnice za ženská práva.


Blíží se období svateb. Jaké jsou největší trendy svatebních šatů pro letošní rok?

Ať už chystáte na tento rok svatbu, nebo ne, je dobré znát letošní trendy, které se týkají svatebních šatů. Přeci jen - co kdyby náhodou? Nahlédněme zpět do podzimu loňského roku na New York Bridal Fashion Week a pojďme se ještě před začátkem sezóny podívat, jaké střihy, ozdoby a doplňky budou svatebním šatům letos vládnout. Pro inspiraci si prohlédněte galerii.


Jak ušetřit při praní prádla? Pozor na výběr pračky, volbu teploty a správnou údržbu

Praní prádla je běžnou povinností, která však do jisté míry představuje nezanedbatelné náklady. Nicméně i zde lze ušetřit. Jak? Prozradíme jednoduché triky, díky kterým je to možné.


Celebrity si oblíbily slow fashion: Nejnovější trendy v udržitelné módě představí Good Festival

Světem módy už několik let hýbe stále rostoucí odpor k fast fashion. Co je principem udržitelnosti v oblékání a jak jej jednoduše dosáhnout? Pražský Chodov právě hostí festival, který vám o trendech "pomalé" módy řekne víc. A můžete si tam pořídit i udržitelné kousky do šatníku.


Pětici základních francouzských omáček zvládne každá dobrá kuchařka nebo kuchař. Které to jsou?

Francouzská kuchyně byla vždy symbolem harmonicky poskládaných chutí a vůní. Do jejích pevných kulinářských základů neodmyslitelně patří i pět mateřských omáček, které jsou základem spousty dalších pokrmů. Víte, které to jsou a jak je připravit?


Jak na dokonalý rebarborový koláč jako od babičky: Verze s pudinkem a drobenkou chutná naprosto úžasně

S úrodou ovoce to letos po dubnových mrazech sice vypadá bledě, vynikající koláče ale uděláte třeba i z rebarbory. Ty si navíc můžete upéct třeba hned. Rebarborová sezona totiž právě vrcholí, tak je třeba ji využít. V pudinkovém koláči z křehkého těsta její nakyslá chuť navíc krásně vynikne.


Zázračná holčička Shanti Devi: Popsala dokonale nejen svůj minulý život, ale i ten posmrtný

Když bychom nahlédli do náboženských a filozofických knih, narazili bychom hned na několik kapitol pojednávajících o reinkarnaci. Že nejde o pouhý výmysl, má dokazovat příběh mladé dívky jménem Shanti Devi z Dillí v Indii, která ve třicátých letech dvacátého století tvrdila, že reinkarnaci prožila.


O víkendu vypukne Maker Faire. Program je hotový, tady je pár lákadel

Už o nadcházejícím víkendu proběhne největší český festival kreativity, pražský Maker Faire. Na zvídavé každého věku i celé rodiny čeká našlapaný program,...


Nejkrásnější přání ke Dni Matek – inspirujte se slavnými osobnostmi a popřejte své mamince jako J.K. Rowling nebo Sophia Loren

Nejkrásnější přání ke Dni Matek – inspirujte se slavnými osobnostmi a popřejte své mamince jako J.K. Rowling nebo Sophia Loren. Maminky slaví svůj svátek v různých zemích v různé dny, u nás a také například ve Spojených státech amerických se jedná o druhou květnovou neděli. V roce 2021 připadne Den matek na 9. květen. Jako skutečně oficiální, celonárodní svátek, se historicky slavil v USA v roce 1914, u nás se jeho počátek datuje do roku 1923.


15 receptů na báječnou grilovačku: Překvapte své hosty tím nejlepším

Grilovací sezóna byla odstartována a my jsme pro vás připravili výběr našich nejlepších receptů. Vybírat můžete mezi těmi klasickými i netradičními a vyzkoušet nové chutě a vůně. Grilování pro vás bude jistě zábavnější.


Strašák jménem celulitida: Jak s ní před létem zatočit na poslední chvíli a neutratit majlant

Přípravy dokonalé figury do plavek se povážlivě krátí: Jak zatočit s nenáviděnou pomerančovou kůží, než obléknete minišaty nebo vyrazíte na vytouženou dovolenou? Účinných možností se nabízí hned několik.


Obrovský úspěch krásné Marie. Blondýnka s andělskou tváří bojuje o korunku krásy, v modelingu přitom nemá žádné zkušenosti

Finále Miss Czech Republic 2024 je za rohem a o korunku krásy a prestižní titul se letos uchází i Marie Babíčková (19). Tahle kráska s andělskou tváří se kromě cesty Miss připravuje na studium pedagogické fakulty, věnuje se hudbě, ale světem modelingu byla dosud naprosto nepolíbená. Co ji přimělo podat přihlášku a pociťuje rozdíl mezi sebou a dalšími dívkami, které už v této sféře zkušenosti mají? I o tom se rozpovídala pro eXtra.cz.