Lifestyle

Trending:


KVÍZ: Vyzkoušejte, kolik toho víte o zvířatech, která žijí v našich lesích

Naše lesy jsou plné nádherných zvířat. Lišek, zajíců, srnců a dalších. Zkuste si náš kvíz a zjistěte, kolik toho o nich víte.


Potraviny, které zhoršují stav pleti: Kterým je lepší se vyhnout?

Ačkoliv akné a další různé nedokonalosti pleti trápí především teenagery, mnoho žen s těmito problémy bojuje i v dospělosti. Můžete mít sebelepší skin care produkty, ale příčinou těchto potíží mohou být mnohdy i potraviny, které konzumujete. Kterým je lepší dát sbohem?


Které maso je vhodné na svíčkovou? Kromě klasického hovězího i zvěřina

Svíčková omáčka patří mezi slavnostní jídla, která nesmí chybět na nejedné svatbě, rodinné oslavě či jiné výjimečné události. Základem úspěchu je správný výběr masa a právě s tím vám v našem článku poradíme.


Nebezpečné a nechutné práce, díky kterým si budete vážit té své

Možná máte šéfa, který vám v neděli posílá e-maily a očekává, že mu odpovíte. Možná sedíte u stolu více než osm hodin a zhoršuje to vaše problémy se zády. I když jsou to všechno pádné důvody, proč si na svou práci stěžovat, určitě si jí budete vážit o něco víc, až se seznámíte s následujícími zakázkami. Klikněte na tuto galerii a podívejte se na ty, kteří to mají pravděpodobně horší než vy.


Holka u plotny radí: Tuniské slané koblížky fricassé plněné tuňákem, vajíčkem a zeleninou si zamilujete na první ochutnání

Kdo mě sleduje delší dobu, tak ví, že mě zahraniční kuchyně baví a moc ráda objevuju nová jídla. Některá už se nastálo zařadila do našeho rodinného menu. Patří sem i nadýchané slané tuniské koblížky, které si můžete naplnit, čím chcete. Příprava je jednoduchá a chuť fantastická.


30 italských receptů do 30 minut: Rychlá rodinná jídla, se kterými zazáříte

Italská kuchyně je prostě neodolatelná. Zahrunuje nekomplikovaná, avšak vynikající jídla. Poznejte i vy pravou chuť Itálie! Připravili jsme pro vás 30 receptů, které nepotřebují složitou přípravu, ale vždy s nimi uděláte dojem. Ať už jde o cacciatore, lasagne nebo pravé italské rizoto.


6 významných způsobů, jak udělat váš domov jedinečnějším

V světě, kde domy často následují předem stanovené vzory designu a dekorace, je stále větší poptávka po způsobech, jak udělat domovy jedinečnější a výraznější. O post 6 významných způsobů, jak udělat váš domov jedinečnějším apareceu primeiro em DecorStyle.


5 mikrotrendů, na které teď nedají dopustit módní expertky. Jak je zakomponovat do svého šatníku?

Po každé sezóně módních přehlídek a fashion weeků se s novými trendy na nadcházející sezónu roztrhne pytel a my napjatě čekáme, na co se můžeme těšit… pokud vůbec na něco. Ne všichni se chtějí nechat ovlivňovat nejrůznějšími módními výstřelky a raději zůstávají v zajetých kolejích nadčasových kousků. To ovšem neznamená, že nemůžete být in. Stačí následovat pětici mikrotrendů, na které nyní nedají dopustit módní expertky. Většinu z nich už navíc...


Jak použít čerstvý koriandr? V mnoha světových kuchyních má své pevné místo. Zamilujte si ho také

Zelená nať koriandru má lehce štiplavé bylinné aroma, které pro svoji výraznost nemusí každému učarovat. Jsou však pokrmy, které si bez něj nelze představit. Kde použít čerstvý koriandr? Především v pokrmech, indické, thajské a mexické kuchyně.


Kontroverzní módní trendy posledních let: Lepící pásku místo náramku či roztrhané punčocháče pořídíte za desetitisíce

Móda je všelijaká. Dává nám prostor vyjádřit své nejkreativnější myšlenky a svou osobnost. V módním průmyslu neexistuje objektivita – je to jako umění. Každému se líbí něco jiného a názory jsou naprosto subjektivní. Některé módní domy ale přišly s poněkud kontroverzními návrhy, které překvapily i ty největší fashion nadšence. Pojďme se na některé z nich podívat.


Nejlepší dárky pro vaše mazlíčky!

I když si váš mazlíček vystačí s málem, tak to neznamená, že neocení pěkný dárek. Ale na rozdíl od lidí, kteří si mohou říct, co chtějí, může být výběr dárků pro domácí mazlíčky trochu komplikovanější. Zvlášť když je dnes na trhu tolik produktů. Ale nebojte se! V této galerii najdete spoustu skvělých nápadů na dárky - od zábavných hraček pro kočky až po luxusní kočárek pro psy. Klikněte a inspirujte se!


Zcela přírodní čisticí prostředky, které skutečně fungují

Nemáte-li dostatek čisticích prostředků nebo jste připraveni zbavit se drsných chemikálií, existuje spousta přírodních čisticích prostředků, které vám pomohou zajistit zářivý vzhled celé domácnosti. Pomocí ingrediencí, které již pravděpodobně máte doma, si můžete poradit se vším od vodního kamene až po špinavá okna. Zajímá vás to? Pak si proklikejte tuto galerii, kde najdete několik přírodních tipů na čištění.


Potraviny, které pomáhají v boji proti stresu, úzkosti a depresi

Příznaky deprese, úzkostí a nadměrného stresu jsou běžné u lidí na celém světě. Tyto potíže si vybírají nejen velkou psychickou daň, ale mohou se projevit i fyzicky - například přibýváním na váze. Přibírání způsobené stresem je bohužel velmi častý problém. Když je vaše tělo vystaveno velkému stresu, uvolňuje hormon zvaný kortizol, který vede ke zvýšení chuti k jídlu. Jak to funguje? Vyšší hladina kortizolu v podstatě způsobuje vyšší hladinu inzulinu v těle a pokles hladiny cukru v krvi, což je ideální kombinace pro vznik chuti na nezdravé jídlo. Lidé, kteří trpí na úzkosti, většinou spí méně a hůře. Nedostatek spánku, stejně jako stres, přispívá k tomu, že vaše tělo produkuje více kortizolu. A pak přichází chuť na mlsání... Lidé, kteří jsou ve stresu, také častěji mívají tendence k emočnímu přejídání a nemají pravidelný pohyb. Nemluvě o tom, že někdo "zapomene" jíst, když je zaneprázdněn prací, což zpomaluje metabolismus a zvyšuje pravděpodobnost, že se bude později během dne přejídat. Co kdyby vám jídlo pomohlo minimalizovat některé z výše uvedených negativních příznaků a zlepšilo náladu? Místo nějakého klasického nezdravého jídla si zkuste vzít některou z těchto zdravějších variant. Kdo by si pomyslel, že jídlo může mít takový vliv? Klikněte na tuto galerii a zjistěte, jak využít sílu jídla ke zlepšení vašeho každodenního života!


Retro zákusek: Na likérových špičkách si pochutnáváme již přes šedesát let. S trochou šikovnosti je zvládnete i doma

Jsou jedním z tradičních zákusků klasických českých cukráren. Za jejich vitrínami hrdě stojí po boku indiánků, větrníků a věnečků a mnozí právě likérové špičky upřednostňují před všemi ostatními a není divu. Kombinace kakaového krému, vaječného likéru a čokoládové polevy je prostě skvělá.


Fascinující kontrasty ve starém činžáku: Jak černá kuchyně oživila historický byt

V třípokojovém bytě najdete všechny současné trendy. Přírodní materiály v kombinaci s betonovou stěrkou, béžové tóny v kontrastu s černou barvou, nebo ryze industriální minimalistické prvky vedle romantických detailů.


Jak se slaví Den matek po celém světě

Den matek je výjimečný den, který dává lidem příležitost vyjádřit vděčnost matkám a pečujícím ženám. Na celém světě existují různá data a způsoby oslav matek. V některých zemích se náboženské nebo kulturní svátky týkající se žen a rodin vyvinuly v samostatné oslavy. Pak je mnoho míst, která dávají najevo svou lásku tím, že obdarovávají matky přáníčky, čokoládou a květinami. Jedna věc je však univerzální: nepopiratelná láska a úcta k matkám na celém světě. Podívejte se do této galerie a zjistěte, jak se slaví Den matek po celém světě.


Recept na zdravý životní styl podle Rebel Wilson: Co jí pomohlo získat postavu snů?

Každý, kdo někdy nebyl spokojený se svým tělem a toužil to změnit, se jistě dostal do fáze, kdy si řekl, že už nemá sílu a že to nezvládne. Herečka Rebel Wilson ovšem dokazuje pravý opak. Nejen, že se jí v roce 2020 podařilo shodit téměř 30 kilogramů, ale také zcela změnila svůj životní styl. A váhu si stále drží. Pojďme se podívat na její běžný den a nahlédněme pod pokličku tajemství jejího nového, zdravého já.


Základní kousky jarního šatníku pro ženy 50+: Padnoucí trenčkot, lněný komplet ani zavinovací sukně nesmí chybět

Stylistka Nikola Marková vám v novém díle pořadu 3 minuty stylu ukáže základní jarní kousky pro ženy po padesátce. Deset kousků, které vám v kombinacích vystačí na celé jaro 2024 a některé využijete v létě vám ukáže ve videu.


Souvislost mezi cvičením a kreativitou

Co mají společného řešení problémů, inovace a adaptivní myšlení? Jsou to produkty tvořivosti, kdy využíváme svou mysl k nelineárnímu hledání řešení problémů. S tím, jak se náš svět stává technologicky vyspělejším, se kreativita stává ještě více ceněnou devizou. Četné studie zjistily souvislost mezi kreativním myšlením a poslechem hudby, pobytem v přírodě a pozitivním pocitem. Věděli jste ale, že mírný pohyb a cvičení mohou mít také velký přínos pro kreativní mozek? Zaujalo vás to? Klikněte a dozvíte se, proč fyzická aktivita zvyšuje kreativitu.


Máslo, nebo margarín: co je pro vás lepší?

Když se rozhodujeme mezi máslem a margarínem, je těžké určit, který je pro naše zdraví vhodnější. Na jedné straně máslo obsahuje nasycené tuky, které bychom měli omezovat, protože jejich nadbytek škodí srdci. Na druhou stranu je margarín ultra zpracovaná potravina a někdy obsahuje transmastné kyseliny, které jsou většinou považovány za ještě horší než jejich nasycené protějšky. To je skutečně jedna z debat o potravinách, která se táhne už desítky let, a bohužel tím složitost nekončí. Zajímá vás to? Podívejte se do této galerie a zjistěte více.


Sladký hrášek obohatí půdu o dusík: Nenáročné pěstování zvládne každý

Hrášek roste takřka úplně sám, k tomu obohatí půdu o dusík, který pak využití další rostliny. Kromě hrášku dřeňového, můžete vyzkoušet hrách cukrový.


Tuhá smetana clotted cream je skvělá jen tak na sušenky s marmeládou. Kulinářský publicista Eugen Štumpf prozradí, jak se vyrábí

Clotted cream je tuhý smetanový krém s obsahem 55-64 % tuku. Právě díky němu má neodolateně jemnou chuť. Kulinářský publicista Eugen Štumpf objasňuje podrobnosti ohledně tohoto britského krému, my přidáváme recept, jak si tuto specialitu snadno připravit doma.


Anička Slováčková dlouho bez vlasů nezůstala! Přiznala slzy v očích

Anička Slováčková kvůli náročné léčbě rakoviny už potřetí musela shodit vlasy. Naštěstí dnes existují lidé, kteří dokážou udělat takovou paruku, že člověk nepozná rozdíl mezi parukou a vlastními vlasy. A zpěvačka a herečka je za to hodně ráda!


Maker Faire Praha 2024: v sobotu vypukne největší akce pro milovníky technologií

Již sedmý ročník festivalu Maker Faire zamíří tento víkend do Prahy. Na holešovickém výstavišti se odehraje klasický svátek pro všechny milovníky bastlení, geeky, nerdy a technologické nadšence. Festival láká na příjezd zajímavých youtuberů z oboru, laserové rameno, které používá NASA a chybět nemá ani zakladatel Prusa Research Josef Průša. Souvisejicí články Placené Mapy.cz? Chystá se i verze Premium V prohlížeči Chrome se objevil nový symbol:...


Stoletou stodolu přestavěl významný módní návrhář v oslnivý dům plný dřeva

Původní stodola sloužila jako klasické zemědělské zázemí a tento účel plnila dlouhé desítky let. Až současný majitel rozhodl toto místo přestavět na útulné bydlení pro sebe, ale i pro početné návštěvy, na které čeká skutečná zážitek.


Den matek podle horoskopu: Tři znamení zvěrokruhu, která nedají dopustit na své maminky

Den matek, který si připomínáme v neděli 12. 5. 2024, lze pojmout i z astrologického hlediska. Pojďte se podívat na tři znamení zvěrokruhu, která svým maminkám vděčí za mnohé.


Typy knedlíků: S houskovým, bramborovým ani tvarohovým nikdy nesáhnete vedle

Knedlíky jsou tradiční českou přílohou, ale také se mohou servírovat samostatně. Zatímco někteří nedají dopustit na bramborové knedlíky plněné masem, jiní zase dávají přednost tomu houskovému s omáčkou.


30 příznaků, že žijete v minulosti

Frustruje vás dnešní technologie nebo vás mate? Možná prostě nemáte zájem jít s dobou nebo to nepovažujete za smysluplné. Bez ohledu na konkrétní důvod lze říci, že jste uvízli v minulosti. Život v minulých časech je pro některé jako doma a na životě v jednodušších časech není navzdory moderním inovacím z podstaty nic špatného. Existuje však několik poznávacích znamení, že dáváte přednost životu ve zlatých časech minulosti, to je jisté! Které z těchto věcí stále děláte? Klikněte a prozkoumejte 30 příznaků, že žijete v minulosti.


Průvodce čištěním dřevěné podlahy na terase: Tipy a triky pro dokonalou údržbu

Dřevěná podlaha na terase je krásným a příjemným prvkem zahrady, ale vyžaduje pravidelnou údržbu, aby zůstala atraktivní a odolná vůči povětrnostním vlivům. Podívejte se na různé metody a tipy, jak správně vyčistit dřevěnou podlahu na terase a prodloužit její životnost. Dřevěné podlahy na terasách jsou vystaveny různým vnějším vlivům, včetně deště, slunečního záření, plísní a […]


Pět rychlých sladkých dárků pro maminku: Božský Malakoff ze dvou surovin, Míša dezert do skleničky nebo koláč z mikrovlnky

Již v neděli slaví svátek všechny maminky, což si zaslouží nějaký pořádný dárek. Nemusí to být nutně jen květina. Láska přece prochází žaludkem, jak je známo, a platí to i té mateřské nebo té ze strany dětí k maminkám. Takový dezert připravený s láskou pak potěší možná víc než cokoliv jiného.


Zažili jste těchto 10 nejčastějších nočních můr?

Každý z nás se někdy v životě probudil v potu tváře vyvolaném hrůzou, kterou dokáží vyvolat jen noční můry. Je to strašný způsob, jak se vrátit k vědomí, a pocity zanechávají v těle podivné stopy, ale noční můry jsou přesto nezbytnou součástí snění. Proč se tedy o nich nedozvědět něco víc? Rychle analyzujeme své zábavné sny, ať už jsou vytvořeny z našich tužeb nebo potěšení, ale noční můry jsou střiženy z úplně jiné látky, vytvořené ze všech stresů a úzkostí, které pod nimi dřímají. Ale stejně jako sny, ani noční můry není snadné rozluštit. Přijímání obrazů za bernou minci vás připraví o mnohem hlubší pochopení vašeho podvědomí a noční můry stejně spíše odrážejí vnitřní pocity než vnější situace. Opakující se noční můry mohou vypovídat ještě více a zkoumání tohoto opakování s vašimi bližními, může odhalit mnoho zákonitostí a větší propojení mezi námi, než jsme si kdy dokázali představit. Podívejte se do této galerie na 10 nejčastějších nočních můr, které lidé zažívají, a na tipy, jak můžete tyto děsivé pocity řešit.


Přínosy denního snění

Ať už jste pravidelný snílek, nebo jen tu a tam rádi sníte, všichni se někdy věnujeme umění snít. Ať už jde o čekání na autobus, nebo o odložení obávaného úkolu v práci, nechat svou mysl uniknout je skvělý způsob, jak si během náročného dne odpočinout. Naštěstí pro fanoušky snění je tu možnost nechat se unášet. Snění má totiž mnoho prokázaných výhod. Jste zvědaví? Podívejte se do této galerie a dozvíte se více.


Valašský frgál je nejlepším koláčem světa! V žebříčku překonal newyorský cheesecake nebo ruský medovník

Vyhlášené valašské frgály nejsou známé jen na Moravě. Důkazem o jejich slávě je i fakt, že se podle gastro průvodce Taste Atlas letos umístily na prvnímmístě v žebříčku 100 nejlepších koláčů světa. Slavná valašská pizza, jak se frgálům někdy říká, si to rozhodně zaslouží.


Noste oblečení podle typu vaší postavy: Zjistěte, co sluší ženám s postavou jednoho tvaru

Některé kousky se vám mohou sebevíc líbit, ale zkrátka vám nesedí, ať je zkombinujete s čímkoliv. Patříte mezi tyto ženy? Přestaňte si lámat hlavu tím, čím to je. Odpověď je totiž velmi jednoduchá - může za to typ vaší postavy. Klasické rozčlenění na jablka a hrušky známe. Existují ale i další typy postav, například postava obdélníkového tvaru. Právě na tu se dnes zaměříme.


Používáte jen smetanu na vaření? Tak to děláte špatně, přečtěte si, kam jednotlivé smetany patří

Smetana má v naší kuchyni své nenahraditelné místo. Ať už chcete své blízké překvapit krémovou polévkou nebo nadýchaným zákuskem po vydatném obědě, dodá vašim dobrotám tu správnou chuť. Víte, čím se od sebe různé druhy smetany liší? Poradíme vám, jak se v obchodě rychle zorientovat, aby vaše kulinářská pověst zůstala bez poskvrny.


Denní horoskop na sobotu 11. 5. 2024: Ryby si užijí pohodu, Býkům se bude náramně dařit

Denní horoskop pro všechna znamení zvěrokruhu na sobotu 11. 5. 2024. Podívejte se, co vás tento den čeká a čeho byste se případně měli vyvarovat.


Pizza a burrito? Zjistěte, co snídají celebrity!

O tom, zda je snídaně nejdůležitějším jídlem dne, se stále diskutuje, ale mnoho celebrit bere toto jídlo vážně. Pokud potřebujete inspiraci na snídani, už nemusíte hledat dál. V této galerii zjistíte, co hvězdy snídají - od vajíček až po koktejly - a jejich recepty můžete vyzkoušet i vy! Klikněte na galerii a vyzkoušejte snídani inspirovanou celebritami.


Celebrity si oblíbily slow fashion: Nejnovější trendy v udržitelné módě představí Good Festival

Světem módy už několik let hýbe stále rostoucí odpor k fast fashion. Co je principem udržitelnosti v oblékání a jak jej jednoduše dosáhnout? Pražský Chodov právě hostí festival, který vám o trendech "pomalé" módy řekne víc. A můžete si tam pořídit i udržitelné kousky do šatníku.


Těchto pět znamení nepouštějte ke grilu: Berani umí jen poučovat, Lvi se nesoustředí a snadno spálí všechno maso

Grily už se rozpalují a na dálku cítíme, jak se na nich připravují voňavé masíčko, zelenina či další lahůdky. Může se ovšem stát, že se příjemná vůně změní v nepříjemný zápach spáleniny. Jsou prostě lidé, kteří by měli jen konzumovat. Víte, která znamení horoskopu ke grilu nepouštět?


Jak připravit drobenku? Sladká tečka, bez které by koláč nebyl to pravé

Drobenka nazývaná také žmolenka je korunou všech kynutých koláčů. Na povrchu koláčů vytvoří zlatavou a křupavou krustu vonící dokonale po másle. Na přípravu je velmi jednoduchá a skládá se pouze ze tří surovin.


O víkendu vypukne Maker Faire. Program je hotový, tady je pár lákadel

Už o nadcházejícím víkendu proběhne největší český festival kreativity, pražský Maker Faire. Na zvídavé každého věku i celé rodiny čeká našlapaný program,...


7 receptů na ovocné knedlíky: Uvařte kynuté, tvarohové nebo ze spařovaného těsta

Ovocné knedlíky sice neprospívají naší štíhlé linii, ale chutnají báječně a jednou za čas si je můžeme uvařit. Nejlepší jsou z čerstvého ovoce - můžeme si vybrat to, která právě dozrává. Pokud není ovoce čerstvé, stačí mražené nebo zavařené.


Čím nahradit Tabasco? Když jej nemáte, zvolte zdravé alternativy

Tabasco je oblíbená omáčka, kterou přidáváme do pokrmů zejména pro její pikantní chuť. Pokud ji zrovna nemáte po ruce, nebo ji zkrátka chcete nahradit (kvůli příliš octové chuti nebo kvůli její vyšší ceně) máte spoustu možností. Na trhu jsou dostupné další pálivé omáčky. Vedle nešlápnete, když sáhnete po jakékoli omáčce, která se vyrábí z chilli papriček. Dobrou alternativou je například sriracha omáčka. Co když ale chcete zdravější alternativu?


Žáby na zahradě? Važte si jich a rozhodně je nevyhánějte

Pro někoho krásné, pro druhé trochu oslizlé anebo příliš vláčné. Takové jsou žáby kuňkalky, které můžete občas spatřit i v blízkosti vašeho pozemku. Tyto pomocníky můžete potkat nejčastěji tam, kde je vlhko a slunce. Máte-li na zahradě rybníček, je pravděpodobné, že zde najdete žabí kamarády i ve větším počtu. Není ale důvod je hned vyhánět, dokáží být nápomocné. Zaženou hravě otravné mouchy, bzučivé komáry, a dokonce si poradí i se slimáky,...


Petra (27): Rozešla jsem se s dlouholetým partnerem. Teď se bojím, že přijdu i o naše společné přátele

Není snadné ukončit něco, co je součástí našeho života. Ale stejně, jako se umíme zbavit nepohodlných bot, bychom měli umět zlikvidovat i nehmotné věci, které nás stahují dolů. Problém ale je, že pokud se člověk rozejde s partnerem, často přichází i o to, co jim bylo společné. Stejně jako Petra.


Soběstačný domek šetří peníze za energie ale neubírá potřebný komfort

Hlavní myšlenkou je dopřát návštěvníkům odpočinek a souznění s okolní přírodou. Vytvořit oázu klidu v dnešní uspěchané době. Jak takový domek funguje?


Oblékejte se jako slavné ženy. Sestavte si dostupný outfit podle Victorie Beckham nebo Sarah Jessicy Parker

Některé ženy v tom zkrátka umí chodit. Vybrali jsme pro vás pět módních ikon, které v současnosti patří k těm, jež svým stylem udivují celý svět a udávají módní trendy. Poradíme vám, jak se obléct jako ony.


Jak na jarní alergii? Pomoci může každodenní konzumace kurkumy – stačí jí špetka

Jak na jarní alergii? Pomoci může každodenní konzumace kurkumy – stačí jí špetka. Trpíte vyrážkami nebo záchvaty kýchání a kašle v určitém ročním období? Můžete mít sezónní alergii. Kurkuma vám však může pomoci. V ní přítomný kurkumin vám pomůže vypořádat se s alergickými příznaky a také sníží zánět. Pomoci může přidávat toto koření do všech možných jídel.


Zeleninové „kostky“ skvěle dochutí vývar či omáčku: Připravené je máte během okamžiku a jsou úplně bez chemie

Čerstvá zelenina a bylinky jsou čím dál častěji vyhledávanějšími ingrediencemi v našich kuchyních. Polévkové koření si mnoho domácností připravuje sušením vlastních bylinek, vytvořit si jde i obdoba maggi. My se ovšem podíváme na přípravu skvělého mraženého doplňku do mnoha pokrmů.


Jak udělat rajčatovou omáčku méně kyselou: Kuchaři často sázejí na jedlou sodu, výsledek nás ale trochu překvapil

Passata nebo rajčatové pyré, která jsou v obchodech běžně k dostání, za nás vyřeší velký díl práce na rajčatové omáčce. Pořád však jde o polotovar, se kterým je potřeba dál pracovat. Dokonalá omáčka z rajčat má totiž nasládlou chuť, kterou by jí měla dodávat zrálá rajčata, mrkev, dlouhý var nebo... cukr. Variantou je také přidání jedlé sody, který stáhne kyselost.