Lifestyle

Trending:


9 pokojových rostlin, které provoní váš obývací pokoj

Mít pokojové rostliny nejen přidává krásu a svěžest do prostoru, ale také může provonět váš obývací pokoj příjemnými vůněmi. O post 9 pokojových rostlin, které provoní váš obývací pokoj apareceu primeiro em DecorStyle.


Dokonalý mrkvový dort: Jak a čím ho ozdobit a co přidat do těsta

Mrkvový dort si rychle našel cestu z anglosaských zemí na české talíře. Nejen proto, že do něj potřebujete tak prostou surovinu, jakou je mrkev, ale hlavně proto, že jeho příprava je sázka na jistotu. Vždycky bude chutnat. Pohrát si však můžete s jeho dekorací, doplnit ho pokaždé jinou polevou, přidat ořechy nebo ananas a nechat mrkev rozehrát v různých chuťových akordech.


Pěstujeme rajčata: Jak správně zasadit rajčata? Na balkonová stačí samozavlažovací truhlík, tyčková vyžadují hlubší nádobu

Víte, jak správně pěstovat rajčata? Poradíme, jak je správně zasadit, jak velká má být nádoba, kolik do ní nasypat zeminy a kolik rostlin patří do jednoho květináče.


Zažili jste těchto 10 nejčastějších nočních můr?

Každý z nás se někdy v životě probudil v potu tváře vyvolaném hrůzou, kterou dokáží vyvolat jen noční můry. Je to strašný způsob, jak se vrátit k vědomí, a pocity zanechávají v těle podivné stopy, ale noční můry jsou přesto nezbytnou součástí snění. Proč se tedy o nich nedozvědět něco víc? Rychle analyzujeme své zábavné sny, ať už jsou vytvořeny z našich tužeb nebo potěšení, ale noční můry jsou střiženy z úplně jiné látky, vytvořené ze všech stresů a úzkostí, které pod nimi dřímají. Ale stejně jako sny, ani noční můry není snadné rozluštit. Přijímání obrazů za bernou minci vás připraví o mnohem hlubší pochopení vašeho podvědomí a noční můry stejně spíše odrážejí vnitřní pocity než vnější situace. Opakující se noční můry mohou vypovídat ještě více a zkoumání tohoto opakování s vašimi bližními, může odhalit mnoho zákonitostí a větší propojení mezi námi, než jsme si kdy dokázali představit. Podívejte se do této galerie na 10 nejčastějších nočních můr, které lidé zažívají, a na tipy, jak můžete tyto děsivé pocity řešit.


Kontroverzní módní trendy posledních let: Lepící pásku místo náramku či roztrhané punčocháče pořídíte za desetitisíce

Móda je všelijaká. Dává nám prostor vyjádřit své nejkreativnější myšlenky a svou osobnost. V módním průmyslu neexistuje objektivita – je to jako umění. Každému se líbí něco jiného a názory jsou naprosto subjektivní. Některé módní domy ale přišly s poněkud kontroverzními návrhy, které překvapily i ty největší fashion nadšence. Pojďme se na některé z nich podívat.


O víkendu vypukne Maker Faire. Program je hotový, tady je pár lákadel

Už o nadcházejícím víkendu proběhne největší český festival kreativity, pražský Maker Faire. Na zvídavé každého věku i celé rodiny čeká našlapaný program,...


Jak shánět potravu v lesích

Hledání potravy ve volné přírodě se datuje od dob lovců a sběračů. Dlouho před nástupem organizovaného zemědělství bylo hledání potravy v přírodě jediným způsobem, jak mohli první lidé přežít. Tito průkopníci sebezáchovy při tom identifikovali řadu jedlých rostlin, listů a květů, které dodnes využívají ti, kdo rádi hledají a připravují potravu ve volné přírodě staletým zvykem. V posledních letech se sběr potravy těší velké oblibě. A přestože je nezbytné správně rozpoznat, co je bezpečné jíst a co ne, vydat se do lesa a hledat "čtyři F" běžně sbíraných potravin - ovoce, listy, rostliny a houby - slouží nejen jako cvičení ve zdravém životním stylu, ale i jako způsob, jak si užít společenství s matkou přírodou. Víte tedy, jak sbírat lesní potraviny? Klikněte a vyberte si z tohoto seznamu volně rostoucích jedlých rostlin.


Výhody a využití tea tree oleje

Olej tea tree, neboli melaleukový olej, se vyrábí napařováním listů australského čajovníku. Má se za to, že má antibakteriální vlastnosti, díky kterým je oblíbeným všelékem proti některým běžným onemocněním. Ale pozor: při požití může být tea tree olej škodlivý, proto by se nikdy neměl konzumovat! Zajímá vás víc? Pak se podívejte do této galerie a zjistěte, jak ho můžete používat i vy u vás doma.


Shopaholicadel se topí v dluzích, pomoc rodiny ale odmítá. Musela by splnit jednu podmínku, která jí není po chuti

Na sociálních sítích bizarní influencerky Adély Pulcové, dříve známé jako Shopaholicadel, nyní nově FashionAdel, můžeme v současné době sledovat v přímém přenosu začátek jejího konce. Ačkoli by její rodina, s níž již několik let není v kontaktu, byla ochotna jí v těžké životní situaci pomoci, jak sdělila prostřednictvím SMS zpráv youtuberovi FatDadovi, Adéla o pomoc rodiny nemá vůbec žádný zájem. Matka se sestrou totiž mají podmínky, které se...


Valašský frgál je nejlepším koláčem světa! V žebříčku překonal newyorský cheesecake nebo ruský medovník

Vyhlášené valašské frgály nejsou známé jen na Moravě. Důkazem o jejich slávě je i fakt, že se podle gastro průvodce Taste Atlas letos umístily na prvnímmístě v žebříčku 100 nejlepších koláčů světa. Slavná valašská pizza, jak se frgálům někdy říká, si to rozhodně zaslouží.


Od tymiánu k načasování: základní tipy pro pěstování vlastní bylinkové zahrádky

V domácnosti každého skvělého kuchaře se skrývá potenciál pro krásnou, voňavou kuchyňskou zahrádku plnou čerstvých kulinářských bylinek. Bylinky vdechují nový život starým receptům a jejich pěstování a použití je snadnější, než si možná myslíte! Navíc kuchyňské bylinky jistě zpestří a ochutí každý pokrm. Většinu nebo všechny bylinky sice můžete koupit v obchodě balené, ale často velmi rychle zvadnou nebo se zkazí a mohou být poměrně drahé. Chcete-li ušetřit čas a peníze a zároveň mít k dispozici co nejčerstvější a nejdéle trvající suroviny, zvažte pěstování vlastních kuchyňských bylinek. Klikněte a dozvíte se, jak na to.


KVÍZ: Vyzkoušejte, kolik toho víte o zvířatech, která žijí v našich lesích

Naše lesy jsou plné nádherných zvířat. Lišek, zajíců, srnců a dalších. Zkuste si náš kvíz a zjistěte, kolik toho o nich víte.


Obvyklé chyby, kterých je třeba se vyvarovat při stěhování do nového domova

Bez ohledu na to, kolikrát jste to už dělali, je stěhování jednou z nejvíce stresujících událostí, kterou prochází téměř každý. Všechen tento stres v kombinaci s nekonečnými detaily, které se stěhováním souvisejí, s sebou přináší jedinečné problémy a chyby. Od balení na poslední chvíli až po zapomenutí označit krabice - tyto nehody mohou při stěhování způsobit skutečné bolesti hlavy. Chcete tedy vědět, jakých chyb se vyvarovat, aby stěhování proběhlo hladce? Pak si prohlédněte následující galerii.


Sladký hrášek obohatí půdu o dusík: Nenáročné pěstování zvládne každý

Hrášek roste takřka úplně sám, k tomu obohatí půdu o dusík, který pak využití další rostliny. Kromě hrášku dřeňového, můžete vyzkoušet hrách cukrový.


Gastro glosa: Kuchařka pro dceru končí, ale prosím, milá Florentýno, nepřestávej recepty psát...

Blog Kuchařka pro dceru po 10 letech končí. Jana Florentýna Pišová (dříve Zatloukalová) oznámila, že ze zdravotních důvodů už dál o jídle psát nebude. Já jsem tuhle zprávu objevila předevčírem, článek na webu jsem si přečetla včera. A málem jsem to obrečela. Nejen proto, že Florentýnu, neboli Flo, dlouho sleduji, ale protože nás ještě něco spojuje. Jen Flo o tom neví... Tak jsem se rozhodla napsat jí otevřený dopis.


Den matek podle horoskopu: Tři znamení zvěrokruhu, která nedají dopustit na své maminky

Den matek, který si připomínáme v neděli 12. 5. 2024, lze pojmout i z astrologického hlediska. Pojďte se podívat na tři znamení zvěrokruhu, která svým maminkám vděčí za mnohé.


Typy knedlíků: S houskovým, bramborovým ani tvarohovým nikdy nesáhnete vedle

Knedlíky jsou tradiční českou přílohou, ale také se mohou servírovat samostatně. Zatímco někteří nedají dopustit na bramborové knedlíky plněné masem, jiní zase dávají přednost tomu houskovému s omáčkou.


Pizza a burrito? Zjistěte, co snídají celebrity!

O tom, zda je snídaně nejdůležitějším jídlem dne, se stále diskutuje, ale mnoho celebrit bere toto jídlo vážně. Pokud potřebujete inspiraci na snídani, už nemusíte hledat dál. V této galerii zjistíte, co hvězdy snídají - od vajíček až po koktejly - a jejich recepty můžete vyzkoušet i vy! Klikněte na galerii a vyzkoušejte snídani inspirovanou celebritami.


Slavné mojito: Koktejl milovaný Ernestem Hemingwayem zvládnete připravit i doma

Světový den koktejlů připadá na 13. května. Jak jinak ho lze oslavit, než mojitem, jedním z nejslavnějších koktejlů vůbec... Podívejte se na náš videorecept.


Zcela přírodní čisticí prostředky, které skutečně fungují

Nemáte-li dostatek čisticích prostředků nebo jste připraveni zbavit se drsných chemikálií, existuje spousta přírodních čisticích prostředků, které vám pomohou zajistit zářivý vzhled celé domácnosti. Pomocí ingrediencí, které již pravděpodobně máte doma, si můžete poradit se vším od vodního kamene až po špinavá okna. Zajímá vás to? Pak si proklikejte tuto galerii, kde najdete několik přírodních tipů na čištění.


Maker Faire Praha 2024: v sobotu vypukne největší akce pro milovníky technologií

Již sedmý ročník festivalu Maker Faire zamíří tento víkend do Prahy. Na holešovickém výstavišti se odehraje klasický svátek pro všechny milovníky bastlení, geeky, nerdy a technologické nadšence. Festival láká na příjezd zajímavých youtuberů z oboru, laserové rameno, které používá NASA a chybět nemá ani zakladatel Prusa Research Josef Průša. Souvisejicí články Placené Mapy.cz? Chystá se i verze Premium V prohlížeči Chrome se objevil nový symbol:...


Tohle byste měli vědět, než vyrazíte na samosběr jahod. Jen tak vám déle vydrží

Samosběr jahod je u nás oblíbenou metodou, jak si zajistit čerstvé a chutné ovoce. Aby to tak ale skutečně bylo a plody vám vydržely co nejdéle, je dobré dodržet následující pravidla.


Denní horoskop na pátek 10. 5. 2024: Kozorohy zavalí kupa povinností, Panny budou čelit nepříjemným řečem

Denní horoskop pro všechna znamení zvěrokruhu na pátek 10. 5. 2024. Podívejte se, co vás tento den čeká a čeho byste se případně měli vyvarovat.


Těchto pět znamení nepouštějte ke grilu: Berani umí jen poučovat, Lvi se nesoustředí a snadno spálí všechno maso

Grily už se rozpalují a na dálku cítíme, jak se na nich připravují voňavé masíčko, zelenina či další lahůdky. Může se ovšem stát, že se příjemná vůně změní v nepříjemný zápach spáleniny. Jsou prostě lidé, kteří by měli jen konzumovat. Víte, která znamení horoskopu ke grilu nepouštět?


Petra (27): Rozešla jsem se s dlouholetým partnerem. Teď se bojím, že přijdu i o naše společné přátele

Není snadné ukončit něco, co je součástí našeho života. Ale stejně, jako se umíme zbavit nepohodlných bot, bychom měli umět zlikvidovat i nehmotné věci, které nás stahují dolů. Problém ale je, že pokud se člověk rozejde s partnerem, často přichází i o to, co jim bylo společné. Stejně jako Petra.


Připravit nálev na utopence je velmi jednoduché i pro začátečníky

Uzenky nebo špekáčky naložené v kyselém kořeněném nálevu jsou oblíbenou chuťovkou na oslavy, svačinu nebo jen tak. Základem chuti je dobrý nálev. Poradíme vám s jeho přípravou.


Jak připravit drobenku? Sladká tečka, bez které by koláč nebyl to pravé

Drobenka nazývaná také žmolenka je korunou všech kynutých koláčů. Na povrchu koláčů vytvoří zlatavou a křupavou krustu vonící dokonale po másle. Na přípravu je velmi jednoduchá a skládá se pouze ze tří surovin.


Jak použít čerstvý koriandr? V mnoha světových kuchyních má své pevné místo. Zamilujte si ho také

Zelená nať koriandru má lehce štiplavé bylinné aroma, které pro svoji výraznost nemusí každému učarovat. Jsou však pokrmy, které si bez něj nelze představit. Kde použít čerstvý koriandr? Především v pokrmech, indické, thajské a mexické kuchyně.


Nebezpečné a nechutné práce, díky kterým si budete vážit té své

Možná máte šéfa, který vám v neděli posílá e-maily a očekává, že mu odpovíte. Možná sedíte u stolu více než osm hodin a zhoršuje to vaše problémy se zády. I když jsou to všechno pádné důvody, proč si na svou práci stěžovat, určitě si jí budete vážit o něco víc, až se seznámíte s následujícími zakázkami. Klikněte na tuto galerii a podívejte se na ty, kteří to mají pravděpodobně horší než vy.


Léčivé a čisticí účinky citronové šťávy

Z citrusových plodů jsou citrony nejslunečnější. Dodávají jídlům a nápojům chuť a jsou plné zdraví prospěšného vitaminu C a flavonoidů, které jsou vynikajícími antioxidanty. Věděli jste však, že kromě zdraví a dobré nálady, které konzumace citronů přináší, můžete toto povzbudivé ovoce používat také v domácnosti k čištění a odstraňování zápachu? Projděte si následující galerii a zjistěte, proč je tak skvělé milovat citron.


Nejlepší festivaly jídla na světě

Pokud si pod pojmem zábava představujete jídlo a zážitky, pak si tyto festivaly jídla zamilujete. Ať už budete v Evropě, Americe, Asii nebo Oceánii, určitě si něco z tohoto seznamu vyberete. A ať už jsou vaše chutě jakékoliv, je z čeho vybírat! V této galerii se podíváme na nejlepší food festivaly na světě. Klikněte a nalaďte si chuťové pohárky!


Čím nahradit Tabasco? Když jej nemáte, zvolte zdravé alternativy

Tabasco je oblíbená omáčka, kterou přidáváme do pokrmů zejména pro její pikantní chuť. Pokud ji zrovna nemáte po ruce, nebo ji zkrátka chcete nahradit (kvůli příliš octové chuti nebo kvůli její vyšší ceně) máte spoustu možností. Na trhu jsou dostupné další pálivé omáčky. Vedle nešlápnete, když sáhnete po jakékoli omáčce, která se vyrábí z chilli papriček. Dobrou alternativou je například sriracha omáčka. Co když ale chcete zdravější alternativu?


Nejlepší zdroje bílkovin pro vegetariány

Stále více lidí se rozhoduje pro veganství/vegetariánství, a to ze zdravotních, náboženských i etických důvodů. V roce 2016 americká Akademie pro výživu a dietetiku potvrdila, že dobře sestavená veganská nebo vegetariánská strava nám může poskytnout všechny živiny, které naše tělo potřebuje. Vegani a vegetariáni si však musí dávat pozor na dostatečný příjem bílkovin. Pokud uvažujete o rostlinné stravě, podívejte se do této galerie, kde najdete inspirace z čeho denně přijímat bílkoviny. Některé potraviny na tomto seznamu jsou kompletní bílkoviny, což znamená, že obsahují dostatečné množství všech devíti aminokyselin, které lidské tělo potřebuje. Nicméně stále platí, že je potřeba dbát na vyváženost stravy.


V neděli je Den matek. Ukažte jí lásku, aniž byste se zadlužili

Den matek je již tuto neděli, a jste-li mámou, není třeba tvrdit, že si nic nepřejete. Stejně tak pokud máte maminku, nevěřte, že si na dárek nepotrpí. Odborníci na marketing a behaviorální finance radí, abyste pro svou mámu nešetřili při nákupu dárku, ale zároveň se nenechali zadlužit tímto gestem.


Pět rychlých sladkých dárků pro maminku: Božský Malakoff ze dvou surovin, Míša dezert do skleničky nebo koláč z mikrovlnky

Již v neděli slaví svátek všechny maminky, což si zaslouží nějaký pořádný dárek. Nemusí to být nutně jen květina. Láska přece prochází žaludkem, jak je známo, a platí to i té mateřské nebo té ze strany dětí k maminkám. Takový dezert připravený s láskou pak potěší možná víc než cokoliv jiného.


Průvodce čištěním dřevěné podlahy na terase: Tipy a triky pro dokonalou údržbu

Dřevěná podlaha na terase je krásným a příjemným prvkem zahrady, ale vyžaduje pravidelnou údržbu, aby zůstala atraktivní a odolná vůči povětrnostním vlivům. Podívejte se na různé metody a tipy, jak správně vyčistit dřevěnou podlahu na terase a prodloužit její životnost. Dřevěné podlahy na terasách jsou vystaveny různým vnějším vlivům, včetně deště, slunečního záření, plísní a […]


Od minulosti k současnosti: Inspirujte se při běžném vaření svatebními pokrmy z historie. Byly prostší a levnější než dnes

Co by to bylo za svatbu bez dobrého jídla! Dnes si na svatební stůl můžeme poručit takřka cokoli podle našich chutí i vkusu. Dříve byly nevěsty odkázány na omezené zdroje, přesto z nich dokázaly vykouzlit náramnou hostinu. Svatební jídla našich prababiček si můžete připomenout i vy, hodí se na nedělní stůl i jako rychlá večeře po pracovním dni.


30 příznaků, že žijete v minulosti

Frustruje vás dnešní technologie nebo vás mate? Možná prostě nemáte zájem jít s dobou nebo to nepovažujete za smysluplné. Bez ohledu na konkrétní důvod lze říci, že jste uvízli v minulosti. Život v minulých časech je pro některé jako doma a na životě v jednodušších časech není navzdory moderním inovacím z podstaty nic špatného. Existuje však několik poznávacích znamení, že dáváte přednost životu ve zlatých časech minulosti, to je jisté! Které z těchto věcí stále děláte? Klikněte a prozkoumejte 30 příznaků, že žijete v minulosti.


30 italských receptů do 30 minut: Rychlá rodinná jídla, se kterými zazáříte

Italská kuchyně je prostě neodolatelná. Zahrunuje nekomplikovaná, avšak vynikající jídla. Poznejte i vy pravou chuť Itálie! Připravili jsme pro vás 30 receptů, které nepotřebují složitou přípravu, ale vždy s nimi uděláte dojem. Ať už jde o cacciatore, lasagne nebo pravé italské rizoto.


Holka u plotny radí: Tuniské slané koblížky fricassé plněné tuňákem, vajíčkem a zeleninou si zamilujete na první ochutnání

Kdo mě sleduje delší dobu, tak ví, že mě zahraniční kuchyně baví a moc ráda objevuju nová jídla. Některá už se nastálo zařadila do našeho rodinného menu. Patří sem i nadýchané slané tuniské koblížky, které si můžete naplnit, čím chcete. Příprava je jednoduchá a chuť fantastická.


Máslo, nebo margarín: co je pro vás lepší?

Když se rozhodujeme mezi máslem a margarínem, je těžké určit, který je pro naše zdraví vhodnější. Na jedné straně máslo obsahuje nasycené tuky, které bychom měli omezovat, protože jejich nadbytek škodí srdci. Na druhou stranu je margarín ultra zpracovaná potravina a někdy obsahuje transmastné kyseliny, které jsou většinou považovány za ještě horší než jejich nasycené protějšky. To je skutečně jedna z debat o potravinách, která se táhne už desítky let, a bohužel tím složitost nekončí. Zajímá vás to? Podívejte se do této galerie a zjistěte více.


Stoletou stodolu přestavěl významný módní návrhář v oslnivý dům plný dřeva

Původní stodola sloužila jako klasické zemědělské zázemí a tento účel plnila dlouhé desítky let. Až současný majitel rozhodl toto místo přestavět na útulné bydlení pro sebe, ale i pro početné návštěvy, na které čeká skutečná zážitek.


Souvislost mezi cvičením a kreativitou

Co mají společného řešení problémů, inovace a adaptivní myšlení? Jsou to produkty tvořivosti, kdy využíváme svou mysl k nelineárnímu hledání řešení problémů. S tím, jak se náš svět stává technologicky vyspělejším, se kreativita stává ještě více ceněnou devizou. Četné studie zjistily souvislost mezi kreativním myšlením a poslechem hudby, pobytem v přírodě a pozitivním pocitem. Věděli jste ale, že mírný pohyb a cvičení mohou mít také velký přínos pro kreativní mozek? Zaujalo vás to? Klikněte a dozvíte se, proč fyzická aktivita zvyšuje kreativitu.


Přínosy denního snění

Ať už jste pravidelný snílek, nebo jen tu a tam rádi sníte, všichni se někdy věnujeme umění snít. Ať už jde o čekání na autobus, nebo o odložení obávaného úkolu v práci, nechat svou mysl uniknout je skvělý způsob, jak si během náročného dne odpočinout. Naštěstí pro fanoušky snění je tu možnost nechat se unášet. Snění má totiž mnoho prokázaných výhod. Jste zvědaví? Podívejte se do této galerie a dozvíte se více.


Nejmocnější a nejvlivnější královny všech dob

V hodinách dějepisu jsme většinou slyšeli spíše o mužských panovnících, ale existovaly i mocné ženy, jejichž koruny zářily stejně jasně, ne-li více. Příběhy těchto královen, od starověkého Egypta až po éru renesanční Evropy, jsou důkazem toho, že i ženy mohou vládnout. Projděte si tuto galerii, ve které se podíváme na některé z nejmocnějších královen, které kdy žily.


Cukrářka Jana Pokorná o svatebních dortech: Nechte si na tak výjimečný den udělat WOW dort

Květen je navzdory rčením startem svatební sezony. Proto jsme se rozhodli vyzpovídat cukrářku Janu Pokornou na téma svatebních dortů. Svatební dort je ozdobou každé svatby a na jeho výběru a také volbě cukráře by si snoubenci měli dát záležet.


“Manžel už není jako dřív. Začal se měnit a já mu přestávám rozumět,” neví si rady Simona

Život nám nabízí nejrůznější situace, které neumíme ovlivnit. Měníme se, stejně tak se mění svět a lidé kolem nás. A ne vždycky jsou to změny pozitivní, tedy takové, které umíme nebo chceme ovlivnit. Člověk může projít mnoha věcmi, které ho formují. Takže i prakticky smýšlejícího jedince může pohltit ezoterika. Simona prožila se svým mužem krásných 45 let. Poslední dva roky se však Zdeněk začal měnit. Teď neví, co si s ním a novou situací počít.


Jak se slaví Den matek po celém světě

Den matek je výjimečný den, který dává lidem příležitost vyjádřit vděčnost matkám a pečujícím ženám. Na celém světě existují různá data a způsoby oslav matek. V některých zemích se náboženské nebo kulturní svátky týkající se žen a rodin vyvinuly v samostatné oslavy. Pak je mnoho míst, která dávají najevo svou lásku tím, že obdarovávají matky přáníčky, čokoládou a květinami. Jedna věc je však univerzální: nepopiratelná láska a úcta k matkám na celém světě. Podívejte se do této galerie a zjistěte, jak se slaví Den matek po celém světě.


Hádka neznamená rozchod. Jak vyřešit konflikt ve vztahu jednou provždy?

Pro každý vztah jsou naprosto přirozené občasné rozepře, ne vždy se totiž na všem shodnete. Ačkoli mohou zapříčinit aktuální nepohodu, vždycky z nich vzejde alespoň jedna lekce a poučení do budoucna. Zkušená psychoterapeutka Jana Gatěková radí, v čem mohou být konflikty užitečné a jak je řešit opravdu efektivně.


Retro zákusek: Na likérových špičkách si pochutnáváme již přes šedesát let. S trochou šikovnosti je zvládnete i doma

Jsou jedním z tradičních zákusků klasických českých cukráren. Za jejich vitrínami hrdě stojí po boku indiánků, větrníků a věnečků a mnozí právě likérové špičky upřednostňují před všemi ostatními a není divu. Kombinace kakaového krému, vaječného likéru a čokoládové polevy je prostě skvělá.