Lifestyle

Trending:


Denní horoskop na sobotu 11. 5. 2024: Ryby si užijí pohodu, Býkům se bude náramně dařit

Denní horoskop pro všechna znamení zvěrokruhu na sobotu 11. 5. 2024. Podívejte se, co vás tento den čeká a čeho byste se případně měli vyvarovat.


Petra (27): Rozešla jsem se s dlouholetým partnerem. Teď se bojím, že přijdu i o naše společné přátele

Není snadné ukončit něco, co je součástí našeho života. Ale stejně, jako se umíme zbavit nepohodlných bot, bychom měli umět zlikvidovat i nehmotné věci, které nás stahují dolů. Problém ale je, že pokud se člověk rozejde s partnerem, často přichází i o to, co jim bylo společné. Stejně jako Petra.


Toxická pozitivita je zhoubná. Vyměňte ji za zranitelnost!

Pozitivní mindset je prý všelékem. Často se na něj ale upínáme natolik, že potlačujeme emoce, které do něj nepasují. Tomu se říká toxická pozitivita. A může nadělat více škody než užitku.


Eva Burešová změnila styl a představila nový klip


Cukrářka Jana Pokorná o svatebních dortech: Nechte si na tak výjimečný den udělat WOW dort

Květen je navzdory rčením startem svatební sezony. Proto jsme se rozhodli vyzpovídat cukrářku Janu Pokornou na téma svatebních dortů. Svatební dort je ozdobou každé svatby a na jeho výběru a také volbě cukráře by si snoubenci měli dát záležet.


O víkendu vypukne Maker Faire. Program je hotový, tady je pár lákadel

Už o nadcházejícím víkendu proběhne největší český festival kreativity, pražský Maker Faire. Na zvídavé každého věku i celé rodiny čeká našlapaný program,...


Epsomská sůl není dobrá jen pro tělo, ale i pro zahradu

Epsomská sůl, chemicky známá jako síran hořečnatý (MgSO4), se stává stále populárnější mezi zahradníky a pěstiteli kvůli jejím údajným přínosům pro zdraví rostlin. Tento článek prozkoumá různé aspekty používání epsomské soli pro rostliny, včetně jejích výhod, metod použití a vědeckého základu těchto praxí.


Postřik z cibulových slupek: na rajčata i orchideje. Navíc odpuzuje mšice

I v cibulové slupce se nachází spousta živin, které můžete využít, když chcete vyrobit domácí postřik. Tento postřik vás ve skutečnosti nestojí žádné peníze, protože cibulové slupky jsou něco, co vyhazujeme (nebo používáme do kompostu). Proto je skvělý nápad využít je tak, abychom odpudili mšice, ale také svilušky a klíšťata. Tento postřik můžete bez problémů použít na pokojové rostliny, ale také na ty, které pěstujete venku.


Zeleninové „kostky“ skvěle dochutí vývar či omáčku: Připravené je máte během okamžiku a jsou úplně bez chemie

Čerstvá zelenina a bylinky jsou čím dál častěji vyhledávanějšími ingrediencemi v našich kuchyních. Polévkové koření si mnoho domácností připravuje sušením vlastních bylinek, vytvořit si jde i obdoba maggi. My se ovšem podíváme na přípravu skvělého mraženého doplňku do mnoha pokrmů.


Kontroverzní módní trendy posledních let: Lepící pásku místo náramku či roztrhané punčocháče pořídíte za desetitisíce

Móda je všelijaká. Dává nám prostor vyjádřit své nejkreativnější myšlenky a svou osobnost. V módním průmyslu neexistuje objektivita – je to jako umění. Každému se líbí něco jiného a názory jsou naprosto subjektivní. Některé módní domy ale přišly s poněkud kontroverzními návrhy, které překvapily i ty největší fashion nadšence. Pojďme se na některé z nich podívat.


Jak se slaví Den matek po celém světě

Den matek je výjimečný den, který dává lidem příležitost vyjádřit vděčnost matkám a pečujícím ženám. Na celém světě existují různá data a způsoby oslav matek. V některých zemích se náboženské nebo kulturní svátky týkající se žen a rodin vyvinuly v samostatné oslavy. Pak je mnoho míst, která dávají najevo svou lásku tím, že obdarovávají matky přáníčky, čokoládou a květinami. Jedna věc je však univerzální: nepopiratelná láska a úcta k matkám na celém světě. Podívejte se do této galerie a zjistěte, jak se slaví Den matek po celém světě.


Jak připravit drobenku? Sladká tečka, bez které by koláč nebyl to pravé

Drobenka nazývaná také žmolenka je korunou všech kynutých koláčů. Na povrchu koláčů vytvoří zlatavou a křupavou krustu vonící dokonale po másle. Na přípravu je velmi jednoduchá a skládá se pouze ze tří surovin.


Maker Faire Praha 2024: v sobotu vypukne největší akce pro milovníky technologií

Již sedmý ročník festivalu Maker Faire zamíří tento víkend do Prahy. Na holešovickém výstavišti se odehraje klasický svátek pro všechny milovníky bastlení, geeky, nerdy a technologické nadšence. Festival láká na příjezd zajímavých youtuberů z oboru, laserové rameno, které používá NASA a chybět nemá ani zakladatel Prusa Research Josef Průša. Souvisejicí články Placené Mapy.cz? Chystá se i verze Premium V prohlížeči Chrome se objevil nový symbol:...


Stoletou stodolu přestavěl významný módní návrhář v oslnivý dům plný dřeva

Původní stodola sloužila jako klasické zemědělské zázemí a tento účel plnila dlouhé desítky let. Až současný majitel rozhodl toto místo přestavět na útulné bydlení pro sebe, ale i pro početné návštěvy, na které čeká skutečná zážitek.


Jahody s cibulí: Ideální kombinace pro pěstování obou plodin

Už se těšíte na krásné červené sladké jahody? Aby ne, mnozí z nás už netrpělivě chodí okolo své zahrádky a dívají se, jestli některá z jahod už nečervená. Mnohdy ale člověk přijde a vidí spíše spoušť něž krásnou úrodu. I proto se vyplatí jahodníky dokonale chránit. Jak? Třeba výsadbou jiných plodin, které to zvládnou za vás. Ideální volbu představuje třeba taková cibule. Proč? To vám prozradíme v následujících řádcích.


Úžasné tipy na praní prádla, které byste měli znát

Na praní prádla si každý najde něco, co nesnáší. Ať už je to čekání, třídění nebo samotné praní, po kterém zjistíte, že jsou věci stále špinavé, může to být frustrující. Většina z nás to však musí dělat. Naštěstí existuje mnoho triků, jak prát efektivněji. Udělejte si laskavost a usnadněte si zbytek života tím, že si každý týden zjednodušíte den praní. Klikněte na tuto galerii a seznamte se s nejlepšími hacky a tipy pro praní prádla.


Zcela přírodní čisticí prostředky, které skutečně fungují

Nemáte-li dostatek čisticích prostředků nebo jste připraveni zbavit se drsných chemikálií, existuje spousta přírodních čisticích prostředků, které vám pomohou zajistit zářivý vzhled celé domácnosti. Pomocí ingrediencí, které již pravděpodobně máte doma, si můžete poradit se vším od vodního kamene až po špinavá okna. Zajímá vás to? Pak si proklikejte tuto galerii, kde najdete několik přírodních tipů na čištění.


Obrovský úspěch krásné Marie. Blondýnka s andělskou tváří bojuje o korunku krásy, v modelingu přitom nemá žádné zkušenosti

Finále Miss Czech Republic 2024 je za rohem a o korunku krásy a prestižní titul se letos uchází i Marie Babíčková (19). Tahle kráska s andělskou tváří se kromě cesty Miss připravuje na studium pedagogické fakulty, věnuje se hudbě, ale světem modelingu byla dosud naprosto nepolíbená. Co ji přimělo podat přihlášku a pociťuje rozdíl mezi sebou a dalšími dívkami, které už v této sféře zkušenosti mají? I o tom se rozpovídala pro eXtra.cz.


Retro zákusek: Na likérových špičkách si pochutnáváme již přes šedesát let. S trochou šikovnosti je zvládnete i doma

Jsou jedním z tradičních zákusků klasických českých cukráren. Za jejich vitrínami hrdě stojí po boku indiánků, větrníků a věnečků a mnozí právě likérové špičky upřednostňují před všemi ostatními a není divu. Kombinace kakaového krému, vaječného likéru a čokoládové polevy je prostě skvělá.


Potraviny, které zhoršují stav pleti: Kterým je lepší se vyhnout?

Ačkoliv akné a další různé nedokonalosti pleti trápí především teenagery, mnoho žen s těmito problémy bojuje i v dospělosti. Můžete mít sebelepší skin care produkty, ale příčinou těchto potíží mohou být mnohdy i potraviny, které konzumujete. Kterým je lepší dát sbohem?


Jak na jarní alergii? Pomoci může každodenní konzumace kurkumy – stačí jí špetka

Jak na jarní alergii? Pomoci může každodenní konzumace kurkumy – stačí jí špetka. Trpíte vyrážkami nebo záchvaty kýchání a kašle v určitém ročním období? Můžete mít sezónní alergii. Kurkuma vám však může pomoci. V ní přítomný kurkumin vám pomůže vypořádat se s alergickými příznaky a také sníží zánět. Pomoci může přidávat toto koření do všech možných jídel.


20 receptů na rizoto: Pokrmy z rýže na mnoho způsobů jsou snadné na přípravu

Rizoto je tradiční italský pokrm z oblasti východního Piemontu, jehož základ tvoří kulatozrnná rýže, máslo, bílé víno, cibule a koření. Rýže se osmaží na olivovém oleji, zalije vývarem a vínem a vaří až do krémové konzistence.


Potraviny, které pomáhají v boji proti stresu, úzkosti a depresi

Příznaky deprese, úzkostí a nadměrného stresu jsou běžné u lidí na celém světě. Tyto potíže si vybírají nejen velkou psychickou daň, ale mohou se projevit i fyzicky - například přibýváním na váze. Přibírání způsobené stresem je bohužel velmi častý problém. Když je vaše tělo vystaveno velkému stresu, uvolňuje hormon zvaný kortizol, který vede ke zvýšení chuti k jídlu. Jak to funguje? Vyšší hladina kortizolu v podstatě způsobuje vyšší hladinu inzulinu v těle a pokles hladiny cukru v krvi, což je ideální kombinace pro vznik chuti na nezdravé jídlo. Lidé, kteří trpí na úzkosti, většinou spí méně a hůře. Nedostatek spánku, stejně jako stres, přispívá k tomu, že vaše tělo produkuje více kortizolu. A pak přichází chuť na mlsání... Lidé, kteří jsou ve stresu, také častěji mívají tendence k emočnímu přejídání a nemají pravidelný pohyb. Nemluvě o tom, že někdo "zapomene" jíst, když je zaneprázdněn prací, což zpomaluje metabolismus a zvyšuje pravděpodobnost, že se bude později během dne přejídat. Co kdyby vám jídlo pomohlo minimalizovat některé z výše uvedených negativních příznaků a zlepšilo náladu? Místo nějakého klasického nezdravého jídla si zkuste vzít některou z těchto zdravějších variant. Kdo by si pomyslel, že jídlo může mít takový vliv? Klikněte na tuto galerii a zjistěte, jak využít sílu jídla ke zlepšení vašeho každodenního života!


30 příznaků, že žijete v minulosti

Frustruje vás dnešní technologie nebo vás mate? Možná prostě nemáte zájem jít s dobou nebo to nepovažujete za smysluplné. Bez ohledu na konkrétní důvod lze říci, že jste uvízli v minulosti. Život v minulých časech je pro některé jako doma a na životě v jednodušších časech není navzdory moderním inovacím z podstaty nic špatného. Existuje však několik poznávacích znamení, že dáváte přednost životu ve zlatých časech minulosti, to je jisté! Které z těchto věcí stále děláte? Klikněte a prozkoumejte 30 příznaků, že žijete v minulosti.


Používáte jen smetanu na vaření? Tak to děláte špatně, přečtěte si, kam jednotlivé smetany patří

Smetana má v naší kuchyni své nenahraditelné místo. Ať už chcete své blízké překvapit krémovou polévkou nebo nadýchaným zákuskem po vydatném obědě, dodá vašim dobrotám tu správnou chuť. Víte, čím se od sebe různé druhy smetany liší? Poradíme vám, jak se v obchodě rychle zorientovat, aby vaše kulinářská pověst zůstala bez poskvrny.


Nebezpečné a nechutné práce, díky kterým si budete vážit té své

Možná máte šéfa, který vám v neděli posílá e-maily a očekává, že mu odpovíte. Možná sedíte u stolu více než osm hodin a zhoršuje to vaše problémy se zády. I když jsou to všechno pádné důvody, proč si na svou práci stěžovat, určitě si jí budete vážit o něco víc, až se seznámíte s následujícími zakázkami. Klikněte na tuto galerii a podívejte se na ty, kteří to mají pravděpodobně horší než vy.


Holka u plotny radí: Tuniské slané koblížky fricassé plněné tuňákem, vajíčkem a zeleninou si zamilujete na první ochutnání

Kdo mě sleduje delší dobu, tak ví, že mě zahraniční kuchyně baví a moc ráda objevuju nová jídla. Některá už se nastálo zařadila do našeho rodinného menu. Patří sem i nadýchané slané tuniské koblížky, které si můžete naplnit, čím chcete. Příprava je jednoduchá a chuť fantastická.


Typy knedlíků: S houskovým, bramborovým ani tvarohovým nikdy nesáhnete vedle

Knedlíky jsou tradiční českou přílohou, ale také se mohou servírovat samostatně. Zatímco někteří nedají dopustit na bramborové knedlíky plněné masem, jiní zase dávají přednost tomu houskovému s omáčkou.


Žáby na zahradě? Važte si jich a rozhodně je nevyhánějte

Pro někoho krásné, pro druhé trochu oslizlé anebo příliš vláčné. Takové jsou žáby kuňkalky, které můžete občas spatřit i v blízkosti vašeho pozemku. Tyto pomocníky můžete potkat nejčastěji tam, kde je vlhko a slunce. Máte-li na zahradě rybníček, je pravděpodobné, že zde najdete žabí kamarády i ve větším počtu. Není ale důvod je hned vyhánět, dokáží být nápomocné. Zaženou hravě otravné mouchy, bzučivé komáry, a dokonce si poradí i se slimáky,...


Dokonalý mrkvový dort: Jak a čím ho ozdobit a co přidat do těsta

Mrkvový dort si rychle našel cestu z anglosaských zemí na české talíře. Nejen proto, že do něj potřebujete tak prostou surovinu, jakou je mrkev, ale hlavně proto, že jeho příprava je sázka na jistotu. Vždycky bude chutnat. Pohrát si však můžete s jeho dekorací, doplnit ho pokaždé jinou polevou, přidat ořechy nebo ananas a nechat mrkev rozehrát v různých chuťových akordech.


Soběstačný domek šetří peníze za energie ale neubírá potřebný komfort

Hlavní myšlenkou je dopřát návštěvníkům odpočinek a souznění s okolní přírodou. Vytvořit oázu klidu v dnešní uspěchané době. Jak takový domek funguje?


Souvislost mezi cvičením a kreativitou

Co mají společného řešení problémů, inovace a adaptivní myšlení? Jsou to produkty tvořivosti, kdy využíváme svou mysl k nelineárnímu hledání řešení problémů. S tím, jak se náš svět stává technologicky vyspělejším, se kreativita stává ještě více ceněnou devizou. Četné studie zjistily souvislost mezi kreativním myšlením a poslechem hudby, pobytem v přírodě a pozitivním pocitem. Věděli jste ale, že mírný pohyb a cvičení mohou mít také velký přínos pro kreativní mozek? Zaujalo vás to? Klikněte a dozvíte se, proč fyzická aktivita zvyšuje kreativitu.


Nela Slováková fotkou v bikinách fanoušky pořádně potěšila

Influencerka Nela Slováková (34) si poslední dny vychutnává cestováním po USA. Poznává různá města, slavná místa a mezitím si dopřává i nějakou tu zábavu s relaxem. Fanouškům se pochlubila snímkem v bikinách, ve kterých předvedla svoji vypracovanou postavu.


Je styl Grandmillennial stále v módě v roce 2024?

Styl Grandmillennial, trend který znovu oživuje tradiční a klasické prvky dekorace s moderním a svěžím nádechem, byl v posledních letech populární volbou. Ale v roce 2024, je tento styl stále v módě? O post Je styl Grandmillennial stále v módě v roce 2024? apareceu primeiro em DecorStyle.


Lidé sdílejí na sociálních sítích, jak je genetika činí jedinečnými a speciálními

Podívejte se na příběhy lidí, kteří sdílejí vlastnosti, které jim genetika darovala, a dokazují, že být odlišný ve skutečnosti znamená být jedinečný a speciální. The post Lidé sdílejí na sociálních sítích, jak je genetika činí jedinečnými a speciálními appeared first on Instafamosos.


Ženské tajemství Aleny Schillerové. eXtra odhalila obsah své kabelky, překvapí nejednoho voliče

Politička Alena Schillerová dbá na svůj styl oblékání. Do našeho pořadu eXtra Host přišla celá v černém. "To značí dobrou náladu. Já mám černé oblečení prostě ráda. Mám takový pocit, že zeštíhluje. Možná to mám tak jenom nastaveno v hlavě. V černé se cítím dobře a lépe. Takže já mám náladu dobrou," řekla a ukázala, co vše nosí ve své kabelce.


Těchto pět znamení nepouštějte ke grilu: Berani umí jen poučovat, Lvi se nesoustředí a snadno spálí všechno maso

Grily už se rozpalují a na dálku cítíme, jak se na nich připravují voňavé masíčko, zelenina či další lahůdky. Může se ovšem stát, že se příjemná vůně změní v nepříjemný zápach spáleniny. Jsou prostě lidé, kteří by měli jen konzumovat. Víte, která znamení horoskopu ke grilu nepouštět?


KVÍZ: Vyzkoušejte, kolik toho víte o zvířatech, která žijí v našich lesích

Naše lesy jsou plné nádherných zvířat. Lišek, zajíců, srnců a dalších. Zkuste si náš kvíz a zjistěte, kolik toho o nich víte.


Fascinující kontrasty ve starém činžáku: Jak černá kuchyně oživila historický byt

V třípokojovém bytě najdete všechny současné trendy. Přírodní materiály v kombinaci s betonovou stěrkou, béžové tóny v kontrastu s černou barvou, nebo ryze industriální minimalistické prvky vedle romantických detailů.


Recept na zdravý životní styl podle Rebel Wilson: Co jí pomohlo získat postavu snů?

Každý, kdo někdy nebyl spokojený se svým tělem a toužil to změnit, se jistě dostal do fáze, kdy si řekl, že už nemá sílu a že to nezvládne. Herečka Rebel Wilson ovšem dokazuje pravý opak. Nejen, že se jí v roce 2020 podařilo shodit téměř 30 kilogramů, ale také zcela změnila svůj životní styl. A váhu si stále drží. Pojďme se podívat na její běžný den a nahlédněme pod pokličku tajemství jejího nového, zdravého já.


Jak použít čerstvý koriandr? V mnoha světových kuchyních má své pevné místo. Zamilujte si ho také

Zelená nať koriandru má lehce štiplavé bylinné aroma, které pro svoji výraznost nemusí každému učarovat. Jsou však pokrmy, které si bez něj nelze představit. Kde použít čerstvý koriandr? Především v pokrmech, indické, thajské a mexické kuchyně.


Obvyklé chyby, kterých je třeba se vyvarovat při stěhování do nového domova

Bez ohledu na to, kolikrát jste to už dělali, je stěhování jednou z nejvíce stresujících událostí, kterou prochází téměř každý. Všechen tento stres v kombinaci s nekonečnými detaily, které se stěhováním souvisejí, s sebou přináší jedinečné problémy a chyby. Od balení na poslední chvíli až po zapomenutí označit krabice - tyto nehody mohou při stěhování způsobit skutečné bolesti hlavy. Chcete tedy vědět, jakých chyb se vyvarovat, aby stěhování proběhlo hladce? Pak si prohlédněte následující galerii.


Pěstujeme rajčata: Jak správně zasadit rajčata? Na balkonová stačí samozavlažovací truhlík, tyčková vyžadují hlubší nádobu

Víte, jak správně pěstovat rajčata? Poradíme, jak je správně zasadit, jak velká má být nádoba, kolik do ní nasypat zeminy a kolik rostlin patří do jednoho květináče.


6 významných způsobů, jak udělat váš domov jedinečnějším

V světě, kde domy často následují předem stanovené vzory designu a dekorace, je stále větší poptávka po způsobech, jak udělat domovy jedinečnější a výraznější. O post 6 významných způsobů, jak udělat váš domov jedinečnějším apareceu primeiro em DecorStyle.


Přínosy denního snění

Ať už jste pravidelný snílek, nebo jen tu a tam rádi sníte, všichni se někdy věnujeme umění snít. Ať už jde o čekání na autobus, nebo o odložení obávaného úkolu v práci, nechat svou mysl uniknout je skvělý způsob, jak si během náročného dne odpočinout. Naštěstí pro fanoušky snění je tu možnost nechat se unášet. Snění má totiž mnoho prokázaných výhod. Jste zvědaví? Podívejte se do této galerie a dozvíte se více.


Anička Slováčková dlouho bez vlasů nezůstala! Přiznala slzy v očích

Anička Slováčková kvůli náročné léčbě rakoviny už potřetí musela shodit vlasy. Naštěstí dnes existují lidé, kteří dokážou udělat takovou paruku, že člověk nepozná rozdíl mezi parukou a vlastními vlasy. A zpěvačka a herečka je za to hodně ráda!


Shopaholicadel se topí v dluzích, pomoc rodiny ale odmítá. Musela by splnit jednu podmínku, která jí není po chuti

Na sociálních sítích bizarní influencerky Adély Pulcové, dříve známé jako Shopaholicadel, nyní nově FashionAdel, můžeme v současné době sledovat v přímém přenosu začátek jejího konce. Ačkoli by její rodina, s níž již několik let není v kontaktu, byla ochotna jí v těžké životní situaci pomoci, jak sdělila prostřednictvím SMS zpráv youtuberovi FatDadovi, Adéla o pomoc rodiny nemá vůbec žádný zájem. Matka se sestrou totiž mají podmínky, které se...


Od minulosti k současnosti: Inspirujte se při běžném vaření svatebními pokrmy z historie. Byly prostší a levnější než dnes

Co by to bylo za svatbu bez dobrého jídla! Dnes si na svatební stůl můžeme poručit takřka cokoli podle našich chutí i vkusu. Dříve byly nevěsty odkázány na omezené zdroje, přesto z nich dokázaly vykouzlit náramnou hostinu. Svatební jídla našich prababiček si můžete připomenout i vy, hodí se na nedělní stůl i jako rychlá večeře po pracovním dni.


Slavné mojito: Koktejl milovaný Ernestem Hemingwayem zvládnete připravit i doma

Světový den koktejlů připadá na 13. května. Jak jinak ho lze oslavit, než mojitem, jedním z nejslavnějších koktejlů vůbec... Podívejte se na náš videorecept.


Valašský frgál je nejlepším koláčem světa! V žebříčku překonal newyorský cheesecake nebo ruský medovník

Vyhlášené valašské frgály nejsou známé jen na Moravě. Důkazem o jejich slávě je i fakt, že se podle gastro průvodce Taste Atlas letos umístily na prvnímmístě v žebříčku 100 nejlepších koláčů světa. Slavná valašská pizza, jak se frgálům někdy říká, si to rozhodně zaslouží.