Zábava

Trending:


Jak se slaví Den matek po celém světě

Den matek je výjimečný den, který dává lidem příležitost vyjádřit vděčnost matkám a pečujícím ženám. Na celém světě existují různá data a způsoby oslav matek. V některých zemích se náboženské nebo kulturní svátky týkající se žen a rodin vyvinuly v samostatné oslavy. Pak je mnoho míst, která dávají najevo svou lásku tím, že obdarovávají matky přáníčky, čokoládou a květinami. Jedna věc je však univerzální: nepopiratelná láska a úcta k matkám na celém světě. Podívejte se do této galerie a zjistěte, jak se slaví Den matek po celém světě.


Jak použít čerstvý koriandr? V mnoha světových kuchyních má své pevné místo. Zamilujte si ho také

Zelená nať koriandru má lehce štiplavé bylinné aroma, které pro svoji výraznost nemusí každému učarovat. Jsou však pokrmy, které si bez něj nelze představit. Kde použít čerstvý koriandr? Především v pokrmech, indické, thajské a mexické kuchyně.


Nela Slováková fotkou v bikinách fanoušky pořádně potěšila

Influencerka Nela Slováková (34) si poslední dny vychutnává cestováním po USA. Poznává různá města, slavná místa a mezitím si dopřává i nějakou tu zábavu s relaxem. Fanouškům se pochlubila snímkem v bikinách, ve kterých předvedla svoji vypracovanou postavu.


20 receptů na rizoto: Pokrmy z rýže na mnoho způsobů jsou snadné na přípravu

Rizoto je tradiční italský pokrm z oblasti východního Piemontu, jehož základ tvoří kulatozrnná rýže, máslo, bílé víno, cibule a koření. Rýže se osmaží na olivovém oleji, zalije vývarem a vínem a vaří až do krémové konzistence.


Sladký hrášek obohatí půdu o dusík: Nenáročné pěstování zvládne každý

Hrášek roste takřka úplně sám, k tomu obohatí půdu o dusík, který pak využití další rostliny. Kromě hrášku dřeňového, můžete vyzkoušet hrách cukrový.


Potraviny, které pomáhají v boji proti stresu, úzkosti a depresi

Příznaky deprese, úzkostí a nadměrného stresu jsou běžné u lidí na celém světě. Tyto potíže si vybírají nejen velkou psychickou daň, ale mohou se projevit i fyzicky - například přibýváním na váze. Přibírání způsobené stresem je bohužel velmi častý problém. Když je vaše tělo vystaveno velkému stresu, uvolňuje hormon zvaný kortizol, který vede ke zvýšení chuti k jídlu. Jak to funguje? Vyšší hladina kortizolu v podstatě způsobuje vyšší hladinu inzulinu v těle a pokles hladiny cukru v krvi, což je ideální kombinace pro vznik chuti na nezdravé jídlo. Lidé, kteří trpí na úzkosti, většinou spí méně a hůře. Nedostatek spánku, stejně jako stres, přispívá k tomu, že vaše tělo produkuje více kortizolu. A pak přichází chuť na mlsání... Lidé, kteří jsou ve stresu, také častěji mívají tendence k emočnímu přejídání a nemají pravidelný pohyb. Nemluvě o tom, že někdo "zapomene" jíst, když je zaneprázdněn prací, což zpomaluje metabolismus a zvyšuje pravděpodobnost, že se bude později během dne přejídat. Co kdyby vám jídlo pomohlo minimalizovat některé z výše uvedených negativních příznaků a zlepšilo náladu? Místo nějakého klasického nezdravého jídla si zkuste vzít některou z těchto zdravějších variant. Kdo by si pomyslel, že jídlo může mít takový vliv? Klikněte na tuto galerii a zjistěte, jak využít sílu jídla ke zlepšení vašeho každodenního života!


Anička Slováčková dlouho bez vlasů nezůstala! Přiznala slzy v očích

Anička Slováčková kvůli náročné léčbě rakoviny už potřetí musela shodit vlasy. Naštěstí dnes existují lidé, kteří dokážou udělat takovou paruku, že člověk nepozná rozdíl mezi parukou a vlastními vlasy. A zpěvačka a herečka je za to hodně ráda!


Recept na zdravý životní styl podle Rebel Wilson: Co jí pomohlo získat postavu snů?

Každý, kdo někdy nebyl spokojený se svým tělem a toužil to změnit, se jistě dostal do fáze, kdy si řekl, že už nemá sílu a že to nezvládne. Herečka Rebel Wilson ovšem dokazuje pravý opak. Nejen, že se jí v roce 2020 podařilo shodit téměř 30 kilogramů, ale také zcela změnila svůj životní styl. A váhu si stále drží. Pojďme se podívat na její běžný den a nahlédněme pod pokličku tajemství jejího nového, zdravého já.


O víkendu vypukne Maker Faire. Program je hotový, tady je pár lákadel

Už o nadcházejícím víkendu proběhne největší český festival kreativity, pražský Maker Faire. Na zvídavé každého věku i celé rodiny čeká našlapaný program,...


Jahody s cibulí: Ideální kombinace pro pěstování obou plodin

Už se těšíte na krásné červené sladké jahody? Aby ne, mnozí z nás už netrpělivě chodí okolo své zahrádky a dívají se, jestli některá z jahod už nečervená. Mnohdy ale člověk přijde a vidí spíše spoušť něž krásnou úrodu. I proto se vyplatí jahodníky dokonale chránit. Jak? Třeba výsadbou jiných plodin, které to zvládnou za vás. Ideální volbu představuje třeba taková cibule. Proč? To vám prozradíme v následujících řádcích.


Které maso je vhodné na svíčkovou? Kromě klasického hovězího i zvěřina

Svíčková omáčka patří mezi slavnostní jídla, která nesmí chybět na nejedné svatbě, rodinné oslavě či jiné výjimečné události. Základem úspěchu je správný výběr masa a právě s tím vám v našem článku poradíme.


Připravit nálev na utopence je velmi jednoduché i pro začátečníky

Uzenky nebo špekáčky naložené v kyselém kořeněném nálevu jsou oblíbenou chuťovkou na oslavy, svačinu nebo jen tak. Základem chuti je dobrý nálev. Poradíme vám s jeho přípravou.


Úžasné tipy na praní prádla, které byste měli znát

Na praní prádla si každý najde něco, co nesnáší. Ať už je to čekání, třídění nebo samotné praní, po kterém zjistíte, že jsou věci stále špinavé, může to být frustrující. Většina z nás to však musí dělat. Naštěstí existuje mnoho triků, jak prát efektivněji. Udělejte si laskavost a usnadněte si zbytek života tím, že si každý týden zjednodušíte den praní. Klikněte na tuto galerii a seznamte se s nejlepšími hacky a tipy pro praní prádla.


Den matek podle horoskopu: Tři znamení zvěrokruhu, která nedají dopustit na své maminky

Den matek, který si připomínáme v neděli 12. 5. 2024, lze pojmout i z astrologického hlediska. Pojďte se podívat na tři znamení zvěrokruhu, která svým maminkám vděčí za mnohé.


30 italských receptů do 30 minut: Rychlá rodinná jídla, se kterými zazáříte

Italská kuchyně je prostě neodolatelná. Zahrunuje nekomplikovaná, avšak vynikající jídla. Poznejte i vy pravou chuť Itálie! Připravili jsme pro vás 30 receptů, které nepotřebují složitou přípravu, ale vždy s nimi uděláte dojem. Ať už jde o cacciatore, lasagne nebo pravé italské rizoto.


5 mikrotrendů, na které teď nedají dopustit módní expertky. Jak je zakomponovat do svého šatníku?

Po každé sezóně módních přehlídek a fashion weeků se s novými trendy na nadcházející sezónu roztrhne pytel a my napjatě čekáme, na co se můžeme těšit… pokud vůbec na něco. Ne všichni se chtějí nechat ovlivňovat nejrůznějšími módními výstřelky a raději zůstávají v zajetých kolejích nadčasových kousků. To ovšem neznamená, že nemůžete být in. Stačí následovat pětici mikrotrendů, na které nyní nedají dopustit módní expertky. Většinu z nich už navíc...


Slavné mojito: Koktejl milovaný Ernestem Hemingwayem zvládnete připravit i doma

Světový den koktejlů připadá na 13. května. Jak jinak ho lze oslavit, než mojitem, jedním z nejslavnějších koktejlů vůbec... Podívejte se na náš videorecept.


Zcela přírodní čisticí prostředky, které skutečně fungují

Nemáte-li dostatek čisticích prostředků nebo jste připraveni zbavit se drsných chemikálií, existuje spousta přírodních čisticích prostředků, které vám pomohou zajistit zářivý vzhled celé domácnosti. Pomocí ingrediencí, které již pravděpodobně máte doma, si můžete poradit se vším od vodního kamene až po špinavá okna. Zajímá vás to? Pak si proklikejte tuto galerii, kde najdete několik přírodních tipů na čištění.


Valašský frgál je nejlepším koláčem světa! V žebříčku překonal newyorský cheesecake nebo ruský medovník

Vyhlášené valašské frgály nejsou známé jen na Moravě. Důkazem o jejich slávě je i fakt, že se podle gastro průvodce Taste Atlas letos umístily na prvnímmístě v žebříčku 100 nejlepších koláčů světa. Slavná valašská pizza, jak se frgálům někdy říká, si to rozhodně zaslouží.


Používáte jen smetanu na vaření? Tak to děláte špatně, přečtěte si, kam jednotlivé smetany patří

Smetana má v naší kuchyni své nenahraditelné místo. Ať už chcete své blízké překvapit krémovou polévkou nebo nadýchaným zákuskem po vydatném obědě, dodá vašim dobrotám tu správnou chuť. Víte, čím se od sebe různé druhy smetany liší? Poradíme vám, jak se v obchodě rychle zorientovat, aby vaše kulinářská pověst zůstala bez poskvrny.


Dokonalý mrkvový dort: Jak a čím ho ozdobit a co přidat do těsta

Mrkvový dort si rychle našel cestu z anglosaských zemí na české talíře. Nejen proto, že do něj potřebujete tak prostou surovinu, jakou je mrkev, ale hlavně proto, že jeho příprava je sázka na jistotu. Vždycky bude chutnat. Pohrát si však můžete s jeho dekorací, doplnit ho pokaždé jinou polevou, přidat ořechy nebo ananas a nechat mrkev rozehrát v různých chuťových akordech.


KVÍZ: Vyzkoušejte, kolik toho víte o zvířatech, která žijí v našich lesích

Naše lesy jsou plné nádherných zvířat. Lišek, zajíců, srnců a dalších. Zkuste si náš kvíz a zjistěte, kolik toho o nich víte.


Čím nahradit Tabasco? Když jej nemáte, zvolte zdravé alternativy

Tabasco je oblíbená omáčka, kterou přidáváme do pokrmů zejména pro její pikantní chuť. Pokud ji zrovna nemáte po ruce, nebo ji zkrátka chcete nahradit (kvůli příliš octové chuti nebo kvůli její vyšší ceně) máte spoustu možností. Na trhu jsou dostupné další pálivé omáčky. Vedle nešlápnete, když sáhnete po jakékoli omáčce, která se vyrábí z chilli papriček. Dobrou alternativou je například sriracha omáčka. Co když ale chcete zdravější alternativu?


Máslo, nebo margarín: co je pro vás lepší?

Když se rozhodujeme mezi máslem a margarínem, je těžké určit, který je pro naše zdraví vhodnější. Na jedné straně máslo obsahuje nasycené tuky, které bychom měli omezovat, protože jejich nadbytek škodí srdci. Na druhou stranu je margarín ultra zpracovaná potravina a někdy obsahuje transmastné kyseliny, které jsou většinou považovány za ještě horší než jejich nasycené protějšky. To je skutečně jedna z debat o potravinách, která se táhne už desítky let, a bohužel tím složitost nekončí. Zajímá vás to? Podívejte se do této galerie a zjistěte více.


Denní horoskop na 11. května 2024: Berany čeká klidná sobota, Váhy by měly myslet pozitivně

Denní horoskop nejen pro ženy na sobotu 11. 5. 2024. Přečtěte si aktuální denní horoskopy pro všechna znamení zvěrokruhu na webu Lifee.cz a zjistěte, co vám hvězdy připravily.


Soběstačný domek šetří peníze za energie ale neubírá potřebný komfort

Hlavní myšlenkou je dopřát návštěvníkům odpočinek a souznění s okolní přírodou. Vytvořit oázu klidu v dnešní uspěchané době. Jak takový domek funguje?


Lidé sdílejí na sociálních sítích, jak je genetika činí jedinečnými a speciálními

Podívejte se na příběhy lidí, kteří sdílejí vlastnosti, které jim genetika darovala, a dokazují, že být odlišný ve skutečnosti znamená být jedinečný a speciální. The post Lidé sdílejí na sociálních sítích, jak je genetika činí jedinečnými a speciálními appeared first on Instafamosos.


Jak připravit drobenku? Sladká tečka, bez které by koláč nebyl to pravé

Drobenka nazývaná také žmolenka je korunou všech kynutých koláčů. Na povrchu koláčů vytvoří zlatavou a křupavou krustu vonící dokonale po másle. Na přípravu je velmi jednoduchá a skládá se pouze ze tří surovin.


Oblékejte se jako slavné ženy. Sestavte si dostupný outfit podle Victorie Beckham nebo Sarah Jessicy Parker

Některé ženy v tom zkrátka umí chodit. Vybrali jsme pro vás pět módních ikon, které v současnosti patří k těm, jež svým stylem udivují celý svět a udávají módní trendy. Poradíme vám, jak se obléct jako ony.


Od minulosti k současnosti: Inspirujte se při běžném vaření svatebními pokrmy z historie. Byly prostší a levnější než dnes

Co by to bylo za svatbu bez dobrého jídla! Dnes si na svatební stůl můžeme poručit takřka cokoli podle našich chutí i vkusu. Dříve byly nevěsty odkázány na omezené zdroje, přesto z nich dokázaly vykouzlit náramnou hostinu. Svatební jídla našich prababiček si můžete připomenout i vy, hodí se na nedělní stůl i jako rychlá večeře po pracovním dni.


Eva Burešová změnila styl a představila nový klip


Pěstujeme rajčata: Jak správně zasadit rajčata? Na balkonová stačí samozavlažovací truhlík, tyčková vyžadují hlubší nádobu

Víte, jak správně pěstovat rajčata? Poradíme, jak je správně zasadit, jak velká má být nádoba, kolik do ní nasypat zeminy a kolik rostlin patří do jednoho květináče.


Fascinující kontrasty ve starém činžáku: Jak černá kuchyně oživila historický byt

V třípokojovém bytě najdete všechny současné trendy. Přírodní materiály v kombinaci s betonovou stěrkou, béžové tóny v kontrastu s černou barvou, nebo ryze industriální minimalistické prvky vedle romantických detailů.


Holka u plotny radí: Tuniské slané koblížky fricassé plněné tuňákem, vajíčkem a zeleninou si zamilujete na první ochutnání

Kdo mě sleduje delší dobu, tak ví, že mě zahraniční kuchyně baví a moc ráda objevuju nová jídla. Některá už se nastálo zařadila do našeho rodinného menu. Patří sem i nadýchané slané tuniské koblížky, které si můžete naplnit, čím chcete. Příprava je jednoduchá a chuť fantastická.


Postřik z cibulových slupek: na rajčata i orchideje. Navíc odpuzuje mšice

I v cibulové slupce se nachází spousta živin, které můžete využít, když chcete vyrobit domácí postřik. Tento postřik vás ve skutečnosti nestojí žádné peníze, protože cibulové slupky jsou něco, co vyhazujeme (nebo používáme do kompostu). Proto je skvělý nápad využít je tak, abychom odpudili mšice, ale také svilušky a klíšťata. Tento postřik můžete bez problémů použít na pokojové rostliny, ale také na ty, které pěstujete venku.


Těchto pět znamení nepouštějte ke grilu: Berani umí jen poučovat, Lvi se nesoustředí a snadno spálí všechno maso

Grily už se rozpalují a na dálku cítíme, jak se na nich připravují voňavé masíčko, zelenina či další lahůdky. Může se ovšem stát, že se příjemná vůně změní v nepříjemný zápach spáleniny. Jsou prostě lidé, kteří by měli jen konzumovat. Víte, která znamení horoskopu ke grilu nepouštět?


“Manžel už není jako dřív. Začal se měnit a já mu přestávám rozumět,” neví si rady Simona

Život nám nabízí nejrůznější situace, které neumíme ovlivnit. Měníme se, stejně tak se mění svět a lidé kolem nás. A ne vždycky jsou to změny pozitivní, tedy takové, které umíme nebo chceme ovlivnit. Člověk může projít mnoha věcmi, které ho formují. Takže i prakticky smýšlejícího jedince může pohltit ezoterika. Simona prožila se svým mužem krásných 45 let. Poslední dva roky se však Zdeněk začal měnit. Teď neví, co si s ním a novou situací počít.


Souvislost mezi cvičením a kreativitou

Co mají společného řešení problémů, inovace a adaptivní myšlení? Jsou to produkty tvořivosti, kdy využíváme svou mysl k nelineárnímu hledání řešení problémů. S tím, jak se náš svět stává technologicky vyspělejším, se kreativita stává ještě více ceněnou devizou. Četné studie zjistily souvislost mezi kreativním myšlením a poslechem hudby, pobytem v přírodě a pozitivním pocitem. Věděli jste ale, že mírný pohyb a cvičení mohou mít také velký přínos pro kreativní mozek? Zaujalo vás to? Klikněte a dozvíte se, proč fyzická aktivita zvyšuje kreativitu.


Typy knedlíků: S houskovým, bramborovým ani tvarohovým nikdy nesáhnete vedle

Knedlíky jsou tradiční českou přílohou, ale také se mohou servírovat samostatně. Zatímco někteří nedají dopustit na bramborové knedlíky plněné masem, jiní zase dávají přednost tomu houskovému s omáčkou.


Cukrářka Jana Pokorná o svatebních dortech: Nechte si na tak výjimečný den udělat WOW dort

Květen je navzdory rčením startem svatební sezony. Proto jsme se rozhodli vyzpovídat cukrářku Janu Pokornou na téma svatebních dortů. Svatební dort je ozdobou každé svatby a na jeho výběru a také volbě cukráře by si snoubenci měli dát záležet.


Zažili jste těchto 10 nejčastějších nočních můr?

Každý z nás se někdy v životě probudil v potu tváře vyvolaném hrůzou, kterou dokáží vyvolat jen noční můry. Je to strašný způsob, jak se vrátit k vědomí, a pocity zanechávají v těle podivné stopy, ale noční můry jsou přesto nezbytnou součástí snění. Proč se tedy o nich nedozvědět něco víc? Rychle analyzujeme své zábavné sny, ať už jsou vytvořeny z našich tužeb nebo potěšení, ale noční můry jsou střiženy z úplně jiné látky, vytvořené ze všech stresů a úzkostí, které pod nimi dřímají. Ale stejně jako sny, ani noční můry není snadné rozluštit. Přijímání obrazů za bernou minci vás připraví o mnohem hlubší pochopení vašeho podvědomí a noční můry stejně spíše odrážejí vnitřní pocity než vnější situace. Opakující se noční můry mohou vypovídat ještě více a zkoumání tohoto opakování s vašimi bližními, může odhalit mnoho zákonitostí a větší propojení mezi námi, než jsme si kdy dokázali představit. Podívejte se do této galerie na 10 nejčastějších nočních můr, které lidé zažívají, a na tipy, jak můžete tyto děsivé pocity řešit.


Maker Faire Praha 2024: v sobotu vypukne největší akce pro milovníky technologií

Již sedmý ročník festivalu Maker Faire zamíří tento víkend do Prahy. Na holešovickém výstavišti se odehraje klasický svátek pro všechny milovníky bastlení, geeky, nerdy a technologické nadšence. Festival láká na příjezd zajímavých youtuberů z oboru, laserové rameno, které používá NASA a chybět nemá ani zakladatel Prusa Research Josef Průša. Souvisejicí články Placené Mapy.cz? Chystá se i verze Premium V prohlížeči Chrome se objevil nový symbol:...


Zeleninové „kostky“ skvěle dochutí vývar či omáčku: Připravené je máte během okamžiku a jsou úplně bez chemie

Čerstvá zelenina a bylinky jsou čím dál častěji vyhledávanějšími ingrediencemi v našich kuchyních. Polévkové koření si mnoho domácností připravuje sušením vlastních bylinek, vytvořit si jde i obdoba maggi. My se ovšem podíváme na přípravu skvělého mraženého doplňku do mnoha pokrmů.


Hádka neznamená rozchod. Jak vyřešit konflikt ve vztahu jednou provždy?

Pro každý vztah jsou naprosto přirozené občasné rozepře, ne vždy se totiž na všem shodnete. Ačkoli mohou zapříčinit aktuální nepohodu, vždycky z nich vzejde alespoň jedna lekce a poučení do budoucna. Zkušená psychoterapeutka Jana Gatěková radí, v čem mohou být konflikty užitečné a jak je řešit opravdu efektivně.


Kam rozhodně nevysazovat celer? Společné škůdce sdílí třeba i s koprem, na velkou úrodu pak můžete zapomenout

Kam rozhodně nevysazovat celer? Pěstování celeru, konkrétně toho kořenového, není pro slabé povahy ani pro ty, kterým chybí trpělivost. Tato zelenina, známá svou křupavou strukturou a výraznou chutí, totiž vyžaduje pozornost, péči a především čas.


Test: Huawei Watch Fit 3 – velmi přesné a krásné fitness hodinky

Perfektní zpracování, kvalitní materiály, dlouhá výdrž na baterii a přesné senzory převažují nápadnou podobu s konkurenční ikonou. Souvisejicí články Test: Hama Smart venkovní IP kamera – bezdrátová venkovní kamera se solárním panelem a snadnou instalací Test: Acer Connect Enduro M3 LTE/5G – 5G internet i na místech se špatným signálem Test: Niceboy ION Hurricane H7 – lehký a obratný bezdrátový vysavač pro rychlý úklid Test: MSI MPG 491CQP...


Pět rychlých sladkých dárků pro maminku: Božský Malakoff ze dvou surovin, Míša dezert do skleničky nebo koláč z mikrovlnky

Již v neděli slaví svátek všechny maminky, což si zaslouží nějaký pořádný dárek. Nemusí to být nutně jen květina. Láska přece prochází žaludkem, jak je známo, a platí to i té mateřské nebo té ze strany dětí k maminkám. Takový dezert připravený s láskou pak potěší možná víc než cokoliv jiného.


Potraviny, které zhoršují stav pleti: Kterým je lepší se vyhnout?

Ačkoliv akné a další různé nedokonalosti pleti trápí především teenagery, mnoho žen s těmito problémy bojuje i v dospělosti. Můžete mít sebelepší skin care produkty, ale příčinou těchto potíží mohou být mnohdy i potraviny, které konzumujete. Kterým je lepší dát sbohem?


Tuhá smetana clotted cream je skvělá jen tak na sušenky s marmeládou. Kulinářský publicista Eugen Štumpf prozradí, jak se vyrábí

Clotted cream je tuhý smetanový krém s obsahem 55-64 % tuku. Právě díky němu má neodolateně jemnou chuť. Kulinářský publicista Eugen Štumpf objasňuje podrobnosti ohledně tohoto britského krému, my přidáváme recept, jak si tuto specialitu snadno připravit doma.


6 významných způsobů, jak udělat váš domov jedinečnějším

V světě, kde domy často následují předem stanovené vzory designu a dekorace, je stále větší poptávka po způsobech, jak udělat domovy jedinečnější a výraznější. O post 6 významných způsobů, jak udělat váš domov jedinečnějším apareceu primeiro em DecorStyle.