Lifestyle

Trending:


Předplaťte si ELLE. A už vám nic neunikne!

Také vás baví niche svět módy, krásy a celebrit jako nás? Předplaťte si ELLE a buďte v obraze. Každý měsíc přinášíme fashion novinky, beauty trendy a updates ze světa kultury a slavných. Stačí jen pár kliků...


Luxusní butter chicken neboli máslové kuře podle Pavla Berkyho: S máslem nešetřete, radí semifinalista MasterChef Česko

Butter chicken patří k nejpopulárnějším indickým specialitám, není tedy divu, že je i nejoblíbenějším indickým jídlem Pavla Berkyho, semifinalisty jedné z minulých řad soutěže MasterChef Česko. A právě on prozradil recept na svou verzi slavného pokrmu.


Jedna sukně, několik různých outfitů: Saténový kousek nesmí chybět v žádné skříni

Saténové sukně momentálně zažívají svůj moment slávy a ocitly se na vrcholu módních trendů. A není se čemu divit! Jedna taková sukně najde hned několik využití, a tak je jasné, že tvoří naprostý základ každého šatníku. Jak s jednou sukní vytvořit různé outfity? To prozradila módní stylistka Nikola Marková.


Tradiční japonské slavnosti („Matsuri“)

Japonské svátky jsou neodmyslitelně spjaty s mnoha svatostánky v zemi a většina z nich se koná na oslavu jejich božstva nebo sezónní či historické události. V Japonsku se tyto slavnosti nazývají „matsuri“. Tyto svátky a festivaly, které jsou vždy pestré a strhující, jsou doprovázeny hudbou a tancem a každá z těchto oslav má jedinečný charakter a odráží starobylou kulturu a tradice země. Chystáte se v dohledné době do Japonska nebo vás jen zajímá víc o jejich kultuře? Tak klikněte na tuto galerii a dozvíte se více o nejlepších tradičních festivalech v této zemi.


Jak se zbavit holubů na parapetu? Bude to boj, ale výhra bude sladká

Holubi na parapetu mohou být zdrojem nepříjemností spousty městských obyvatel. Kromě hluku a nepořádku, který po sobě zanechávají, mohou být holubi i nositeli různých chorob. Jaké jsou možnosti, jak se těchto nevítaných návštěvníků zbavit a které řešení je pro vás nejlepší? Holubi na parapetu představují běžný problém mnoha lidí žijících ve městech. Tato ptáčata často […]


Byl velký a připomínal pavouka. Původ dávného tvora s ostny na nohou je záhadou

Paleontologům trvalo zhruba čtyřicet let, než zjistili, že objevili nový druh pavoukovce, který před třemi sty miliony lety žil na území Spojených států amerických. Přesto tvor s mohutnými končetinami porostlými ostny i po nedávném výzkumu vědcům vrtá v hlavě. Fosilii totiž chybí klíčové znaky, podle kterých by dokázali vyhynulé stvoření zařadit do správného živočišného řádu. Zatím o něm mají pouze dílčí informace. Domnívají se však, že mohlo...


Co by vám partner neměl nikdy říkat: Srovnávání a shazování do vztahu nepatří

Vztahy jsou založeny na vzájemné lásce, důvěře, společných plánech, cílech a mnoha dalších věcech. A také, a především, na dobré komunikaci. Jsou věci, které by nikdy, za žádnou cenu, neměly být vyřčeny. A to ani z jedné, ani z druhé strany. Co by vám váš partner neměl nikdy říkat?


Přichází květinový úplněk. Může přinést nové příležitosti, ale i prudké emoce

Pátý úplněk letošního roku už je za dveřmi. Říká se mu květinový a podle astrologů může ovlivnit náš život až do konce roku. Lidé by prý měli přehodnotit své dlouhodobé plány, případně načerpat nové síly do jejich pokračování. Důležité však je zvládat vlastní emoce a nenechat se unést nebo vyprovokovat k nepředloženým činům. V roce 2024 nastane 23. května v 15:53.


Z venku obyčejná, uvnitř luxusní: Farma 21. století boří zažité stereotypy

Minimalisticky pojatá rezidence byla navržená tak, aby sloužila veliké rodině. Dalším požadavkem byla maximální udržitelnost budovy a také to, aby svým vyzněním ladila s okolní tradiční farmou.


Test osobnosti prozradí, jak komunikujete s ostatními lidmi. Vidíte první nohy muže, nebo ženy?

Na internetu koluje spousta zajímavých testů osobností, které vám mohou prozradit, zda jste přirozený vůdce, zda jste extrovert, nebo introvert a spoustu dalších věcí. Ne vždy to musí zrovna vycházet, ale může to být zábava. A jeden takový test tu pro vás máme právě teď.


Králík na bílém víně se zeleným chřestem

Sezona zeleného i bílého chřestu je v plném proudu i přesto, že část úrody spálil mráz. Chřest je však už zase ve skvělé formě a vy si tak s námi můžete připravit výborný oběd.


Nejlepší outfity z filmového festivalu v Cannes 2024

V květnu se do francouzského Cannes každoročně sjíždějí nejvýznamnější filmaři z celého světa. Ti se zde každoročně scházejí na filmovém festivalu, a i když ani v minulosti zde rozhodně nebyla nuda, letošní ročník dokázal, že móda je na této akci stále v centru pozornosti! V této galerii najdete ty nejlepší outfity, které světlo tohoto filmového festivalu spatřilo. Klikněte na galerii a kochejte se!


Váš letní seznam podle vašeho hvězdného znamení

Léto je téměř před námi a je čas začít plánovat. Pokud se vám to ještě nepodařilo a potřebujete trochu pomoct, abyste mohli začít, astrologie vám kryje záda. Můžete se podívat ke hvězdám, které vám napoví, jak prožít letošní léto co nejlépe, aby byl tento rok nezapomenutelný! Zajímá vás to? Klikněte na galerii a dozvíte se, jakou aktivitu podle svého hvězdného znamení rozhodně potřebujete mít letos v létě na svém seznamu.


Jak může být nuda prospěšná

Pro většinu z nás je nesnesitelnou představou, že bychom zůstali delší dobu sami a nic nedělali. Nuda může být občas děsivá, a proto se snažíme dělat vše pro rozptýlení naší mysli. Chybí nám motivace a jsme frustrovaní z toho, že ji nenacházíme, což vede k celé řadě emocí, od frustrace až po pocit hanby. Ale co když nuda není tak strašná, jak jsme si mysleli? Co když nás může vlastně přimět k větší produktivitě a kreativitě? Zaujalo vás to? Prohlédněte si tuto galerii a začněte se nudit.


Péče o pnoucí rostliny: Pohnojit, zalít, zastřihnout

Popínavé rostliny patří mezi oblíbenou zahradní dekoraci. I když pěstování není vyloženě složité, tak potřebuje jistou péči. Na co nezapomenout? A jak je to se střihem?


Cestujte s dětmi po Evropě: V těchto 4 městech najdou vyžití malí i velcí

Cestování s dětmi je kapitola sama o sobě. Mnohdy se snažíme vybírat takové destinace, kde se naše ratolesti spolehlivě zabaví, ale často je to na úkor našich vlastních cestovatelských zájmů. Proto jsme pro vás vybrali několik evropských měst, která zaručují vyžití pro malé i velké. Stačí jen sbalit kufr a hurá za dobrodružstvím!


Porozumění jazyku květin

Barevné a voňavé květiny jsou jedním z nejkouzelnějších přírodních divů. Odkud však pocházejí názvy květin a jaký je jejich význam? Projděte si galerii a řekněte si to s květinami, jak je vybraly Významy květin.


Pět barev, které byste nikdy neměli kombinovat s bílou

Bílá je univerzální a neutrální barva, která se široce používá v interiérovém designu, módě a umění. Má schopnost osvětlit prostory, poskytovat pocit čistoty a vizuálně zvětšovat prostředí. O post Pět barev, které byste nikdy neměli kombinovat s bílou apareceu primeiro em DecorStyle.


Zajímavosti a historky o ovoci a zelenině

Čerstvé ovoce a zelenina poskytují řadu živin, vitamínů, minerálů a vlákniny a zároveň mají přirozeně nízký obsah kalorií, tuku a sodíku. Kromě toho, že ovoce a zelenina mají skvělý vliv na naše zdraví a můžete je kombinovat jak se vám zlíbí, mají také fascinující historii - počátky ovoce a zeleniny sahají až do doby, kdy lidé začali pěstovat plodiny, tedy před asi 10 000 lety. V této galerii najdete spoustu úžasných faktů a zajímavostí o ovoci a zelenině. Jaké překvapivé příběhy se skrývají za vaší oblíbenou plodinou? Klikněte a čtěte!


Žhavý trend léta 2024: Šaty s kapucí dominují nejen sportovním, ale i elegantním modelům

Výrazný prvek v podobě dominující kapuce zdobí nově i šaty. Léto 2024 tak bude v módě patřit jejich elegantním a rafinovaným variantám, kterým nechybí nápadité střihy ani jednoduché, přesto nezapomenutelné linie.


Chaos v bytě, chaos v duši: Jak nepořádek ovlivňuje naši psychiku?

Neustále se potýkáte s horami prádla, nepořádkem na stole a nevíte, kam co dát? Nejste sami. Nepořádek v interiéru totiž zdaleka neovlivňuje jen estetiku našeho domova, ale má i hlubší dopad na psychiku. Jak moc a jakým způsobem? A co s tím můžeme dělat? Nejdříve si ukliďte sami v sobě. Udělejte pořádek sami v sobě Je dokázáno, že lidé, kteří […]


Jak zlepšit svůj smysl pro detail

Schopnost všímat si drobných detailů je velkou předností. Zlepšuje kvalitu vaší práce a zároveň šetří čas a úsilí. Některým lidem se tato dovednost zdá přirozená - nemají problém věnovat pozornost drobným detailům. Jiným lidem, obvykle těm, kteří pracují rychle a mají na mysli celkový obraz, se pozornost k detailům obvykle věnuje hůře. Naštěstí pro tyto lidi je pozornost k detailům dovednost, kterou můžeme trénovat a rozvíjet. Podívejte se do této galerie a zjistěte, jak zlepšit svůj smysl pro detail.


Způsoby, jak vyzdobit byt, aniž byste přišli o zálohu

Velká část z nás si bude muset alespoň po určitou dobu svého života pronajímat místa, která nejsou ideální. Ať už je to na krátkou dobu, než si koupíme vlastní bydlení, nebo jen do doby, než si budeme moci dovolit pronajmout hezčí byt, je to často nutnost, jednoduše proto, abychom ušetřili peníze. Naštěstí existují způsoby, jak zlepšit své bydlení, aniž by váš pronajímatel ztratil nervy! Podívejte se do této galerie a zjistěte, jak na to!


Dovolenkové čtení 2024: 5 tipů na knihy, které by vám letos neměly chybět v plážové tašce

Čas dovolených už klepe na dveře a s ním i vytoužený odpočinek. K chytání bronzu na dece u vody jednoznačně patří kvalitní čtení. Které knihy se letos vyplatí přibalit do plážové tašky?


Výklad karet na druhou polovinu května: Překvapí vás nové příležitosti, které jsou pozitivní

Druhá půlka května a výklad karet od známé kartářky je inspirací, v čem na sobě zapracovat a jaké nové výzvy přijdou. Výklady karet jsou různé, ale zajímají nás. Jejich význam nás často může nasměrovat na cestu, o které sami přemýšlíme.


Iva (29): Po milování jsem příteli poprvé řekla, že ho miluju. Následné události zcela změnily můj pohled na náš vztah

Iva má nového přítele, který vypadal zprvu dost zamilovaně. Myslela si, že bude do roka zasnoubená, ale místo toho vzal zpátečku. Iva si myslí, že za to může její vyznání „miluju tě“.


Skřipec v hlavní roli: Naučte se 3 snadné účesy jako od profesionálního kadeřníka

V roce 2024 se skřipce do vlasů vracejí do módy a jsou nejen praktickým doplňkem, ale také luxusní ozdobou, se kterou můžete vytvářet spoustu zajímavých účesů. Jejich velkou výhodou je, že s nimi můžete kouzlit zajímavé vlasové kreace snadno a rychle. Naučíme vás tři účesy, které vypadají jako od kadeřníka a přitom vám zaberou jen pár sekund.


Je tu oblíbený samosběr jahod: A co z nich? Vsaďte na zmrzlinu, svěží řezy či jahodové tiramisu

Odstartovaly oblíbené samosběry jahod, které skýtají možnost nasbírat si tyto červené zázraky přírody přímo z plantáže. A co pak s nimi? Výborná zmrzlina, řezy či jahodové tiramisu. Na ty nejlepší recepty jsme se podívali ve spolupráci s webem Toprecepty.cz.


Pavel Berky nabídl recept na speciální sladký chléb, který pekl pro Jana Krause: Dlouho jsem váhal, co mu přinesu, přiznává

Semifinalista MasterChef Česko 2020 Pavel Berky navštívil ve středu Jana Krause v jeho televizní show. Aby nešel s prázdnou, rozhodl se pro populárního moderátora upéct chleba, ke kterému připravil i domácí máslo. Pro Toprecepty.cz Pavel prozradil recept na brioškovou specialitu i to, jak se na televizní vystoupení těšil.


Průzkum odhalil, zda jsou línější muži či ženy a jak je to s úklidem v českých domácnostech

Kvůli úklidu se údajně hádá až polovina českých domácností. A co je příčinou? Dělají toho obě pohlaví stejně, nebo je stále úklid doménou žen a nepsaným pravidlem, že tak je to přece normální?


Slavné matky, které snědly svou placentu a proč

Placenta, někdy nazývaná plodové lůžko, je první orgán, který se vytvoří po početí - ještě předtím, než se vytvoří orgány vašeho dítěte. Placenta hraje ve vašem těhotenství důležitou roli, protože tento složitý orgán spojuje vás a vaše dítě v děloze a dodává jim kyslík, živiny a hormony a zároveň prostřednictvím pupeční šňůry filtruje odpadní látky. Placenta pak opouští vaše tělo spolu s dítětem, a zatímco většina rodičů je pochopitelně rozptýlena novou, malou, křičící živou bytostí v místnosti, jiní tento orgán pečlivě uchovávají, aby jej mohli později zkonzumovat. Zní to divně? No, mezi lékaři a vědci je to sporná praktika, kterou však riskovalo mnoho hvězd! Klikněte na galerii a dozvíte se více o placentofagii a o tom, které hvězdy pozřely svou vlastní placentu.


Co se zbytky po obalování řízků? Odpovídáme na časté dotazy

Zbylo vám po obalování řízků trochu vajíčka, mouky a strouhanky? Přece to nevyhodíme. Co tedy s tím? Snadná pomoc. Máme pro vás několik nápadů, jak zbylé suroviny efektivně zužitkovat.


Holka u plotny radí: Silný zeleninový vývar ze slupek šetří peníze, nestojí skoro nic a skvěle chutná s nočky

Slupky z kořenové zeleniny se obvykle vyhazují, stejně jako silnější natě z bylinek. Ale je to škoda. Dá se z nich připravit skvělý silný vývar a to kdykoliv si vzpomenete.


Z pultů do pěti let zmizí hnědá vajíčka. Bílé slepice mají být ekonomicky výhodnější

Hnědá vejce budou na pultech obchodů čím dál vzácnější. Varování před tím, že zmizí z pultů i kurníků, přišlo z Německa. Bílé slepice by měly být ekonomicky výhodnější, dožívají se totiž vyššího věku a snášejí až o 10 procent více než slepice hnědé.


Proč nepoužívat kartonové krabice k ukládání nepoužívaného oblečení a co dělat místo toho

Při ukládání oblečení byste měli zajistit, aby bylo řádně chráněno. To zahrnuje zabránění vlhkosti, zamezení přístupu škůdců, kteří by mohli požírat látku, a další metody prevence poškození. O post Proč nepoužívat kartonové krabice k ukládání nepoužívaného oblečení a co dělat místo toho apareceu primeiro em DecorStyle.


Chata postavená s láskou a péčí: Jirka s Hankou vytvořili dokonalý relax uprostřed beskydské přírody

Překrásný dům uprostřed pohádkové přírody Valašska, který Jirka s Hankou postavili s láskou a velkou péčí. Ačkoliv tu jste obklopeni dechberoucí přírodou, dokážeme si představit, že na chatě strávíme klidně celý týden a jak se lidově říká - nevytáhneme z ní paty.


Vyrazte si pro sladké jahody. Víme, kam na samosběr po celé České republice

Samosběry jsou skvělým řešením, pokud nemáte dostatek místa pro pěstování většího množství jahod nebo se vám do něj zkrátka nechce. Stačí zjistit, kde ho pořádají a vyrazit si pro sladké plody.


Co dělá pár silným?

Co přesně tvoří pevný vztah a co naopak křehčí? Aby byl pár silný, musí se určité chování a aspekty vztahu obvykle řídit určitou linií. Jedním z nejvýznamnějších znaků silného vztahu je upřímná, přesná a neodsuzující komunikace. Existují také překvapivé charakteristiky, které tvoří křehký pár. Jednou z nich je překvapivě přílišný optimismus členů páru, pokud jde o lásku. Je toho však více - mnohem více. Chcete-li prozkoumat charakteristiky silných a křehkých párů, projděte si tuto galerii.


Domácí krémy na komáří kousnutí: nemusíte kupovat drahé gely na kousnutí hmyzem

Komáří kousnutí je pěkně nepříjemné, protože nejenom zabolí, ale také příšerně svědí. Komáři nejvíce „útočí“ za soumraku a svítání, kdy jsou nejaktivnější. Proto bychom se před nimi měli zejména v těchto denních dobách chránit. Nicméně kousnout mohou kdykoli během dne. Řešením je vysadit několik rostlin poblíž svých oken nebo zahradního posezení, používání repelentů a ochranných sítí v okně. Když už komár kousne, můžete to vyřešit jednoduše se...


Kvíz: Znáte české hrady a zámky, na kterých se natáčely české pohádky? Plný počet bodů získá jen opravdový znalec

Kdo by nemiloval české pohádky? Mají své specifické kouzlo, výpravu, kostýmy a v neposlední řadě se většina z nich natáčí na překrásných místech, kterými se Česká republika chlubí. Mezi tato místa velmi často patří i hrady a zámky, které s oblibou navštěvujeme. Otestujte své znalosti - víte, na jakých hradech a zámcích se různé pohádky natáčely?


Zničená Meghan Markle. Neunesla drsnou kritiku, sesypala se a propukla v pláč

Meghan Markle (42) měla se svou novou lifestylovou značkou American Riviera Orchard velké plány. Začátkem tohoto roku vydala limitovanou kolekci džemů, jenže jak informoval web Y! Entertainment, značka se dočkala spíše negativního přijetí. A právě to Meghan naprosto rozrušilo a nechyběly ani slzy.


Jak připravit jahody se šlehačkou? Legendární dezert báječně osvěží

Jahodový pohár je po generace nejoblíbenější dezert, hotový doslova za pár minut. Vždy skvěle osvěží a zažene chuť na sladké. Radost tímto dezertem uděláte nejenom sobě, ale také všem členům rodiny.


Čtveřice trendy šatů, ve kterých letos v létě zazáříte: Už je máte v šatníku?

Nejpohodlnější a nejstylovější model na léto? Rozhodně šaty. Pomocí jednoho kousku dokážete vykouzlit ten nejkrásnější outfit, ve kterém naprosto zazáříte. Proto jsme pro vás připravili výčet několika modelů, jež by vám v letošní sezoně rozhodně neměly chybět v šatníku. Věřte tomu, že na ně můžete vsadit za všech okolností.


Ježek je indikátor zdravé zahrady, říká odbornice Zuzana Pokorná. Jak tedy ježkům pomáhat a neškodit jim?

Ježkům prospívá hlavně dostatek potravy, který závisí převážně na hmyzu a možnostech zimních úkrytů. Úbytek těchto velmi užitečných živočichů má na svědomí převážně lidská činnost. Ježky ohrožuje především ztráta přirozeného prostředí, fragmentace krajiny, intenzivní zemědělství a také automobilová doprava.


Podmáslová zelňačka s houbami: Úžasně jemnou a lahodnou variantu tradiční klasiky skvěle dochutí kromě hub i kopr

Podobně jako na jiná jídla i na zelňačku je nespočet variant receptů. Podmáslová zelňačka s houbami patří mezi ty méně časté, ale výborné. Neváhejte a ochutnejte tuto jemnou polévku.


Co znamená úplněk ve Střelci pro vaše znamení

Ve čtvrtek 23. května přivítáme ohnivý úplněk ve Střelci, kterému vládne Jupiter. Střelec je dobrodruh zvěrokruhu, věčný student života a mudrc. Oblasti, v nichž potřebujeme zapracovat na svém osobním růstu a rozšířit si obzory, budou objasněny ve světle úplňku ve znamení Střelce. Je ideální čas na rituál při úplňku, který vám pomůže uzemnit se a co nejlépe využít tuto vzrušující energii možností. Zaujalo vás to? Klikněte na galerii a dozvíte se, co znamená úplněk ve Střelci pro vaše znamení.


Jak vykrmit brouka. Češi vylepšují hmyzí potravu, aby byla výživnější

Potemníci nebo cvrčci mohou lidskému tělu dodat potřebné bílkoviny. Jejich chov je výrazně ekologičtější než chov kuřat, prasat či skotu.


Nejjedovatější ryba na světě s hlavou jako krajta sužuje Chorvatsko. Jak ji ve vodě poznat?

Nejjedovatější ryba na světě se prohání u chorvatské Istrie. Pro člověka je čtverzubec stříbropásý (Lagocephalus sceleratus) smrtelně nebezpečný. Ryba s ocasem jako kočka a hlavou jako krajta se naštěstí nevyskytuje blízko pláže a není útočná, i tak by lidé měli vědět, jak vypadá.


Jak vařit levně? Vládní úsporná kuchařka nabízí kolem 50 receptů. Najdete zde bezpracný perník, langoše i domácí rohlíky

Chlebová buchta s čokoládou, čočkové karbanátky, tuňáková pomazánka... Tyhle a další recepty můžete najít v dokumentu s názvem „Úsporná kuchařka“, který vydalo Ministerstvo práce a sociálních věcí. Kuchařka je k dispozici na webu pro všechny zdarma a tak jsme i my nakoukli, co se v ní skrývá.


Velká věštba na červen pro Raky: Čeká vás zlom v životě, nevracejte se do minulosti

Co čeká Raky v šestém měsíci roku 2024? Na co by si měli dát pozor, čeho se vyvarovat? Co by naopak neměli promeškat? A jaká magická rostlina vám pomůže přitáhnout lásku? Přečtěte si předpověď na červen, kterou pro Raky z tarotových a mariášových karet vyčetla slavná kartářka Helen Stanku.