Trending:


Holka u plotny radí: Silný zeleninový vývar ze slupek šetří peníze, nestojí skoro nic a skvěle chutná s nočky

Slupky z kořenové zeleniny se obvykle vyhazují, stejně jako silnější natě z bylinek. Ale je to škoda. Dá se z nich připravit skvělý silný vývar a to kdykoliv si vzpomenete.


Svatební módní manuál pro hosty: Dámy, zapomeňte na hluboké výstřihy a mini, říká stylistka

Chystáte se na svatbu a sháníte vhodné šaty, jen si s tím nevíte rady? Stylistka Nikola Marková vám v pořadu 3 minuty stylu ukáže, co se hodí obléct a prozradí i prohřešky, kterým je lepší se vyhnout. Nejde jen o nevhodnost bílé barvy.


Jak připravit bezovou šťávu zastudena? Je báječně osvěžující, trvanlivá a levná

Květy černého bezu jsou příjemně aromatické a zároveň léčivé. Výborně se doplňují s chutí a vůní citrónu. Nevařenou šťávu zvládnou snadno vyrobit i začínající hospodyňky, výhodou šťávy je nejen lahodná chuť, ale i dlouhá trvanlivost. S její přípravou vám poradíme.


Domácí krémy na komáří kousnutí: nemusíte kupovat drahé gely na kousnutí hmyzem

Komáří kousnutí je pěkně nepříjemné, protože nejenom zabolí, ale také příšerně svědí. Komáři nejvíce „útočí“ za soumraku a svítání, kdy jsou nejaktivnější. Proto bychom se před nimi měli zejména v těchto denních dobách chránit. Nicméně kousnout mohou kdykoli během dne. Řešením je vysadit několik rostlin poblíž svých oken nebo zahradního posezení, používání repelentů a ochranných sítí v okně. Když už komár kousne, můžete to vyřešit jednoduše se...


Pět barev, které byste nikdy neměli kombinovat s bílou

Bílá je univerzální a neutrální barva, která se široce používá v interiérovém designu, módě a umění. Má schopnost osvětlit prostory, poskytovat pocit čistoty a vizuálně zvětšovat prostředí. O post Pět barev, které byste nikdy neměli kombinovat s bílou apareceu primeiro em DecorStyle.


Pavel Berky nabídl recept na speciální sladký chléb, který pekl pro Jana Krause: Dlouho jsem váhal, co mu přinesu, přiznává

Semifinalista MasterChef Česko 2020 Pavel Berky navštívil ve středu Jana Krause v jeho televizní show. Aby nešel s prázdnou, rozhodl se pro populárního moderátora upéct chleba, ke kterému připravil i domácí máslo. Pro Toprecepty.cz Pavel prozradil recept na brioškovou specialitu i to, jak se na televizní vystoupení těšil.


Fascinující historie kruhů v obilí

Kruhy v obilí byly v 80. a 90. letech minulého století všudypřítomné, ale od té doby jako by zmizely. Podívejte se na historii tohoto fenoménu.


Ježek je indikátor zdravé zahrady, říká odbornice Zuzana Pokorná. Jak tedy ježkům pomáhat a neškodit jim?

Ježkům prospívá hlavně dostatek potravy, který závisí převážně na hmyzu a možnostech zimních úkrytů. Úbytek těchto velmi užitečných živočichů má na svědomí převážně lidská činnost. Ježky ohrožuje především ztráta přirozeného prostředí, fragmentace krajiny, intenzivní zemědělství a také automobilová doprava.


Předplaťte si ELLE. A už vám nic neunikne!

Také vás baví niche svět módy, krásy a celebrit jako nás? Předplaťte si ELLE a buďte v obraze. Každý měsíc přinášíme fashion novinky, beauty trendy a updates ze světa kultury a slavných. Stačí jen pár kliků...


Co by vám partner neměl nikdy říkat: Srovnávání a shazování do vztahu nepatří

Vztahy jsou založeny na vzájemné lásce, důvěře, společných plánech, cílech a mnoha dalších věcech. A také, a především, na dobré komunikaci. Jsou věci, které by nikdy, za žádnou cenu, neměly být vyřčeny. A to ani z jedné, ani z druhé strany. Co by vám váš partner neměl nikdy říkat?


Iva (29): Po milování jsem příteli poprvé řekla, že ho miluju. Následné události zcela změnily můj pohled na náš vztah

Iva má nového přítele, který vypadal zprvu dost zamilovaně. Myslela si, že bude do roka zasnoubená, ale místo toho vzal zpátečku. Iva si myslí, že za to může její vyznání „miluju tě“.


Co je to společné rodičovství a jak ho uskutečnit?

Někdy se život nevyvíjí podle plánu. Pokud jste se s partnerem nedávno rozešli nebo rozvedli, může být obtížné udržet civilní vztah a zároveň s ním pravidelně komunikovat. Minimalizace konfliktů s vaším bývalým partnerem je však zásadní, pokud se jedná o děti, což zajistí, že budou vyrůstat v bezpečí a s láskou a podporou obou rodičů. Zajímá vás, co všechno je třeba vědět o společném rodičovství? Klikněte na tuto galerii a objevte tipy, triky a nástroje pro udržení pozitivního a efektivního vztahu společného rodičovství.


Je tu oblíbený samosběr jahod: A co z nich? Vsaďte na zmrzlinu, svěží řezy či jahodové tiramisu

Odstartovaly oblíbené samosběry jahod, které skýtají možnost nasbírat si tyto červené zázraky přírody přímo z plantáže. A co pak s nimi? Výborná zmrzlina, řezy či jahodové tiramisu. Na ty nejlepší recepty jsme se podívali ve spolupráci s webem Toprecepty.cz.


Jak se láska může ztratit v překladu

Říká se, že láska nezná hranic, a přestože mnoho vztahů po celém světě je důkazem tohoto tvrzení, rozhodně není snadné chodit s někým, kdo nemá stejný rodný jazyk jako vy. Vícejazyční partneři se mohou ocitnout v situaci, kdy se hádají a bojují ze zdánlivě hloupých důvodů, ale pravdou je, že jazykové rozdíly mohou způsobit, že napětí vzplane, pokud nevíme, jak je řešit. Zajímá vás to? Klikněte na následující galerii a podívejte se, jak mohou jazyky ovlivňovat vztahy a co lze udělat pro snížení konfliktů.


Perete správně? Tohle jsou nejčastější chyby, které možná děláte i vy

Stává se vám často, že z pračky vytáhnete oblečení bez tvaru, zaprané nebo jinak poničené? Někdy je to vinou nekvalitního kusu oděvu, ale za většinu ostatních chyb si můžeme častokrát sami. Které to jsou a jak tedy doopravdy správně prát? Nepečujeme o pračku Ve většině případů děláme zásadní chybu v péči o pračku. Buďto o ni pečujeme […]


Tipy pro první setkání s tchyní a tchánem

První setkání s příbuznými může být nervy drásající zkouškou. Existuje řada věcí, kterých se můžete obávat a které vás mohou přemoci. Například: Budete se jim líbit? Budou si myslet, že se k jejich dítěti hodíte? Ale nebojte se - je pravděpodobné, že vaši příbuzní nejsou tak špatní! Mohou to být docela milí lidé, pokud jim dáte šanci. A nezapomeňte, že jsou pravděpodobně také nervózní, takže součástí vašeho úkolu je uklidnit je. Chcete vědět, jak udělat dobrý první dojem při setkání s tchánovci? Podívejte se do této galerie a budete připraveni na setkání s rodiči své drahé polovičky.


Byl velký a připomínal pavouka. Původ dávného tvora s ostny na nohou je záhadou

Paleontologům trvalo zhruba čtyřicet let, než zjistili, že objevili nový druh pavoukovce, který před třemi sty miliony lety žil na území Spojených států amerických. Přesto tvor s mohutnými končetinami porostlými ostny i po nedávném výzkumu vědcům vrtá v hlavě. Fosilii totiž chybí klíčové znaky, podle kterých by dokázali vyhynulé stvoření zařadit do správného živočišného řádu. Zatím o něm mají pouze dílčí informace. Domnívají se však, že mohlo...


Sušení hub v malém množství: Postačí pečicí papír

Už jste byli v lese a našli nějaké houby? My ano, bylo jich poměrně málo, nicméně hřiby dubové bezesporu zaslouží tu správnou péči. Vzhledem k tomu, že jsme nehodlali houby přímo připravovat, rozhodli jsme se pro jejich uchování. Samozřejmě jsme zvolili tu nejjednodušší možnou formu. Hřiby dubové jsme nakrájeli na sušení. Otázku, na jaký povrch takto nakrájené houby jsme rozlouskli velmi jednoduše. Postačil nám obyčejný pečicí papír.


Tipy a triky pro přípravu zahrady na jaro

Kdy a kde je nejlepší vysazovat? Jaká hnojiva byste měli používat? Máte zahrádku, na které chcete na jaře (znovu) rozkvést? Zde jsou všechny tipy a triky, které nutně potřebujete znát, abyste získali šanci na svou stranu!


Váš letní seznam podle vašeho hvězdného znamení

Léto je téměř před námi a je čas začít plánovat. Pokud se vám to ještě nepodařilo a potřebujete trochu pomoct, abyste mohli začít, astrologie vám kryje záda. Můžete se podívat ke hvězdám, které vám napoví, jak prožít letošní léto co nejlépe, aby byl tento rok nezapomenutelný! Zajímá vás to? Klikněte na galerii a dozvíte se, jakou aktivitu podle svého hvězdného znamení rozhodně potřebujete mít letos v létě na svém seznamu.


Jak vykrmit brouka. Češi vylepšují hmyzí potravu, aby byla výživnější

Potemníci nebo cvrčci mohou lidskému tělu dodat potřebné bílkoviny. Jejich chov je výrazně ekologičtější než chov kuřat, prasat či skotu.


Jak si sestavit letní šatník? Francouzky letos nedají dopustit na těchto 6 kousků

Léto se nezadržitelně blíží. Proto je nejvyšší čas sestavit si efektivní šatník na dovolenou i pro horké dny, které strávíte v práci nebo pobíháním po městě. Co by vám ve skříni nemělo chybět? Inspirujte se Francouzkami a jejich nadčasovým stylem. Během slunné sezóny nedají dopustit na těchto šest kousků.


Jedna sukně, několik různých outfitů: Saténový kousek nesmí chybět v žádné skříni

Saténové sukně momentálně zažívají svůj moment slávy a ocitly se na vrcholu módních trendů. A není se čemu divit! Jedna taková sukně najde hned několik využití, a tak je jasné, že tvoří naprostý základ každého šatníku. Jak s jednou sukní vytvořit různé outfity? To prozradila módní stylistka Nikola Marková.


Kvíz: Znáte české hrady a zámky, na kterých se natáčely české pohádky? Plný počet bodů získá jen opravdový znalec

Kdo by nemiloval české pohádky? Mají své specifické kouzlo, výpravu, kostýmy a v neposlední řadě se většina z nich natáčí na překrásných místech, kterými se Česká republika chlubí. Mezi tato místa velmi často patří i hrady a zámky, které s oblibou navštěvujeme. Otestujte své znalosti - víte, na jakých hradech a zámcích se různé pohádky natáčely?


Zničená Meghan Markle. Neunesla drsnou kritiku, sesypala se a propukla v pláč

Meghan Markle (42) měla se svou novou lifestylovou značkou American Riviera Orchard velké plány. Začátkem tohoto roku vydala limitovanou kolekci džemů, jenže jak informoval web Y! Entertainment, značka se dočkala spíše negativního přijetí. A právě to Meghan naprosto rozrušilo a nechyběly ani slzy.


Staročeské smažené kosmatice: Květy černého bezu se dají připravit nasladko i naslano podle snadných receptů

Sezona černého bezu se pomalu rozjíždí, tedy aspoň jeho kvetoucí podoby. Chcete-li z bílých voňavých kvítků připravit i něco jiného než klasický sirup, pusťte se do kosmatic. Voňavé květy v křupavém těstíčku se krásně vyjímají na talíři a ještě lépe chutnají.


Slavné matky, které snědly svou placentu a proč

Placenta, někdy nazývaná plodové lůžko, je první orgán, který se vytvoří po početí - ještě předtím, než se vytvoří orgány vašeho dítěte. Placenta hraje ve vašem těhotenství důležitou roli, protože tento složitý orgán spojuje vás a vaše dítě v děloze a dodává jim kyslík, živiny a hormony a zároveň prostřednictvím pupeční šňůry filtruje odpadní látky. Placenta pak opouští vaše tělo spolu s dítětem, a zatímco většina rodičů je pochopitelně rozptýlena novou, malou, křičící živou bytostí v místnosti, jiní tento orgán pečlivě uchovávají, aby jej mohli později zkonzumovat. Zní to divně? No, mezi lékaři a vědci je to sporná praktika, kterou však riskovalo mnoho hvězd! Klikněte na galerii a dozvíte se více o placentofagii a o tom, které hvězdy pozřely svou vlastní placentu.


Marcella Hazan: Jak žena v domácnosti naučila vařit italskou kuchyni celý svět

Letos uplynulo jedno století od narození jedné z nejvýznamějších světových kuchařek Marcelly Hazan a to se v Americe samozřejmě neobejde bez oslav. Smithsonův vzdělávací institut o ní uvede letos dokument. Pojďme si při té příležitosti připomenout její kariérní cestu.


Jak připravit plněnou tortillu? Podávat ji můžeme k obědu i jako sytou večeři

Tortilla je jinými slovy tenká placka vyrobená nejčastěji z kukuřičné nebo pšeničné mouky. S plněnými tortillami se nejčastěji setkáváme v mexické kuchyni v pokrmech zvané tacos, burrito nebo quesadilla.


Výborná bábovka se zakysanou smetanou: Krásně vláčný a neuvěřitelně nadýchaný hrníčkový moučník zvládne i začátečník

Máte chuť na trochu vylepšenou klasiku? Výborná bábovka se zakysanou smetanou je úžasně vláčný moučník. Můžete si ho přichystat s mramorováním, ale také jen si upéct světlou variantu.


Než obujete sandálky, zbavte své nohy plísní a dalších nevzhledností

Léto už je za rohem a sezona otevřených bot se blíží. Pokud jste svým nožkám v zimě nevěnovaly mnoho pozornosti a spíše je trochu zanedbávaly, je nejlepší čas se na ně zaměřit. Vše zvládnete z pohodlí domova.


Módní hříchy žen nad 60: Vyhoďte oblečení, které vám přidává roky, radí expertka

Dámy, překročení šedesátky ještě rozhodně neznamená módní krizi. V každém věku můžeme být elegantní a charismatické. Vyvarujme se módním hříchům. Poradíme vám slovy expertky, jaké oblečení byste měly okamžitě vyhodit, protože vám přidává roky. A to samozřejmě nechceme.


Svatební kolekce, šaty jako z filmu i cool tenisky. Co je nového u českých designérů?

Přes zimu vymýšlejí, tvoří, šijí a tvrdě pracují, aby na jaře představili něco, z čeho všem úžasem spadne brada. Letošní jaro je plné novinek z české módní scény – Tereza Rosalie Kladošová uvedla dechberoucí svatební kolekci, na přehlídku Martina Kohouta čekal celý tuzemský módní svět a z přestřelky na sociálních sítích mezi Botas a Footshopem nakonec vznikla povedená spolupráce v podobě hned několika modelů tenisek. Co všechno se na české scéně...


Způsoby, jak vyzdobit byt, aniž byste přišli o zálohu

Velká část z nás si bude muset alespoň po určitou dobu svého života pronajímat místa, která nejsou ideální. Ať už je to na krátkou dobu, než si koupíme vlastní bydlení, nebo jen do doby, než si budeme moci dovolit pronajmout hezčí byt, je to často nutnost, jednoduše proto, abychom ušetřili peníze. Naštěstí existují způsoby, jak zlepšit své bydlení, aniž by váš pronajímatel ztratil nervy! Podívejte se do této galerie a zjistěte, jak na to!


Fascinující svatební tradice z celého světa

Existuje nespočet významných svatebních tradic z celého světa, které se udržují a předávají dalším generacím. Tyto inspirativní rituály, které symbolizují zdraví, romantiku, jednotu a štěstí, mají ve svých kulturách nádherný význam. Chcete se dozvědět více? Pak si projděte následující galerii a vydejte se na cestu do světa, kde se seznámíte s různými způsoby, jak si říct "ano".


Červnové Marianne Bydlení se Speciálem Tiny Houses právě v prodeji!

Jak se žije na 25 metrech čtverečních? Co obnáší filozofie takového bydlení a kolik asi stojí? Všechno se dozvíte v červnovém vydání Marianne Bydlení se Speciálem Tiny!


Průzkum odhalil, zda jsou línější muži či ženy a jak je to s úklidem v českých domácnostech

Kvůli úklidu se údajně hádá až polovina českých domácností. A co je příčinou? Dělají toho obě pohlaví stejně, nebo je stále úklid doménou žen a nepsaným pravidlem, že tak je to přece normální?


Jak na dokonale krémová míchaná vejce? Trikem je správný postup při přípravě, vláčnosti pomůže i smetana

Máte rádi na snídani míchaná vajíčka, ale doma se vám je nikdy nepovede udělat tak, aby měly tu správnou dokonale vláčnou konzistenci? Tak zkuste tzv. folded eggs neboli skládaná vejce. Jde spíš o takovou kombinaci míchaných vajec a omelety a chutnají naprosto skvěle.


Výklad karet na druhou polovinu května: Překvapí vás nové příležitosti, které jsou pozitivní

Druhá půlka května a výklad karet od známé kartářky je inspirací, v čem na sobě zapracovat a jaké nové výzvy přijdou. Výklady karet jsou různé, ale zajímají nás. Jejich význam nás často může nasměrovat na cestu, o které sami přemýšlíme.


7 receptů s jogurtem: Do kterých těst se jogurt hodí nejvíce?

Jogurt je jednou z nejpoužívanějších surovin našich kuchyní. Mnozí z nás mu dají přednost i před mlékem. Je častou součástí našich snídaní, většinou ho kombinujeme s čerstvým ovocem, džemem nebo ovesnými vločkami. Můžeme ho také používat do nejrůznějších těst.


Z venku obyčejná, uvnitř luxusní: Farma 21. století boří zažité stereotypy

Minimalisticky pojatá rezidence byla navržená tak, aby sloužila veliké rodině. Dalším požadavkem byla maximální udržitelnost budovy a také to, aby svým vyzněním ladila s okolní tradiční farmou.


Goodbye pills! Co se stane, když vysadíte hormonální antikoncepci?

Pokud užíváte hormonální antikoncepci, jste pravděpodobně seznámená s výčtem možných vedlejších účinků. Ale víte, co vás čeká, až se rozhodnete pilulku vysadit? Tento krok se promítne do stavu vaší pleti i milostného života.


Taťána Kuchařová si rýpla do dnešních modelek: Chybí jim přirozenost a vypadají stejně

Bývalá Miss České republiky a Miss World Taťána Kuchařová (36) se stala jednou z porotkyň Miss Czech Republic. Mohla proto srovnat a zhodnotit, jak se od roku 2006, kdy zažila svůj úspěch, změnily trendy mezi mladými dívkami bojujícími o titul, jenž prakticky zajišťuje budoucnost v modelingu. A nutno podotknout, že příliš mnoho komplimentů pro mladé modelky neměla.


Bezový sirup: Na recept budete potřebovat hodně cukru!

Češi jsou národem chatařů, chalupářů a také kutilů, kteří rádi přiloží ruku k dílu. Proč si něco kupovat, když si to můžeme sami udělat? Čas můžete ostatně věnovat i přípravě bezového sirupu. Rádi vám s tím pomůžeme.


Podmáslová zelňačka s houbami: Úžasně jemnou a lahodnou variantu tradiční klasiky skvěle dochutí kromě hub i kopr

Podobně jako na jiná jídla i na zelňačku je nespočet variant receptů. Podmáslová zelňačka s houbami patří mezi ty méně časté, ale výborné. Neváhejte a ochutnejte tuto jemnou polévku.


Test osobnosti prozradí, jak komunikujete s ostatními lidmi. Vidíte první nohy muže, nebo ženy?

Na internetu koluje spousta zajímavých testů osobností, které vám mohou prozradit, zda jste přirozený vůdce, zda jste extrovert, nebo introvert a spoustu dalších věcí. Ne vždy to musí zrovna vycházet, ale může to být zábava. A jeden takový test tu pro vás máme právě teď.


Sirup z květů černého bezu zvládnete připravit bez chemie. Citrony dodají svěžest a proti plísni pomůže jedna ingredience

Máte rádi vůni kvetoucího černého bezu? Škoda jen, že si této nádhery v podobě malých bílých kvítků můžeme užívat jen tak krátce. A co si tedy aspoň kousek z ní uchovat v podobě sirupu? Voní stejně omamně jako samotné kvítky a v zimě vám připomene prosluněné jarní dny.


Vražda 13leté dívky z Floridy


Grilované sýry jsou skvělá pochoutka. Jen ne všechny jsou na gril vhodné. Některé zas vyžadují zvláštní přípravu

Grilovací sezona je v plném proudu a tak si jistě rádi dopřáváte nejrůznější lahůdky z masa a zeleniny. Pokud byste si grilování rádi něčím ozvláštnili, pak věřte, že takový grilovaný sýr je skvělá volba, která potěší nejen vegetariány. Nevíte ale který vybrat? A jak ho nejlépe připravit? Poradíme vám…


Jak může být nuda prospěšná

Pro většinu z nás je nesnesitelnou představou, že bychom zůstali delší dobu sami a nic nedělali. Nuda může být občas děsivá, a proto se snažíme dělat vše pro rozptýlení naší mysli. Chybí nám motivace a jsme frustrovaní z toho, že ji nenacházíme, což vede k celé řadě emocí, od frustrace až po pocit hanby. Ale co když nuda není tak strašná, jak jsme si mysleli? Co když nás může vlastně přimět k větší produktivitě a kreativitě? Zaujalo vás to? Prohlédněte si tuto galerii a začněte se nudit.