Lifestyle

Trending:


Přichází květinový úplněk. Může přinést nové příležitosti, ale i prudké emoce

Pátý úplněk letošního roku už je za dveřmi. Říká se mu květinový a podle astrologů může ovlivnit náš život až do konce roku. Lidé by prý měli přehodnotit své dlouhodobé plány, případně načerpat nové síly do jejich pokračování. Důležité však je zvládat vlastní emoce a nenechat se unést nebo vyprovokovat k nepředloženým činům. V roce 2024 nastane 23. května v 15:53.


Skřipec v hlavní roli: Naučte se 3 snadné účesy jako od profesionálního kadeřníka

V roce 2024 se skřipce do vlasů vracejí do módy a jsou nejen praktickým doplňkem, ale také luxusní ozdobou, se kterou můžete vytvářet spoustu zajímavých účesů. Jejich velkou výhodou je, že s nimi můžete kouzlit zajímavé vlasové kreace snadno a rychle. Naučíme vás tři účesy, které vypadají jako od kadeřníka a přitom vám zaberou jen pár sekund.


Jaký mají v astrologii význam ohnivá znamení?

Astrologie není jen o 12 znameních zvěrokruhu, která známe z horoskopů. Je tu mnoho dalších faktorů, které nás ovlivňují. Kromě Slunce a Měsíce jsou důležité také ascendent a descendent, hlavní a pevná znamení a živly. Přesný horoskop získáte zadáním přesného data narození, což odhalí všechny astrologické vlivy ve vašem životě. Živly, jako je oheň, jsou také velmi důležité. Oheň je jedním ze čtyř živlů v astrologii a ovlivňuje Berana, Lva a Střelce. Klikněte na tuto galerii a zjistěte, co to vůbec znamená být ohnivým znamením.


ŽIVĚ: Přijměte pozvání na show Louis Vuitton Cruise 2025

Přijměte naše pozvání na show Louis Vuitton Cruise 2025, držíme vám místo v první řadě. Módní dům zve do katalánského hlavního města tam, kde mu Antonio Gaudí vtiskl neopakovatelnou podobu.


Panenka Barbie na sebe vzaly podobu tenistky Williamsové a dalších sportovkyň

El Segundo (USA) - Někdejší tenisová světová jednička Venus Williamsová a osm dalších sportovkyň se dočkaly vlastní panenky Barbie. V rámci projektu, který chce zdůraznit vliv sportu na budování sebevědomí a ctižádosti, připravila firma Mattel legendární hračku také mimo jiné s podobou italské plavkyně Federicy Pellegriniové či polské sprinterky Ewy Swobodvé.


Jak vykrmit brouka. Češi vylepšují hmyzí potravu, aby byla výživnější

Potemníci nebo cvrčci mohou lidskému tělu dodat potřebné bílkoviny. Jejich chov je výrazně ekologičtější než chov kuřat, prasat či skotu.


Kvíz: Znáte české hrady a zámky, na kterých se natáčely české pohádky? Plný počet bodů získá jen opravdový znalec

Kdo by nemiloval české pohádky? Mají své specifické kouzlo, výpravu, kostýmy a v neposlední řadě se většina z nich natáčí na překrásných místech, kterými se Česká republika chlubí. Mezi tato místa velmi často patří i hrady a zámky, které s oblibou navštěvujeme. Otestujte své znalosti - víte, na jakých hradech a zámcích se různé pohádky natáčely?


Zajímavosti a historky o ovoci a zelenině

Čerstvé ovoce a zelenina poskytují řadu živin, vitamínů, minerálů a vlákniny a zároveň mají přirozeně nízký obsah kalorií, tuku a sodíku. Kromě toho, že ovoce a zelenina mají skvělý vliv na naše zdraví a můžete je kombinovat jak se vám zlíbí, mají také fascinující historii - počátky ovoce a zeleniny sahají až do doby, kdy lidé začali pěstovat plodiny, tedy před asi 10 000 lety. V této galerii najdete spoustu úžasných faktů a zajímavostí o ovoci a zelenině. Jaké překvapivé příběhy se skrývají za vaší oblíbenou plodinou? Klikněte a čtěte!


Dovolenkové čtení 2024: 5 tipů na knihy, které by vám letos neměly chybět v plážové tašce

Čas dovolených už klepe na dveře a s ním i vytoužený odpočinek. K chytání bronzu na dece u vody jednoznačně patří kvalitní čtení. Které knihy se letos vyplatí přibalit do plážové tašky?


Svatební módní manuál pro hosty: Dámy, zapomeňte na hluboké výstřihy a mini, říká stylistka

Chystáte se na svatbu a sháníte vhodné šaty, jen si s tím nevíte rady? Stylistka Nikola Marková vám v pořadu 3 minuty stylu ukáže, co se hodí obléct a prozradí i prohřešky, kterým je lepší se vyhnout. Nejde jen o nevhodnost bílé barvy.


Jak se zbavit holubů na parapetu? Bude to boj, ale výhra bude sladká

Holubi na parapetu mohou být zdrojem nepříjemností spousty městských obyvatel. Kromě hluku a nepořádku, který po sobě zanechávají, mohou být holubi i nositeli různých chorob. Jaké jsou možnosti, jak se těchto nevítaných návštěvníků zbavit a které řešení je pro vás nejlepší? Holubi na parapetu představují běžný problém mnoha lidí žijících ve městech. Tato ptáčata často […]


Jak na dokonale krémová míchaná vejce? Trikem je správný postup při přípravě, vláčnosti pomůže i smetana

Máte rádi na snídani míchaná vajíčka, ale doma se vám je nikdy nepovede udělat tak, aby měly tu správnou dokonale vláčnou konzistenci? Tak zkuste tzv. folded eggs neboli skládaná vejce. Jde spíš o takovou kombinaci míchaných vajec a omelety a chutnají naprosto skvěle.


Jak vařit levně? Vládní úsporná kuchařka nabízí kolem 50 receptů. Najdete zde bezpracný perník, langoše i domácí rohlíky

Chlebová buchta s čokoládou, čočkové karbanátky, tuňáková pomazánka... Tyhle a další recepty můžete najít v dokumentu s názvem „Úsporná kuchařka“, který vydalo Ministerstvo práce a sociálních věcí. Kuchařka je k dispozici na webu pro všechny zdarma a tak jsme i my nakoukli, co se v ní skrývá.


Metody zvětšení rtů: Některé nevydrží ani rok, jiné zůstanou do konce života

Zatímco dříve měli plastičtí chirurgové plné ruce práce hlavně se zvětšováním prsů, dnes je trendem poptávka po plných rtech. Nebyla ani k vám příroda v tomto směru štědrá? Máme pro vás přehled dostupných možností zvětšení rtů pro případ, že se nechcete spokojit jen s optickým nabytím na objemu za pomoci konturovací tužky nebo lesku.


Pět barev, které byste nikdy neměli kombinovat s bílou

Bílá je univerzální a neutrální barva, která se široce používá v interiérovém designu, módě a umění. Má schopnost osvětlit prostory, poskytovat pocit čistoty a vizuálně zvětšovat prostředí. O post Pět barev, které byste nikdy neměli kombinovat s bílou apareceu primeiro em DecorStyle.


Čtveřice trendy šatů, ve kterých letos v létě zazáříte: Už je máte v šatníku?

Nejpohodlnější a nejstylovější model na léto? Rozhodně šaty. Pomocí jednoho kousku dokážete vykouzlit ten nejkrásnější outfit, ve kterém naprosto zazáříte. Proto jsme pro vás připravili výčet několika modelů, jež by vám v letošní sezoně rozhodně neměly chybět v šatníku. Věřte tomu, že na ně můžete vsadit za všech okolností.


Ježek je indikátor zdravé zahrady, říká odbornice Zuzana Pokorná. Jak tedy ježkům pomáhat a neškodit jim?

Ježkům prospívá hlavně dostatek potravy, který závisí převážně na hmyzu a možnostech zimních úkrytů. Úbytek těchto velmi užitečných živočichů má na svědomí převážně lidská činnost. Ježky ohrožuje především ztráta přirozeného prostředí, fragmentace krajiny, intenzivní zemědělství a také automobilová doprava.


Předplaťte si ELLE. A už vám nic neunikne!

Také vás baví niche svět módy, krásy a celebrit jako nás? Předplaťte si ELLE a buďte v obraze. Každý měsíc přinášíme fashion novinky, beauty trendy a updates ze světa kultury a slavných. Stačí jen pár kliků...


Vyrazte si pro sladké jahody. Víme, kam na samosběr po celé České republice

Samosběry jsou skvělým řešením, pokud nemáte dostatek místa pro pěstování většího množství jahod nebo se vám do něj zkrátka nechce. Stačí zjistit, kde ho pořádají a vyrazit si pro sladké plody.


Je tu oblíbený samosběr jahod: A co z nich? Vsaďte na zmrzlinu, svěží řezy či jahodové tiramisu

Odstartovaly oblíbené samosběry jahod, které skýtají možnost nasbírat si tyto červené zázraky přírody přímo z plantáže. A co pak s nimi? Výborná zmrzlina, řezy či jahodové tiramisu. Na ty nejlepší recepty jsme se podívali ve spolupráci s webem Toprecepty.cz.


Mayský horoskop od 23. května 2024: Pes přeje cestování i navazování nových vztahů

Vstupujeme do období, ve kterém se můžete seznámit s novými přáteli, které můžete potkat nejen na dalekých cestách, ale i ve vaší rodné zemi. Pes přeje cestování, přátelství, všem terapeutickým profesím a síle představivosti. Budete-li mít možnost odcestovat, je to nejlepší možný čas, tak neváhejte.


Z venku obyčejná, uvnitř luxusní: Farma 21. století boří zažité stereotypy

Minimalisticky pojatá rezidence byla navržená tak, aby sloužila veliké rodině. Dalším požadavkem byla maximální udržitelnost budovy a také to, aby svým vyzněním ladila s okolní tradiční farmou.


Pavel Berky nabídl recept na speciální sladký chléb, který pekl pro Jana Krause: Dlouho jsem váhal, co mu přinesu, přiznává

Semifinalista MasterChef Česko 2020 Pavel Berky navštívil ve středu Jana Krause v jeho televizní show. Aby nešel s prázdnou, rozhodl se pro populárního moderátora upéct chleba, ke kterému připravil i domácí máslo. Pro Toprecepty.cz Pavel prozradil recept na brioškovou specialitu i to, jak se na televizní vystoupení těšil.


Péče o pnoucí rostliny: Pohnojit, zalít, zastřihnout

Popínavé rostliny patří mezi oblíbenou zahradní dekoraci. I když pěstování není vyloženě složité, tak potřebuje jistou péči. Na co nezapomenout? A jak je to se střihem?


Jak připravit jahody se šlehačkou? Legendární dezert báječně osvěží

Jahodový pohár je po generace nejoblíbenější dezert, hotový doslova za pár minut. Vždy skvěle osvěží a zažene chuť na sladké. Radost tímto dezertem uděláte nejenom sobě, ale také všem členům rodiny.


Než obujete sandálky, zbavte své nohy plísní a dalších nevzhledností

Léto už je za rohem a sezona otevřených bot se blíží. Pokud jste svým nožkám v zimě nevěnovaly mnoho pozornosti a spíše je trochu zanedbávaly, je nejlepší čas se na ně zaměřit. Vše zvládnete z pohodlí domova.


Příbor máme doma všichni. Jaká je ale jeho historie?

Příbor považujeme od nepaměti za nástroj, kterým se snažíme konzumovat potravu. Znáte ale jeho historii? Ta totiž sahá minimálně čtyři tisíce let do minulosti a nejstarší stopy po něčem jako příbor byste našli pravděpodobně v místech dnešního Iránu. Prvním nástrojem, který sloužil k obstarání potravy byl pazourkový nůž. O něco později pak byly vyrobeny lžíce, pomocí niž jíme tekutou stravu až dodnes. A co dál?


Výklad karet na druhou polovinu května: Překvapí vás nové příležitosti, které jsou pozitivní

Druhá půlka května a výklad karet od známé kartářky je inspirací, v čem na sobě zapracovat a jaké nové výzvy přijdou. Výklady karet jsou různé, ale zajímají nás. Jejich význam nás často může nasměrovat na cestu, o které sami přemýšlíme.


Proč nepoužívat kartonové krabice k ukládání nepoužívaného oblečení a co dělat místo toho

Při ukládání oblečení byste měli zajistit, aby bylo řádně chráněno. To zahrnuje zabránění vlhkosti, zamezení přístupu škůdců, kteří by mohli požírat látku, a další metody prevence poškození. O post Proč nepoužívat kartonové krabice k ukládání nepoužívaného oblečení a co dělat místo toho apareceu primeiro em DecorStyle.


Chystáte se hubnout do plavek? Těchto 6 potravin vám pomůže spalovat tuky

Plavková sezóna je za dveřmi a vy přemýšlíte, že budete muset nastartovat nějakou dietu, abyste byli v létě u vody sebevědomější? Netrapte se hladovkami, ale vyměňte některá méně zdravá a tučná jídla ve svém jídelníčku za zdravější varianty a přidejte pohyb. Poradíme vám, které potraviny vám navíc pomohou s hubnutím.


Jedna sukně, několik různých outfitů: Saténový kousek nesmí chybět v žádné skříni

Saténové sukně momentálně zažívají svůj moment slávy a ocitly se na vrcholu módních trendů. A není se čemu divit! Jedna taková sukně najde hned několik využití, a tak je jasné, že tvoří naprostý základ každého šatníku. Jak s jednou sukní vytvořit různé outfity? To prozradila módní stylistka Nikola Marková.


Porozumění jazyku květin

Barevné a voňavé květiny jsou jedním z nejkouzelnějších přírodních divů. Odkud však pocházejí názvy květin a jaký je jejich význam? Projděte si galerii a řekněte si to s květinami, jak je vybraly Významy květin.


Vašemu psovi nebo kočce může na zahradě hrozit otrava. Dejte si pozor na jedovaté rostliny i toxická hnojiva

S blížícím se letním počasím se prodlužují naše pobyty venku, kde nesmí chybět ani naši čtyřnozí parťáci. Pokud si chcete užít společný relax na zahradě, je dobré věnovat předem pozornost bezpečnostním pravidlům tak, aby se váš parťák nedostal do potíží a byl maximálně ochráněn. Společně s veterinářkou paní MVDr. Dagmar Zähringer, Ph.D. vám přinášíme několik tipů, na co si dát pozor.


Luxusní butter chicken neboli máslové kuře podle Pavla Berkyho: S máslem nešetřete, radí semifinalista MasterChef Česko

Butter chicken patří k nejpopulárnějším indickým specialitám, není tedy divu, že je i nejoblíbenějším indickým jídlem Pavla Berkyho, semifinalisty jedné z minulých řad soutěže MasterChef Česko. A právě on prozradil recept na svou verzi slavného pokrmu.


Je tu červen! Tedy červnové číslo časopisu Marianne Venkov & styl plné slunečných nálad!

V přírodě i zahradách se červenají jahody, kvetou kopretiny, voní máta… Paprsky slunce se opírají do rybníků, které zdobí lekníny a výlety jsou v plném proudu, třeba podniknuté vlakem. Ožil i ptačí ráj na Josefovských loukách, zahrádky dobrých českých krčem. A nabízí se i překvapení v podobě znovuobjevených léčivek.


Iva (29): Po milování jsem příteli poprvé řekla, že ho miluju. Následné události zcela změnily můj pohled na náš vztah

Iva má nového přítele, který vypadal zprvu dost zamilovaně. Myslela si, že bude do roka zasnoubená, ale místo toho vzal zpátečku. Iva si myslí, že za to může její vyznání „miluju tě“.


Tradiční japonské slavnosti („Matsuri“)

Japonské svátky jsou neodmyslitelně spjaty s mnoha svatostánky v zemi a většina z nich se koná na oslavu jejich božstva nebo sezónní či historické události. V Japonsku se tyto slavnosti nazývají „matsuri“. Tyto svátky a festivaly, které jsou vždy pestré a strhující, jsou doprovázeny hudbou a tancem a každá z těchto oslav má jedinečný charakter a odráží starobylou kulturu a tradice země. Chystáte se v dohledné době do Japonska nebo vás jen zajímá víc o jejich kultuře? Tak klikněte na tuto galerii a dozvíte se více o nejlepších tradičních festivalech v této zemi.


Jak může být nuda prospěšná

Pro většinu z nás je nesnesitelnou představou, že bychom zůstali delší dobu sami a nic nedělali. Nuda může být občas děsivá, a proto se snažíme dělat vše pro rozptýlení naší mysli. Chybí nám motivace a jsme frustrovaní z toho, že ji nenacházíme, což vede k celé řadě emocí, od frustrace až po pocit hanby. Ale co když nuda není tak strašná, jak jsme si mysleli? Co když nás může vlastně přimět k větší produktivitě a kreativitě? Zaujalo vás to? Prohlédněte si tuto galerii a začněte se nudit.


Podmáslová zelňačka s houbami: Úžasně jemnou a lahodnou variantu tradiční klasiky skvěle dochutí kromě hub i kopr

Podobně jako na jiná jídla i na zelňačku je nespočet variant receptů. Podmáslová zelňačka s houbami patří mezi ty méně časté, ale výborné. Neváhejte a ochutnejte tuto jemnou polévku.


Z pultů do pěti let zmizí hnědá vajíčka. Bílé slepice mají být ekonomicky výhodnější

Hnědá vejce budou na pultech obchodů čím dál vzácnější. Varování před tím, že zmizí z pultů i kurníků, přišlo z Německa. Bílé slepice by měly být ekonomicky výhodnější, dožívají se totiž vyššího věku a snášejí až o 10 procent více než slepice hnědé.


Zničená Meghan Markle. Neunesla drsnou kritiku, sesypala se a propukla v pláč

Meghan Markle (42) měla se svou novou lifestylovou značkou American Riviera Orchard velké plány. Začátkem tohoto roku vydala limitovanou kolekci džemů, jenže jak informoval web Y! Entertainment, značka se dočkala spíše negativního přijetí. A právě to Meghan naprosto rozrušilo a nechyběly ani slzy.


Co by vám partner neměl nikdy říkat: Srovnávání a shazování do vztahu nepatří

Vztahy jsou založeny na vzájemné lásce, důvěře, společných plánech, cílech a mnoha dalších věcech. A také, a především, na dobré komunikaci. Jsou věci, které by nikdy, za žádnou cenu, neměly být vyřčeny. A to ani z jedné, ani z druhé strany. Co by vám váš partner neměl nikdy říkat?


Nejlepší outfity z filmového festivalu v Cannes 2024

V květnu se do francouzského Cannes každoročně sjíždějí nejvýznamnější filmaři z celého světa. Ti se zde každoročně scházejí na filmovém festivalu, a i když ani v minulosti zde rozhodně nebyla nuda, letošní ročník dokázal, že móda je na této akci stále v centru pozornosti! V této galerii najdete ty nejlepší outfity, které světlo tohoto filmového festivalu spatřilo. Klikněte na galerii a kochejte se!


Cestujte s dětmi po Evropě: V těchto 4 městech najdou vyžití malí i velcí

Cestování s dětmi je kapitola sama o sobě. Mnohdy se snažíme vybírat takové destinace, kde se naše ratolesti spolehlivě zabaví, ale často je to na úkor našich vlastních cestovatelských zájmů. Proto jsme pro vás vybrali několik evropských měst, která zaručují vyžití pro malé i velké. Stačí jen sbalit kufr a hurá za dobrodružstvím!


Co se zbytky po obalování řízků? Odpovídáme na časté dotazy

Zbylo vám po obalování řízků trochu vajíčka, mouky a strouhanky? Přece to nevyhodíme. Co tedy s tím? Snadná pomoc. Máme pro vás několik nápadů, jak zbylé suroviny efektivně zužitkovat.


Sousedé polské maminky (13) jsou v šoku: Nikdo těhotenství školačky nepoznal

Dívka (13), která na školním výletě v polském Zátoru porodila chlapečka, byla propuštěna z nemocnice. Situace šokovala celé Polsko včetně sousedů mladé maminky. Co prozradili o nezletilých milencích a jejich rodičích?


Průzkum odhalil, zda jsou línější muži či ženy a jak je to s úklidem v českých domácnostech

Kvůli úklidu se údajně hádá až polovina českých domácností. A co je příčinou? Dělají toho obě pohlaví stejně, nebo je stále úklid doménou žen a nepsaným pravidlem, že tak je to přece normální?


Žhavý trend léta 2024: Šaty s kapucí dominují nejen sportovním, ale i elegantním modelům

Výrazný prvek v podobě dominující kapuce zdobí nově i šaty. Léto 2024 tak bude v módě patřit jejich elegantním a rafinovaným variantám, kterým nechybí nápadité střihy ani jednoduché, přesto nezapomenutelné linie.


Domácí krémy na komáří kousnutí: nemusíte kupovat drahé gely na kousnutí hmyzem

Komáří kousnutí je pěkně nepříjemné, protože nejenom zabolí, ale také příšerně svědí. Komáři nejvíce „útočí“ za soumraku a svítání, kdy jsou nejaktivnější. Proto bychom se před nimi měli zejména v těchto denních dobách chránit. Nicméně kousnout mohou kdykoli během dne. Řešením je vysadit několik rostlin poblíž svých oken nebo zahradního posezení, používání repelentů a ochranných sítí v okně. Když už komár kousne, můžete to vyřešit jednoduše se...


Co znamená úplněk ve Střelci pro vaše znamení

Ve čtvrtek 23. května přivítáme ohnivý úplněk ve Střelci, kterému vládne Jupiter. Střelec je dobrodruh zvěrokruhu, věčný student života a mudrc. Oblasti, v nichž potřebujeme zapracovat na svém osobním růstu a rozšířit si obzory, budou objasněny ve světle úplňku ve znamení Střelce. Je ideální čas na rituál při úplňku, který vám pomůže uzemnit se a co nejlépe využít tuto vzrušující energii možností. Zaujalo vás to? Klikněte na galerii a dozvíte se, co znamená úplněk ve Střelci pro vaše znamení.